Re: Telefonda cinsel taciz
Alıntı:
Hakkarili Arzuhalci rumuzlu üyeden alıntı
Sayın Gençer,
Cezanız 1500 TL para cezasıdır. Bir arzuhalci abim söylemişti dersiniz. Geçmiş olsun.
Arzuhalci Abi sağol.
Ama ben yapıp yapmadığım konusunda ne demeliyim onu bilmiyorum. Arkadaşa ulaşamıyorum dolayısyla bana kalıyor. Yaptım mı diyeyim. Ben uzatmak istemiyorum.
Alıntı:
TheCactus rumuzlu üyeden alıntı
Öğretmen olduğunuzu okuduktan sonra daha bir dehşetle okudum yazdıklarınızı...
Sizlere çocuklarımızı - kardeşlerimizi emanet ediyoruz öyle mi?
Ve siz burada açık açık; adaleti kandırdığınızı - yalan söylediğinizi söylüyorsunuz...
"Hattı arkadaşıma vermiştim dedim ama vermedim aslında, kurtulmak için öyle söyledim..." bunu bu kadar açık dile getirebilmeniz çok ilginç...
Diğer arkadaşlarında size yardım etmeye çalıştığını görmekten de utandım... "Tacizci öğretmen" - "Dayakçı öğretmen" - "Zorba öğretmen" dedikleri sizlersiniz işte... Adaleti bile kandırmaya çalışan biri; benim çocuğuma ne öğretebilir?
"Eğitimli insanlar öncelikle adalete değer verir. Eğitimli insanlar adalet olmadan cesaret sahibi olunca asi olurlar. Küçük insanlar adalet olmadan cesaret sahibi olunca haydut olurlar." demiş Konfüçyus... Siz eğitimli bir insan değilsiniz bence. Size o öğretmenlik diplomasını veren öğretmenlerde sizler gibiymiş zannedersem... "Haydut" olanlar sizlersiniz...
Bu mesajların hepsini kaydettim... "Yalan ifade" verdiğinizi kabul eden mesajlarınızı kaydettim... Ne kadar başarılı olabilirim bilmem ama tanıdığım tüm hukukcularla bu konuyu paylaşarak - ifade verdiğiniz yerden / dava açılan yerden bir bağlantı kurmaya çalışarak; sizin dosyanıza bu mesajlarında eklenmesini sağlamak için elimden geleni yapacam...
Keşke sizin gibilerin elinden alsalar öğretmenliği... Böyle kutsal bir mesleğe yazık ediyorsunuz...
The Cactus!!
Haddinizi aşmışsınız! Yazınız eleştiri sınırlarını aşmış açıkça hakaret ediyorsunuz! Yayın yoluyla hakaretin cezasını bir araştırın!
Yaptıysanız açıkça evet ben yaptım, kabul ediyorum, bir hataydı deyiniz.
Alıntı:
Yaptıysanız açıkça evet ben yaptım, kabul ediyorum, bir hataydı deyiniz.
Aslında ben de emin değilim hiçbir şeyden. arkadaşımı aradım ama ulaşılamıyor. her şey bende artık.
Alıntı:
gencerrr rumuzlu üyeden alıntı
Aslında ben de emin değilim hiçbir şeyden. arkadaşımı aradım ama ulaşılamıyor. her şey bende artık.
MADDE 105. - (1) Bir kimseyi cinsel amaçlı olarak taciz eden kişi hakkında, mağdurun şikâyeti üzerine, üç aydan iki yıla kadar hapis cezasına veya adlî para cezasına hükmolunur.
5560 s.Yasa
MADDE 1 – 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 61 inci maddesine sekizinci fıkrasından sonra gelmek üzere aşağıdaki fıkra eklenmiş ve diğer fıkra numaraları buna göre teselsül ettirilmiştir.
"(9) Adlî para cezasının seçimlik ceza olarak öngörüldüğü suçlarda bu cezaya ilişkin gün biriminin alt sınırı, o suç tanımındaki hapis cezasının alt sınırından az; üst sınırı da, hapis cezasının üst sınırından fazla olamaz."
Sayın Gençer,
Tereddüt etmeyi bırakın eğer gerçekten yaptıysanız bunu açıkça ifade etmeniz yararınıza olacaktır. Anlaşıldığı üzere dosyada yeterli kanıt var. Kabul etmemeniz sonucu değiştirmeyeceği gibi aleyhinize de olabilir. Hakimde hem yapmış hem de kabul etmiyor kanaati oluşacaktır. Sizce böyle bir kanaatin oluşması mı yoksa yapmış ama efendi gibi suçunu kabul ediyor kanaati oluşması mı iyidir? Kendinizi hakim yerine koyunuz.
