Re: Meslekten 1 yıl men cezası almış smmm, sitenizde ünvanıyla yazılar yazabilir mi ?
Alıntı:
Emrah Yavuzcan rumuzlu üyeden alıntı
Sayın rıza33,
Konunun başka noktalara çekilmesi söz konusu olmadığı gibi, kimsenin vekilliğini yapmak gibi bir saikimiz bulunmamaktadır. Yukarıdaki yazılar, yalnızca objektif görüşlerimden ibarettir.
Anayasa, normlar hiyerarşisinin en üst bölümünde bulunur ve tüm kanunların, Anayasa'ya uygunluk zorunluluğu bulunmaktadır. İfade özgürlüğü tam olarak kaynağını Anayasa'dan almaktadır. Belirttiğim üzere, kişilerin internet vasıtasıyla veya sair şekillerde düşüncelerini açıklamasının temel kaynağı bu maddedir. Yetkisiz temsilci kavramını bilmiyorsanız, açınız bakınız, bu benim sorunum değildir.
Mali müşavirlik unvanının, verilen süreli disiplin cezası ile ortadan kalkmayacağı ve haksız şekilde kullanılmadığı şeklindeki beyanımı tekrarlıyorum.
Sayın Yavuzcan;
Bakınız tekrar ediyorum ki siz Anayasa maddesini özel kanunlarda belirtilen kanunların anayasa aykırılığı bahsi ve özel kanunlarda yasayla ilgili hüküm olmadığı durumlar dışında kullanamazsınız. Siz hiç ceza mahkemelerinde, ticaret mahkemelerinde, İş mahkemelerinde verilen kararların işte bu durum Anayasaya aykırıdır kararın reddine veya kabulüne ilişkin karar gördünüz mü? Göremezsiniz. Sözünü ettiğimiz mahkeme kararları ancak ilgili özel kanunlardaki kanun metinle karara bağlanır. İlgili metinlerle Anayasa maddesine ancak atıf da bulunulabilinir. Bu hal çerçevesinde ortada bir özel kanun metni varken bunun üzerinde tartışma zemini oluşturmakla birlikte, şu iddianızı saygı ile karşılarım. Sözü edilen kanun hükmü Anayasa maddesine aykırıdır. Bu sözü söylerseniz tartışmanın konusu ayrılır onu başka bir platformda tartışabiliriz. Tabiî ki tarafınızca böyle bir platform metni oluşturulur ise.
Gelelim bana verdiğiniz Temel Hukuk dersine; Anayasa ile açıkladığınız durum üniversitelerin temel hukuk kitaplarında mevcuttur. Bu durum tarafımca bilinmektedir. Her şeyi temel hukuk derslerindeki veriler ile çözemezsizin. Ayrıca tartışma adabınız hiç hoş değil. Ben size yukarıda açıkladığım bilgiler ile gidin açınız bakınız bu benim sorunum değil cümlesini hiç kullanmadım. Siz bu sitede yönetici durumunda olan birisiniz. Açılan platformlarda böyle mi cevaplar veriyorsunuz? Veremezsiniz bu sizler tarafından açılan sitenin genel etik kuralları dışındadır.
Bakınız Sayın Yavuzcan;
Bu platformda yönetici iseniz; öncelikle farklı görüşlere benden daha fazla saygı göstermek zorundasınız. Yönetici iseniz benim gibi farklı düşünce sahibi insanlara ihtiyacınız var demektir. Benim yaptığım sadece hukuk zemini üzerinde farklı düşünceleri dile getirmektir.
Bakınız yetkili, yetkisiz temsilci kavramlarının konumuzla ilgisi yoktur. Ben size sizin yaptığınız gibi hukuku tartıştığınızın farkında mızınız gibi rencide edici sözlerde kullanmıyorum.
Formu açtıktan beri siz yönetici görevinde bulunlar tarafından, sanki böyle bir şey olamaz olursa site zarar görür, diğer yönetici arkadaş bu ifadeleri kullanmış onu desteklemem lazım mantığı ile hareket edildiğini his ettim. Ancak Sayın Pazarbaşı’nın son yazsı beni biraz rahatlattı.
