Re: Kesin Süre Nedir verilmesi Gereklimidir.
Alıntı:
asosx rumuzlu üyeden alıntı
Selamlar;
Sizlere bir şey sormak istiyorum, Duruşma görülürken hakimin tanık listesinin belirtilmesi için verdiği süreden sonra karşı taraf tanıklarını mazeretsiz bildirmedi. Bununla ilgili yaptığım bir araştırmada kesin süre diye bişeyler okudum ama anlamadım. Tanık bildirmek için karşı taraf tanıklarını bildirmediğinde hakim kesin süre verip tanıklarını belirmediği takdirde bu hakkından vazgeçmiş sayılır diye bir şey varmıdır. Yoksa buna bakmaksızın mahkemeye gelmeyip cevap vermedikleri için talepleri RED ediyorum anlamındamı değerlendirilir. Bu konuda bilgi verebilirseniz sevinirim.
Saygılarımla,
Arkadaşlar selamlar;
Bu sorduğum soru gerçekten önemlidir. Bana yardımcı olabilecek bir hukukcu arkadaşım yokmudur. Farklı bir durum söz konusu lütfen konu hakkında acil yardımlarınızı bekliyorum. Kesin süre diye bir şey varmıdır. Yoksa mahkeme tutanağında belirtilen 20 gün içinde tanık ve delillerin belirtilmesi hususu yeterlimidir. Ayrıca karşı tarafın mahkemeye hem cvp hemde gelmediğinden yola çıkarak daha sonradan temyize giderken tanıklarını dinletmek istediği konusunda yargıtaya bozulmasını talep edebilirmi. Bu konuda lütfen durum biraz acil yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Saygılarımla,
Re: Kesin Süre Nedir verilmesi Gereklimidir.
Yargı sürecinde mahkemece taraflardan birine herhangi bir görevle ilgili kesin süre verildiğinde ihtarat da yapıldığın da buna rağmen yerine getirilmediğinde mahkeme verilen iş yerine getirilmeden eldeki dosyadaki bilgilere delillere göre karar verir yoksa bunu yapmadın diye red ediyorum demez.
Tanık listesi vermemiş veya verdiği halde tanıkların tebliğ masrafını tanık ücretlerini yatırmamışsa kesin süre verilip ihtarat yapılır yerine getirilmezse tanık dinletmekten vazgeçtiği kabul edilip yargı yoluna devam eder mevcut delillere göre karar verir.