Öte yandan suçun niteliği, işleniş biçimi, saiki, sosyal durumunuz, duruşmadaki hal ve tutumunuz, önceden suç işleyip işlemediğiniz göz önüne alınarak seçimlik ceza öngören 105. m. gereği hapis değil para cezasına hükmolunacağını düşünüyorum.
5560 s. yasanın ilk maddesi hükmü gereği bu para cezası üç aydan az olamayacaktır.Günü takdiren 20 TL den hesapladığınzda 1800 TL edecektir. Yukarıdaki takdiri indirim nedenleriyle takdiren 1/6 oranında bir indirimle bu ceza 1500 TL ye düşürülecektir.
Sonuçun bu şekilde çıkmasını kuvvetle muhtemel görüyorum. Tekrar geçmiş olsun.
Abi cebini de yaz doğru çıkmazsa mesaj yazsın öğretmenimiz.
Alıntı:
MADDE 105. - (1) Bir kimseyi cinsel amaçlı olarak taciz eden kişi hakkında, mağdurun şikâyeti üzerine, üç aydan iki yıla kadar hapis cezasına veya adlî para cezasına hükmolunur.
5560 s.Yasa
MADDE 1 – 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 61 inci maddesine sekizinci fıkrasından sonra gelmek üzere aşağıdaki fıkra eklenmiş ve diğer fıkra numaraları buna göre teselsül ettirilmiştir.
"(9) Adlî para cezasının seçimlik ceza olarak öngörüldüğü suçlarda bu cezaya ilişkin gün biriminin alt sınırı, o suç tanımındaki hapis cezasının alt sınırından az; üst sınırı da, hapis cezasının üst sınırından fazla olamaz."
Sayın Gençer,
Tereddüt etmeyi bırakın eğer gerçekten yaptıysanız bunu açıkça ifade etmeniz yararınıza olacaktır. Anlaşıldığı üzere dosyada yeterli kanıt var. Kabul etmemeniz sonucu değiştirmeyeceği gibi aleyhinize de olabilir. Hakimde hem yapmış hem de kabul etmiyor kanaati oluşacaktır. Sizce böyle bir kanaatin oluşması mı yoksa yapmış ama efendi gibi suçunu kabul ediyor kanaati oluşması mı iyidir? Kendinizi hakim yerine koyunuz.
Öte yandan suçun niteliği, işleniş biçimi, saiki, sosyal durumunuz, duruşmadaki hal ve tutumunuz, önceden suç işleyip işlemediğiniz göz önüne alınarak seçimlik ceza öngören 105. m. gereği hapis değil para cezasına hükmolunacağını düşünüyorum.
5560 s. yasanın ilk maddesi hükmü gereği bu para cezası üç aydan az olamayacaktır.Günü takdiren 20 TL den hesapladığınzda 1800 TL edecektir. Yukarıdaki takdiri indirim nedenleriyle takdiren 1/6 oranında bir indirimle bu ceza 1500 TL ye düşürülecektir.
Sonuçun bu şekilde çıkmasını kuvvetle muhtemel görüyorum. Tekrar geçmiş olsun.
Hatırlamıyorum olayı açık bi şekilde. yine de kabul edeyim mi yani. ayrıca benm için sabıka kaydı çok önemli. neticede işleyecek sabıkama yine de para cezası olsa da değil mi?
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Abi cebini de yaz doğru çıkmazsa mesaj yazsın öğretmenimiz.
Oğuz Bey, Garanti vermiyorum:) Bu sadece ortadaki vakaya göre bir tahmin. Falcı değiliz sonuçta arzuhalciyiz:)
Alıntı:
gencerrr rumuzlu üyeden alıntı
Hatırlamıyorum olayı açık bi şekilde. yine de kabul edeyim mi yani. ayrıca benm için sabıka kaydı çok önemli. neticede işleyecek sabıkama yine de para cezası olsa da değil mi?
Sayın Hocam, Ben tecrübelerime dayanarak gerekli uyarıyı size yaptım ve bu uyarılarımda sizin iyiliğinizi düşündüm. Gerisi size kalıyor. Sakın olumsuz bir sonuç alırsanız beni suçlamaya kalkışmayın. Sonuçta kesin kararı kendi hür iradenizle verin. Evet sabıkaya işlenecek ancak memuriyete engel olmayacak.
Alıntı:
Sayın Hocam, Ben tecrübelerime dayanarak gerekli uyarıyı size yaptım ve bu uyarılarımda sizin iyiliğinizi düşündüm. Gerisi size kalıyor. Sakın olumsuz bir sonuç alırsanız beni suçlamaya kalkışmayın. Sonuçta kesin kararı kendi hür iradenizle verin. Evet sabıkaya işlenecek ancak memuriyete engel olmayacak.
davayı geriye bırakma seçenek olamaz mı? o zaman işlenir mi sabıkaya?