Sayın Yavuzcan;
Hayatta hiçbir zaman bu tür ufukları açan site zeminlerinde peşin hükümlü olmayın. Yazdığınız cümleler ile olay benim hâkimiyetimde, ben ne dersem o olur, benim düşüncem doğrudur diye düşünmeyin yoksa size biri Aslan ile Karıncanın hikâyesini anlatır.
Bu anlatımla Sayın Pazarbaşı’nın son yazdığı olumlu yazıya katılmakla beraber tüm kanaatlerinizi saygı ile karışılıyor, özürlerinizi şimdiden kabul ediyorum.
Herkese mutluluk ve sağlık dilerim.
Re: Meslekten 1 yıl men cezası almış smmm, sitenizde ünvanıyla yazılar yazabilir mi ?
Sn.Yavuzcan siz de Sn.Rıza33 ten farklı bir şey söylemiyorsunuz.Evet anayasa hiyerarşik bakımdan en üste yer alır ve bütün kanunların buna uyma zorunluluğu vardır bir nevi yasaların hattını belirler anayasa.bahsi geçen ifade özgürlüğü de bir hattır.Mesela kimi durumda bir cümlenin mahiyeti hakaretmi yada ifade özgürlüğü kapsamındamı diye tartışılır.bunun gibi bir çok suçun sınırları da ifade özgürlüğüyle belirlenmiştir.bu durumda herşeye salt ifade özgürlüğüdür efendim diyip geçmemiz doğru olmaz.ayrıca özel kanun hükmünden söz etmekteyiz biz anayasayla genelleme yapılmasını yanlış buluyorum.eğer bu kanunun anayasaya uygun olmadığını ifade özgürlüğü (mesleki görüş bildirme),çalışma özgürlüğü(mesleki faaliyetten geçici süre men edilme) gibi bir çok özgürlüğü ihlal ettiğini düşünüyorsanız gelin kanunu tartışalım.daha önceki yanıtlarımda da dediğim gibi burda tartışma noktası MESLEKİ SIFATI HAİZ OLAN ancak bu hakkı saklı kalmak suretiyle meslekten geçici olarak men edilen meslek mensubunun bu sıfatın doğurduğu haklara bağlı YETKİyi KULLANABİLİP KULLANAMAYACAĞI VE BURDA mesleki görüşünü bildirmesinin bu yetkiyi kullanma çerçevesinde değerlendirilip değerlendirilemeyeceğidir.
Saygılarımla....
Sn. Rıza33,
Açılan platformlarda böyle mi cevaplar veriyorsunuz? Veremezsiniz bu sizler tarafından açılan genel etik kuralları dışındadır. şeklindeki cümlenize cevap olarak;
Öncelikle site yöneticisi olmamın sizinle tartışmak ile hiç bir ilgi ve alakası olmadığını belirtir; benim veya sitenin etik kurallarını, yazma tarzımı veya vermiş olduğum cevapları sizin takdir edemeyeceğini belirtirim.
Görüşlerim için özür dilemeyeceğim için, kabul etmeyin.
Ben konuyu toparlama gayretinde iken sizin "konuyu dağıtmayın" şeklindeki beyanınız ile tartışmayı çok farklı bir yöne çektiğinizi belirtirim.
Somut olayınızla ilgili sair düşünceniz var ise tartışmaya devam edelim. Yoksa, kendi kendinize benim adıma özür dileyecekseniz, sonlandıralım bu komediyi.
Sn.Stj.Av.Sinem Bakırcıoğlu,
https://www.hukuki.net/forum/showpost...7&postcount=26
linkindeki iletimi tekrar okursanız, kısa bir özet geçip, uyuşmazlığın aslen bu noktada toplanmadığını zaten açıkladım. Hatırlatmanız için teşekkür ediyorum fakat yazıları tam olarak okumadığınızı düşünüyorum.
[QUOTE=Emrah Yavuzcan;248333]Sn. Rıza33,
Açılan platformlarda böyle mi cevaplar veriyorsunuz? Veremezsiniz bu sizler tarafından açılan genel etik kuralları dışındadır. şeklindeki cümlenize cevap olarak;
Öncelikle site yöneticisi olmamın sizinle tartışmak ile hiç bir ilgi ve alakası olmadığını belirtir; benim veya sitenin etik kurallarını, yazma tarzımı veya vermiş olduğum cevapları sizin takdir edemeyeceğini belirtirim.
