Re: medeni dünyada medeni olmayan bayanlar ve nafaka
Söylemeye çalıştığım yazdıklarınızın doğru yada yanlışlığı değil ki!
Dile getiriş şekliniz.
Nerede tazminat ,nafaka konusu var, siz dahil olup, saydırmaya başlıyorsunuz.Üstelik bütün kadınlar aç gözlü,hepsi böyle şeklinde genellemelerle.Benim takıldığım nokta bu.Kızgın olabilirsiniz, haksızlığa uğramış olabilirsiniz.Bu durum size ,ulu orta hakarete varacak söylemlerde bulunma hakkını vermez.
Elin ayağın tutuyor, çalışsana nafaka bekleyeceğine tarzı cevapların hukuki içeriği olmadığı gibi,konuyu tartışmaya götürmekten, üstelik bu cevapların yazım kurallarına özen gösterilmeden karma karışık şekilde yazılması nedeniyle forum kirliliği yaratmaktan başka bir işe yaramadığını görebileceğinizden eminim.
Saygı,ne kadar,nereye kadar?Gösterdiğiniz kadar.
Size medeniyetsiz de demedim, medeni olduğunuzu hitap şeklinizle de gösterin dedim.
Re: medeni dünyada medeni olmayan bayanlar ve nafaka
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Söylemeye çalıştığım yazdıklarınızın doğru yada yanlışlığı değil ki!
Dile getiriş şekliniz.
Nerede tazminat ,nafaka konusu var, siz dahil olup, saydırmaya başlıyorsunuz.Üstelik bütün kadınlar aç gözlü,hepsi böyle şeklinde genellemelerle.Benim takıldığım nokta bu.Kızgın olabilirsiniz, haksızlığa uğramış olabilirsiniz.Bu durum size ,ulu orta hakarete varacak söylemlerde bulunma hakkını vermez.
Elin ayağın tutuyor, çalışsana nafaka bekleyeceğine tarzı cevapların hukuki içeriği olmadığı gibi,konuyu tartışmaya götürmekten, üstelik bu cevapların yazım kurallarına özen gösterilmeden karma karışık şekilde yazılması nedeniyle forum kirliliği yaratmaktan başka bir işe yaramadığını görebileceğinizden eminim.
Saygı,ne kadar,nereye kadar?Gösterdiğiniz kadar.
Size medeniyetsiz de demedim, medeni olduğunuzu hitap şeklinizle de gösterin dedim.
,
sizce benim durumum da olan bir insan duygularını nasıl daha MEDENİ biR şekilde Anlatabilir ?
Re: Medeni dünyada medeni olmayan bayanlar ve nafaka
De kardeşim bende o duruma aday ve bunalıma sürüklenen 28 yaşında bir gencim işte korkuyla yatıp kalkıyorum anayasamızda erkekleri savunan bir madde olmadığı için sadece kadınlara tanınan haklar yüzünden bizde mutsuzluk aşamasındayız herşeyin hayırlısı bu dünya böyle gitmez elbet
Alıntı:
kharambol rumuzlu üyeden alıntı
De kardeşim bende o duruma aday ve bunalıma sürüklenen 28 yaşında bir gencim işte korkuyla yatıp kalkıyorum anayasamızda erkekleri savunan bir madde olmadığı için sadece kadınlara tanınan haklar yüzünden bizde mutsuzluk aşamasındayız herşeyin hayırlısı bu dünya böyle gitmez elbet
benim yaşım 32 ama şurda yaşayacağım en fazla 20 sene bu sıkıntıylada herhalde 10 sene yaşarım zaten yaşayan ölüyüm :o
aynen sigarayı 2 pakete cıkardım bende heralde her saniye aklımda mahkeme var ve nafaka bağlanma korkusu ölürüm ben zaten ya bünye zayıf benim nasip diyelim artık herşeyin hayırlısı ne yapalım
Alıntı:
aynen sigarayı 2 pakete cıkardım bende heralde her saniye aklımda mahkeme var ve nafaka bağlanma korkusu ölürüm ben zaten ya bünye zayıf benim nasip diyelim artık herşeyin hayırlısı ne yapalım
Aman ağzından yel alsın arkadaşım,sen ölürsen eşin nasıl emekli maaşı alır.
