Re: Boşanma davasından önce deliller ne olmalı
Alıntı:
reyhansay rumuzlu üyeden alıntı
sayın jüpiter bu forumdaki bilgi ve deneyimlerinize denebilecek herhangi birşey yok, ama madem burası bir hukuk sitesi, burada türk dil kurumu gibi davranmaya gerek yok. insanlar burada sıkıntılarını paylaşıp bilgi almaya çalışıyor. lütfen forum konusu ile ilgili birşey yazacaksanız buyrun. aksi halde lütfen vaktinizi boşa harcamayın. bu arada yazdığınız gibi eğitim cahilliğinizi almış..
Konu ile ilgili yorumumu zaten yaptım.Eşinizi terapiste gitmeye ikna etmeye çalışın.Biliyorsunuz ki aile terapisi normal terapiden ayrı bir daldır ve eşlerin ikisinin katılımıyla gerçekleşir.En azından malı mülkü geleceği düşünmek yerine halihazırdaki durumunuzu kurtarmaya çalışın.
Yok hala eşimin hayatında birisi var diye ısrarınızı sürdürüyorsanız...En basit yöntem:Eşinizin telefonunu gece alırsınız.Kendi telefonunuza yönlendirirsiniz.Kim aramış bunu rahatlıkla öğrenebilirsiniz.Eşinizin telefonunda mesajlar bölümünde standart alıcı kısmına kendi telefon numaranızı girerek gönderilen her mesajın sizede gelmesini sağlayabilirsiniz.Bir gsm operatöründe şu anda kim-nerede diye bir servis var.Eğer eşiniz ve siz bu operatörü kullanıyorsanız telefonundan gece başlatıp günboyu nerede,nerelere gidiyor tahmini olarak operatörün web sayfasından izleyebilirsiniz.Bilgisayarınıza keylogger yerleştirip eşinizin mail adresinin şifresini öğrenebilir.Mail adresine girdikten sonra mail ayarlarından gönderilen-gelen tüm mailllerin kendi mailinize gelmesini sağlayabilirsiniz.Kalem şeklinde 4 GB kayıt kapasitesi bulunan kamera alıp eşinizin bulunduğu odaya yerleştirir,siz yokken evde neler yapıyor öğrenebilirsiniz.
vs,vs,vs.....
Tabi bunlar eşinizin 2.bir gsm numarası,2.bir mail adresi bulunmadığı durumlar için...
Canınız dedektifçilik oynamak istiyorsa buyrun....
Sonra bunları mahkemede delil olarak sunarsınız:)
Alıntı:
Jupiter_30 rumuzlu üyeden alıntı
..... Bilgisayarınıza keylogger yerleştirip eşinizin mail adresinin şifresini öğrenebilir. Mail adresine girdikten sonra mail ayarlarından gönderilen-gelen tüm mailllerin kendi mailinize gelmesini sağlayabilirsiniz.....
Tabi bunlar eşinizin 2.bir gsm numarası,2.bir mail adresi bulunmadığı durumlar için...
Sayın Jupiter_30 a katılıyorum. Eğer eşinizin 2 nci bir GSM numarası 2 nci bir e-mail adresi yoksa bu yazılanlar geçerlidir. İlave olarak sizin bilmediğiniz bir bankadan alınmış bir başka kredi kartı, evde kullanmadığı ancak işyerinde kullandığı hatta her yere götürdüğü bir notebook da olabilir.
Bu nedenlerle benim bir önceki mesajımda yazdığım hususlara dikkat etmeniz şart. Özellikle de iddialarınızı ispatlama ile ilgili kısmına.
Minareyi çalan,kılıfını hazırlar...
Bu yüzden hiç kendinizi boşuna harap etmeyin ve hukuk dışı yollara girmeyin.Eşinizi karşınıza alın,kendisini ve ailenizi çok sevdiğinizi,bu evliliğin devam etmesini istediğinizi ve evliliğinizin devamı için terapinin faydalı olacağını kendisine söyleyin.
Tüm bunlara rağmen eşiniz aynı tutumunu sürdürürse boşanma davasını siz açarsınız.Merak etmeyin Türk Adaleti sizi ve çocuğunuzu mağdur etmez...
Bunu eklemeden geçemeyeceğim;normal lise mezunuyum.Türk Dili ve Edebiyatı dersinden çok kez kaldım:)
Ama hayatımda hiç eşek olmadım...
Hayırlı günler...