Görüşlerim için özür dilemeyeceğim için, kabul etmeyin.
Ben konuyu toparlama gayretinde iken sizin "konuyu dağıtmayın" şeklindeki beyanınız ile tartışmayı çok farklı bir yöne çektiğinizi belirtirim.
Somut olayınızla ilgili sair düşünceniz var ise tartışmaya devam edelim. Yoksa, kendi kendinize benim adıma özür dileyecekseniz, sonlandıralım bu komediyi.
Sayın Yavuzcan;
Ben site etik kurallarını eleştirmiyorum. Sizin bana yazdığınız cevaplarda şahsıma yönelik üslup dışı yazılımlardan bahs ediyorum. Ben siteye üye olurken zaten sitenin etik kurallarını okudum. Neler olduğunu biliyorum. Sizin bana karşı kullandığınız bu üslubu da eleştiri getirmek benim en doğal hakkındır.
Bakın Yavuzcan; Eleştiri ayrı takdir ayrı kavramlardır.
Yeryüzünde yaşan her medeni insan bu tür üslup kullandığında ve hatası ikaz edildiğinde özür dilemenin bir erdem olduğunu bilir. Özür dileyip dilemeyeceğiniz tabiî ki size kalmış. Ama ben yine de kabul ediyorum Sayın Yavuzcan. Komediyi sona erdirmek ise sizin elinizde…
Herkese mutluluk ve sağlık dilerim
Sn.Stj.Av.Sinem Bakırcıoğlu,
https://www.hukuki.net/forum/showpost...7&postcount=26
linkindeki iletimi tekrar okursanız, kısa bir özet geçip, uyuşmazlığın aslen bu noktada toplanmadığını zaten açıkladım. Hatırlatmanız için teşekkür ediyorum fakat yazıları tam olarak okumadığınızı düşünüyorum.[/QUOTE]
Sn.Yavuzcan iletinizi daha önce okumuştum fakat yazınızı tekrar göndermenizle daha dikkatli inceleme fırsatı buldum,böyle bir tartışmanın ortasına neden anayasa madde numarasıyla bile yetinilmeden maddenin tamamından alıntı yaparak yer verdiğiniz konusunda merakım oluştu.'fakat ....düşüncelerini açıklamak değil ...'cümlesini sağlam bir yere oturtturmak için miydi?
ayrıca 'yapacağı işler de yetkisiz temsilci sıfatıyla....'diye devam ettiğiniz cümlenin dayanağı olan hangi kanun ve hangi maddedir bunuda cevaplarsanız sevinirim.
Tüm samimiyetim ve iyi niyetimle bu soruları sorduğumu özellikle belirtmek isterim.
Saygılarımla.....
Sayın Bakırcıoğlu;
Sayın Yavuzcan'nın sözünü ettiği metnine istinaden benim verdiğim cevabı okuyunuz.
Verilen tüm tartışma metnime verilen tüm karşılıklara cevap vermişimdir. Bu cevaplarda eleştirilen hususlar sanki yokmuş gibi karşı düşüncede olan arkadaşlarımız yeni açıklamalar ( iddialar )getirmiştir. Konu bundan dolayı dağılmıştır.
Sn.Rıza33,
Meslekten 1 yıl men cezası almış smmm, sitenizde ünvanıyla yazılar yazabilir mi ? şeklindeki başlık, site yöneticilerine hitaben yazılmış bir konu başlığıdır. Burada tartışılması gereken bir nokta yoktur.
Hukuki.Net yönetiminden değerli Erdoğan Kırcalı ve Feyz Pazarbaşı ile birlikte ben, sorunuza yanıt vermeye çalıştık. Karşılık olarak, "Formu açtıktan beri siz yönetici görevinde bulunlar tarafından, sanki böyle bir şey olamaz olursa site zarar görür, diğer yönetici arkadaş bu ifadeleri kullanmış onu desteklemem lazım mantığı ile hareket edildiğini his ettim." cevabını layık gördünüz.