Yalnız şunu belirteyim bizim gibi insanlar çok, yani mağdur olan.
Bir şekilde mutlaka cezalandırılıyoruz hernedense.
Mesela kibfeyzo arkadaş çocuğunu göremeyerek cezalandırılıyor,ben ve kharambol nincli arkadaş haksız yere nafaka ödeyerek,denizasil nickli arkadaştı sanırım yüksek tazminat ödettirilerek cezalandırılıyor.
Bunların dışında zaten boşanmanın verdiği psikolojik bunalımı da eklersek iyice mahvoluyoruz,ama yinede sesimizi duyurmalıyız nasılmı?
Başbakanlığın internet adresinde bimer sayfasını açtığımızda şikayet ekranı geliyor.
Buraya yoğun bir şekilde şikayetlerimizi bildirmeliyiz.
Bana Adalet Bakanlığı'ndan yazılı cevap bile geldi,ama şikayetlere devam ediyorum.
Bugün burda belki şimdilik biz varız ama yarından sonra sayımız artarak devam edecek.
Belkide evinde internet olanağı olmayan arkadaşlarımız var bizim gibi aynı sorundan muzdarip olan.
Dediğim gibi mutlaka şikayette bulanalım iki güne birde olsa şikayetlerimizi bildirelim.
Keşke medeni dünyanın aktif katılımcısı, çalışan, kendi ayakları üzerinde duran kadınlarla evlenseydiniz. Ne yazık ki hayatta herşeyin bir bedeli var.
Alıntı:
gecem1970 rumuzlu üyeden alıntı
Keşke medeni dünyanın aktif katılımcısı, çalışan, kendi ayakları üzerinde duran kadınlarla evlenseydiniz. Ne yazık ki hayatta herşeyin bir bedeli var.
Sorun şu ki zaten evlilik temellerinin sarsılmasındaki en büyük nedenlerden biriside odur ki AHLAK ve buna bağlı değerler ile Kul-Eşya-Bitki haklarına dahi saygısızlık kaçınılmaz sonu beraberinde getiriyor.Birileri ahlaken kendini koruamaya çalışıp toprağın altınıda düşünerek hak ve hukuka saygılı olurken yıpranıp bozulmaya maruz kalıyor.Ve bu göz göre göre yapılıyor. Yani şunu demek istiyorum siz ne yaparsanız yapın karşınızdakinde vicdan ve hakka riayet gibi erdemler oluşmamışsa milyarderde olsa değişen şey olmaz gibime geliyor.
sorun o değil evlendiğinde calışmak için can atan hanfendi ayrıldınmı git 24 saat calış istedğin kadar neden bu ısrar onada bişey demiyorum yukarda allah var maddi durumu benden iyi babası alıyo 1250 emekli maaşı evde onların daha ne istiyosun sende calış madem 700de sen al nafaka iste yada 750 daha güzel olur havadan para benim paramla onla bunla fink at değilmi bende avukat tutacak parayı nerden bulacam diye kafa beyin patlayayım bu nedir ahlak saygılı ahlaklı olan biri giderken gururlu gitmeli ardında küfür ettirmemeli ama biz T.C vatandaşı olarak zaten küfüre karşıyız daima iyi niyet ol iyi niyetli ondan sonra kafanı vur duvara sesim çıkmadı üstüme cıktılar ama zorba zalim olaydım alttan alırlardı şimdi de devletin kadın hakkından yararlanıyorlar ohhhh güzel memleketim benim yarasın
Alıntı:
nafaka verme korkusu,evlendikten sonra eşi kaybetme korkusu olsaydı eger, şuan yaşadıgınız sıkıntıda olmayacaktınız demişti zamanında boşanan bir arkadaşım.
eş olmak büyük sorumluluklar yükler insana.ve nafaka sadece kadına deil haklı olana,magdur olana ve olacaga ödenmesi gereken bir yükümlülüktür.
Nafaka miktarının tespitinde kesin bir kriter ya da sınır söz konusu değildir. Hakim her somut olayın özelliğine, tarafların sosyal ve ekonomik durumlarına göre takdir hakkını da kullanarak hakkaniyete göre karar vermektedir.
hukuk üstünlüğü önünde boynumuz kıldan ince beyler.