Re: İddet müddetinin kaldırılması hakkında
boşandım tekrar evlenmek istiyorum.aile mahkemesi kalemine 2 vesikalık resim ve dilekçe ile başvuracağım.dogru anlamışım değil mi.fakat adli tatil başlayacak.adli tatilde bu karar verilebiliniyor mu.zamanda uzama olurmu bunu merak ediyorum.cevabınıza göre hemen harekete geçeceğim
Cevap: İddet müddetinin kaldırılması hakkında
benim sorum şu eşim 14/01/2016 tarihinde boşanması kesinleşti bize avukatı iddeti mahkemede halldeceğim diyince nikahsız evlendik ancak boşanma bir ay sonra kesinleşip nikah için gittiğimizde iddet süresi için yapamıyacağımız bilgisi verildi ama çocuğumuz için çok geçti . meğerse avukat bizi çıkmaza sokmuş . sonrasında 18.08.2016 da oğlumuz doğdu bizde biraz bekleyerek aile mahkemesine 01.09.2016 kaldırma davası açtık . 22.09.2016 da mahkeme iddeti kaldırma kararı verdi bizde 30.09.2016 tarihinde nikah çıkattık. ancak ;
1. sorum nüfus müdürlüğü bu sürenin yanlızca evlilik için kalktığını idda ediyor çocuk olursa yine eşimin eski eşine yazılacağını idda ediyor sebebi tescil edilen iddet kararının 14.11.2016 doluyor olması ama benim bildiğim böyle değil bebek içinde kalkar kütüğe o zamana kadar bebek yazılmadı ve iddet kaldırma davasından sonra o karar yazılmamış gibi olması gerekmiyormu .
2. sorumda nüfus müdürlğümüz sözlü bebek kaydını kabul etmeyip doğum belgesini zorunlu tutuyor oysaki nüfus müdürlüğünün kendi web sitesindeki bebek kayıt yönetmeliği kanunu bölümünde bile sölü kayıt hakkını açıkca belirtiyor bu durum karşısında ne yapacağımı açıkcası bilmiyorum ve önerilerinize ihtiyacım var şimdiden herkese tşkler