Yapmış olduğunuz detaylı araştırmada ismini ve soyadını bilmediğimiz bir üyemize ve aynı zamanda sizin meslektaşınıza yönelik verilen 1 yıllık meslekten men cezası dolayısıyla profilindeki "imza" hanesine yazılmış olan "SMMM" ibaresinin hukuka uygunluğu tartışıldı. Sizin düşünceniz olan, fiilin suç teşkil etmesi aşamasında bizlerden beklentiniz nedir? TÜRMOB veya Cumhuriyet Savcılığı sizin düşüncelerinize göre yetkili makamlar iken, neden site yönetimine ısrarlı bir şekilde düşüncenizi kabul ettirmeye çalışmaktasınız?
Alıntı:
Sn.Rıza33,
Meslekten 1 yıl men cezası almış smmm, sitenizde ünvanıyla yazılar yazabilir mi ? şeklindeki başlık, site yöneticilerine hitaben yazılmış bir konu başlığıdır. Burada tartışılması gereken bir nokta yoktur.
Yapmış olduğunuz detaylı araştırmada ismini ve soyadını bilmediğimiz bir üyemize ve aynı zamanda sizin meslektaşınıza yönelik verilen 1 yıllık meslekten men cezası dolayısıyla profilindeki "imza" hanesine yazılmış olan "SMMM" ibaresinin hukuka uygunluğu tartışıldı. Sizin düşünceniz olan, fiilin suç teşkil etmesi aşamasında bizlerden beklentiniz nedir? TÜRMOB veya Cumhuriyet Savcılığı sizin düşüncelerinize göre yetkili makamlar iken, neden site yönetimine ısrarlı bir şekilde düşüncenizi kabul ettirmeye çalışmaktasınız?
Bakın Yavuzcan ;
Yeni bir iddia ve eleştiri getirdiniz. Tarafımdan yapılmayan fiillerle suçlanıyorum Bu sefer bu kesin hatalınız. Bu tartışma götürmez.
Ben bu sitede kayıtlı söz konusu şahsın adını ve soyadını bilmekteyim. Form ilk açıtlığımda da dile getirdim ve isim soy isim yazdım. Daha sonra Sayın Kırcalı tarafından bu isim xxxx olarak düzeltildi.
Ben bahse konusu arkadaşın profilinde yazan smmm ibaresi yüzünden bu konuyu açmadım.
Size daha kaç kere ifade edeceğimi bilmiyorum lütfen bakın bahse konu arkadaşın form başlıklarına ve sorulara verdiği cevaplarda isminin altında kullandığı ünvanı kullanıp kullanmayacağıdır. Ben bundan bahs ediyorum. Bunu kaç kere ifade ettiği mi ise gerçekten hatırlamıyorum.
Yazmış olduğunuz metinle ilgili yukarda belirttiğim konuda kesin hatanız var. Bununla ilgili cevabınızı bekliyorum. Sayın Yavuzcan. Ne yapacağınızı biliyorsunuzdur sanırım.
Diğer hususlara ayrıca cevap vereceğim. Lütfen cevabınızı bekliyorum. Bu cevaba yeni bir iddia katmayın lütfen sadece bu yazdıklarıma cevap verin.
Alıntı:
rıza33 rumuzlu üyeden alıntı
Hukuki.net sitenizde kayıtlı bulunan xxxxx adlı arkadaşımız 23.08.2008 tarih 26976 saylı resmi gazete yayınlanarak yürürlüğe giren karar ile 1 yıl süreyle meslekten men cezası almıştır. Ankara SMMMO web sayfasında üyeler için bölümde disiplin cezaları kısmında bu kişiye ait bilgiler bulunmaktadır. Hal böyle iken bu kişinin sitenizde hali hazırda ünvanını kullanarak yazılar yazması ve ceza suçu oluşturması durumunu siz site yöneticilerinin ve avukatların tartışmasına açmak istemekteyim.
Bu yazıyı başkası mı yazdı, yoksa siz mi yazdınız sayın rıza33?
Alıntı:
Bu yazıyı başkası mı yazdı, yoksa siz mi yazdınız sayın rıza33?
Benim yazım ilgili kişi yani agışadaki kişi tarafından düzeltildi. bakabilirsiniz formun altında. Hatalınız ne yapacağınızı biliyorsunuz. Sadece bu konuya cevap verin. Cevabını bekliyorum. Lütfen cevaba yeni iddialar eklemeyin
Konu Erdoğan Kırcalı tarafından (17-01-2009 Saat 20:43:53 ) de değiştirilmiştir.. Sebep: Üye adı gizlendi