Çıkış yolumu hani nerde:?
Printable View
Çıkış yolumu hani nerde:?
çok geçmiş olsun..benimde sizin gibi bir boşanma davam var ve benim evliliğim 3 günlük bir evlilik..hanımefendi kendi isteği ile evden ayrıldı zorla evlendirildiğini öne sürdü..bunun karşılığıda 55000tl tazminat 500tl nafaka istedi..boşanma reddedildi.yargıda şuanda.ben anlam veremiyorum artık evlilikler para kazanma yolu gibi olmuş..Allah yardımcınız olsun sizinde sabır dileyeceğim ama insan başına gelince sabır taşı oluyor sonundada hüsrana uğramak çiileden çıkarıyor..
size bir sorum olacaktı temyizdeki dosyanız ne kadar sürede sonuçlandı?cevaplarsanız sevinirim..
teşekkur ederım evet sabır sabır sabır...
14 ay surdu temyızden gelmesi...
aynı durumda askerde arkadaşım vardı.nafaka tazminat vede karşı tarafın rencide edici hareketleri arkadaşım bunalmak üzereydi.Saçma ama ailesinden birine zarar verdi çocuk ve gerisi gelecek ben bittim sizde bitin dedi ve anlaşarak boşanma oldu ve çocuk kurtuldu.Sanırım bu birçok arkadaşımım son yapacağı başkada çaresi olmadığı bir durum.Bu insanlarmı utansın bunları bu duruma düşürenlermi.
benimde dosyam temyiz sürecinde 6-7 ay diyorlardı birde hepsi yalan desene kardeşim 14 ay dile kolay..ben bu bayanla zaten 3gün bir evlilik yapmışım sadece kağıt üzerinde oda 2 yıl olmuş dörmüyorum görmekte istemem hakim reddediyor oda yetmez gibi 14-15 ay yargı bu nasıl adalet anlam veremiyorum bir boşanma insanın nerdeyse 5yılını alıyor..güya evlilikleri kurtaracaklarmış ya arkadaş bir bayan evden gidiyorsa boşanma davası açılıyorsa karşılıklı boşada kurtulsun herkes..hanımefendiler tazminat alacak diye mahkeme uzadıkça uzuyor oda yetmez gibi bide yargı..Rabbim hepimizin yardımcısı olsun..umarım tez zamanda bende kurtulurum.para vermeyede razı oldum yeterki kurtulayım..
Valla kardesım kadınların hepsı dıyemıcem ama genelde moda oldu ayart+evlen+ayrıl=Tazmınat..sonrada hayatın guzel gecsın erkek yoksul kalıyor kadın gul gıbı sefasını suruyo.boyle mantık varmı ya ben gece guınduz calısayım kadına nafaka ve tazmınat ıcın para vereyım.Adaletımızde acık yerler var bu kadar hersey onların lehıne olursa erkek yasamasın daha ıyı.mesela ben kızımı goremıyorum yanı mahkeme kararı olmasına ragmen kacırıyorlar dava actım 5 aydır 5.kez dava uzadı .
Kanunsuz olan bısey var ama ben bu konuda bıle haklı cıkamıyorum...
Saygılarımla
20000ytl çok fazla acaba banada gelirmi.gelirmi gelir.size gerçekten acıyorum kendimede acıyorum.ama birgün gelecek bir kişiye hiç acımayacam.ama o gün kaybedecek hiçbirşeyim olmayacak.denizasil sesimizi duyurmamız gerek ama nasıl.çünkü bizim durumumuzda olan çok insan var emin ol.bu forumda neredeyse çoğu nafaka ödemekle yükümlü.suçumuz ise erkek olmak.
evet kardeşim artık bende kendim ve benim durumumda olanlara acıyorumm Allah yardımcımız olsun..sabır sabır diyere diye psikolojim bozuldu.her bayan aynıdır diye birşey yok ama boşanmam gerçekleşse bile kadınlara güvenebilirmiyim tekrar onu bile düşünüyorum..açıyorsun davayı 18-19 ay sürüyor oda yetmiyor 1.5 yıl yargı yazık valla gençliğimize yazık..evlilik kurtaracaz diye hayatımızı bitiriyorlar..keşke tazminat vereydide hakim ben bu bayandan kurtulaydım..
Ben de öğretmenim yaklaşık 1500 tl maaş alıyorum,eşimden daha yeni boşandım.Evi ben terketmiş olmama rağmen hakim 12000 manevi, 4000 maddi 300tl de nafaka bağladı.Bu nasıl adalettir ki sen 800 tl alırken bu kadar tazminata çarptırılıyorsun.Bu ülkede Adalet kesinlikle teccelli etmiyor ben buna inanmıyorum sebebi hakimlerin tamamen öznel davranması başka hiç bir şey değil. Umarım en kısa sürede hakkını alabilir astronomik tazminattan kurtulursun
Bu arada tazminata hükmedilişinin sebebi eşimi aldatmış olmam ( tabi böyle bişi kesinlikle yok) İşte kadınlar bu kadar kurnaz 5-6 yalancı şahitle istediklerini alabiliyorlar.Biz bu kadar ince ayrıntılı düşünmüyoruz işte.ileride, ne olur ne olmaz ne koparırsam kar mantığıyla şerefimizi haysiyetimizi ayaklar altına almıyoruz.e tabi biraz da merhametli davranmamız hasebiyle bütün musibetler bizi buluyor.