Cevap: Re: Aldatma ve Boşanma Davası
Boşanma davası açarken dikkat etmek gerek. Aldatma gibi özel bir neden varsa, bu özel nedeni ispatlamaya çalışmak gerekli. Her yaşanılan olayı dilekçeye yazmanın anlamı yok. ben bu hatayı yaptım. Kısaca şöyle yapmak gerek, özel bir boşanma sebebiniz varsa bu özel sebebi ispatlamak lazım bkz.https://goo.gl/dBH7Yx Özel bir sebep yoksa şiddetli geçimsizlik vs ile uğraşmak lazım
Cevap: Aldatma ve Boşanma Davası
Ben 6 aylık evliyim. Fakat eşimle şiddetli geçimsizlik yüzünden boşanmak istiyordum, ama bir türlü kabul etmiyordu. Sürekli alkol tüketip evde huzursuzluk çıkartıyordu. Bazen şizofren gibi davranışlar sergiliyor beni korkutuyordu. Haftada 1 defa mutlaka bekar arkadaşları bizim eve gelip içip sabahlıyorlardı. Bende daha fazla dayanamayıp boşanmak istediğimi söylüyordum. Bana bir çok kez yalan söyleyip arkamdan iş çeviriyordu. Evlenmeden önceki 40 bin tl borcunu bile evlendikten sonra ödedim. Artık daha fazla dayanamıyordum. Ve bu durumda bende bir gaflete düşüp başka bir şahısla görüşmeye başladım. Ve eşim bunu öğrendi ben boşanma davası açacak iken o açtı ve benden 100 bin tl maddi manevi tazminat istemiş. Elinde benden izin alınmadan haberim olmadan çekilen ses kayıtları ve fotoğraflarım var. Mahkemeye sunmuş. Bu durumda nasıl bir yol izleyeceğimi bilmiyorum.
Bana yardımcı olur musunuz? lütfen.
merhaba,
bildiğim kadarı ile, davayı ilk acan veya son acan kazanacak diye bir durum yok, sizde karşı dava açıp tazminat ve tedbir nafakası talebinde bulunabilirsiniz.
karşı dava acarken delilleriniz ve tanıklarınızı belirleyin ayrıca size acılan davanın reddini istiyorsunuz. yani eğer ilk dava acanın delillerini veya sizin dellillerinizi nedenlerini yetersiz buluyor ise onun davası red olabilir yada ikiside red olur.
not: gizli ses kayıtları kişisel bilgi güvenliğini ihlalden, delil sayılmaz ve suctur. fotoğraflarda aynı şekilde fakat toplumda herkese acık alanda resim cekilebilir.