Cevap: Re: Reddi Miras İmkanımız Var mı?
ıyı gunler meslektaşlarım...soruma vereceğiniz yanıt için şimdididen çok teşekur ediyorum.
1ay önce ölmüş kişiye karşı daha mirası red süresi dolmadan icra takibi yapılmış.mirasçılar mirası reddecekler ancak yapılan bu takip için de şikayette bulunmak istiyorlar takip dursun diye.sorum ise bu mirasçılar şikayeti tek tek mi açacaklar yoksa hep birliktemi. ya da bır tanesının açtığı dava yeterli olur mu?
tesekur ediyorum.
Ölü kişiye icra takibi yapılmışsa icra dairesine herhangi bir kimse ölüm tarihini gösteren belge ibraz edip takibi durdurabilir.
Mirasçılara takip yapılabilir. Mirasçılar da mirası red davası açmışlarsa ya da açacaklarsa takipten haberdar olup mirasın reddi nedeniyle itiraz etmeleri ve kambiyo takibi ise İTM'de takibin iptali için dava açmaları gerekir.
Engin OĞUZ bey benım sorum reddı mıras yapacak kısıler şikayet yoluna hep beraber mı basvuracak yoksa tek tek vurabılırler mı.bır tanesının acmasında dıgerlerıde faydalanabılır mı
Sevgili Yeşim,
İtiraz ya da şikayet sadece itiraz/şikayet eden açısından hüküm ve sonuç doğurur.
Çoğul ifadesini de bu açıdan kullanmıştım.