Konu başlığından da anlaşılıyor ki, boşanma davasına bir savaş nidasıyla yaklaşılıyor. Halbuki boşanma, evlilik birliğinin sona erdirilmesi için uygulanan bir yöntemden ibarettir. Boşanmayı belirli sebeplerle kabul eden sistemde, bu sebeplerin varlığının tespiti, deliller aracılığıyla mümkündür. Her ne kadar ceza hukukundaki "delil serbestisi" ilkesi boşanma hukukunda var olmasa da, kendine münhasır bazı serbestilere sahiptir.
Her somut olayın farklı özellikleri olduğu üzere, kendi avukatınız vasıtasıyla delil seçilmesi gerekmektedir. Her boşanma davası için GSM kayıtları, e-posta çıktıları gerekmez. Dolayısıyla her dava, kendi içinde değerlendirilmelidir.
Alıntı:
Minareyi çalan,kılıfını hazırlar...
Bu yüzden hiç kendinizi boşuna harap etmeyin ve hukuk dışı yollara girmeyin.Eşinizi karşınıza alın,kendisini ve ailenizi çok sevdiğinizi,bu evliliğin devam etmesini istediğinizi ve evliliğinizin devamı için terapinin faydalı olacağını kendisine söyleyin.
Tüm bunlara rağmen eşiniz aynı tutumunu sürdürürse boşanma davasını siz açarsınız.Merak etmeyin Türk Adaleti sizi ve çocuğunuzu mağdur etmez...
Bunu eklemeden geçemeyeceğim;normal lise mezunuyum.Türk Dili ve Edebiyatı dersinden çok kez kaldım:)
Ama hayatımda hiç eşek olmadım...
Hayırlı günler...
Olaya şu açıdan baksanız?Bayan tam ifade edemiyor ve ciddi sorunları var.Nasıl bir yol izlemesi gerektiğini araştırıyor...
Alıntı:
zehrabetül rumuzlu üyeden alıntı
Olaya şu açıdan baksanız?Bayan tam ifade edemiyor ve ciddi sorunları var.Nasıl bir yol izlemesi gerektiğini araştırıyor...
Evliliklerde hiçbir şey tek taraflı değildir.Sorunlar,buhranlar elbette olur.Ama bunların çözümü her zaman mahkemeler değildir.Bu yüzden dolayı terapi tavsiye ediyorum.
Yoksa evlilik sonlandırmak gayet basit.Medeni Kanun her türlü kolaylığı sağlıyor...
Bence arkadaşımızın ve eşinin önce bu ruh halinden kurtulması daha sonra hukuki boyutu araştırması gerekiyor...
Alıntı:
Evliliklerde hiçbir şey tek taraflı değildir.Sorunlar,buhranlar elbette olur.Ama bunların çözümü her zaman mahkemeler değildir.Bu yüzden dolayı terapi tavsiye ediyorum.
Yoksa evlilik sonlandırmak gayet basit.Medeni Kanun her türlü kolaylığı sağlıyor...
Bence arkadaşımızın ve eşinin önce bu ruh halinden kurtulması daha sonra hukuki boyutu araştırması gerekiyor...
Artık bitdiğine inandığı için çözüm arıyor sanırım.Tabiki evliliğin bitmesi hoş değil,keşke dediğiniz gibi yapsa tüm çiftler...
Alıntı:
zehrabetül rumuzlu üyeden alıntı
Artık bitdiğine inandığı için çözüm arıyor sanırım.Tabiki evliliğin bitmesi hoş değil,keşke dediğiniz gibi yapsa tüm çiftler...
Terapistten kaçan Hukuki.net e yakalanır.Ne diyebilirim...
Alıntı:
Terapistten kaçan Hukuki.net e yakalanır.Ne diyebilirim...
Aynen Katılıyorum.Bizler gibiii..Umarım herkes istediği çözüme ulaşır.
Alıntı:
sayın jüpiter 30 terapist konusunda oldukça ısrarlı olmanız yapıcı bir karakteriniz olduğundan kaynaklınıyor olabilir; ama eşime daha önce onlarca defa ısrar etmeme rağmen bunu kabul etmiyor. bu konuda ısrar gereksiz yani. diğer önerilere gelince mail şifresini bulmak konusu hayli ilginç fakat internete işyerinden giriyor, yani bilgisayar evde değil, bu durumda şifre bulabilecek bir yol biliyor musunuz.
ha birde cümle içinde noktalama işaretlerinden sonra bir boşluk bırakılır:) saygılar.