Re: Konya'da Eğitim Gazze'de İcraat
Alıntı:
aysemebe rumuzlu üyeden alıntı
Konya'daki üstte her zaman İsrail uçakları var. Bu anlaşmayı Necmettin Erbakan başbakan olarak imzalamış ama bu anlaşma asıl 28 Şubat'ın Türkiye'ye kazığıdır.
- Nuh Gönültaş'ın yazısı...
Gazze'yi bombalayan İsrail uçakları Konya'da eğitiliyor!
Şu sıralar çevrede en çok duyduğum söz "Hitler haklıymış" oluyor. Vatandaş İsrail'in Gazze'de giriştiği katliamı böyle yorumluyor.
Doğru ya da yanlış, bunu tartışmıyorum. Sokaktaki vatandaş böyle diyor.
Demek ki İsrail'in yaptığı zulüm vatandaşa Hitler'in Yahudilere yaptığı zulmü hatırlatıyor.
Ha, bu Yahudilerin umurunda mı?
Umurunda olan Yahudiler elbette vardır, ama İsrail'i yöneten kafa tarihte kendilerine yapılanların benzerlerini Müslümanlara yapmaktan çekinmeyen bir kafa olmalı!
Şimdi... İsrail bütün bunları yapıyor da bunun sorumlusu kim?
Tabii ki İsrail devletini çevreleyen Müslüman devletlerin basiretsizliği
İsrail, öylesine dessas, öylesine sinsi ve öylesine kurnazca davranıyor ki, Türkiye'yi bile ters köşeye yatırdı.
Bu da Türkiye'ye ders olsun, 80 yıldır İslam dünyasını ters köşeye yatırdığı için...
Türkiye, İsrail ile çevresini barıştırmaya çabalarken İsrail yeni bir savaş başlatıyor.
Türkiye'nin bütün girişimlerini boşa çıkarıyor. Buna "Siyonist siyaset" deniyor işte: Haktan yana görünüp ihanet etmek...
Fazla ne beklenir ki "Münafık" kavramını icat eden bir kavimden!
Gelelim bütün bu olanlar karşısında İslam dünyasının durumuna:
Mısır; İran'ın bölgede siyasi güç elde etmek için Hamas'ı kullandığını düşünüyor. Bu da barışı bozanın İran olduğu anlamına geliyor, ki ahmakça bir yaklaşım!
Olup bitenler Arap'ın pek umurunda değil.
Eğer umurunda olsaydı, onca Arap devletinin arasında minicik bir Yahudi devletinin böylesine pervasız böylesine saldırgan ve kan dökücü olması çoktan engellenirdi.
Paralarını Yahudi bankalarında tutmaya devam ediyorlar. Dubai'de bile ana patron Yahudiler...
Filistinliler acı içinde haykırışlarının karşılıksız olduğunu biliyorlar, ama ne yapsınlar.
Her şeye rağmen Türkiye İsrail'e karşı bir şeyler yapabilir.
En azında Necmettin Erbakan hocanın İsrail savaş uçaklarının Konya'da eğitim uçuşuna izin veren anlaşmalar iptal edilebilir!
Düşünebiliyor musunuz, belki de Gazze'yi bombalayan 40 uçak Türkiye hava sahasında eğitim uçuşlarını yaptılar.
İsrail denilen ülke ufacık bir yer. Savaş uçaklarının eğitimine müsait değil. Uçak havalandıktan birkaç dakika sonra başka ülke topraklarına giriyor. Onlar da Türkiye ile anlaşıyorlar.
Konya'daki üstte her zaman İsrail uçakları var. Bu anlaşmayı Necmettin Erbakan başbakan olarak imzalamış ama bu anlaşma asıl 28 Şubat'ın Türkiye'ye kazığıdır.
Türkiye'nin hem böyle anlaşmalar yapıp hem de İsrail'in Filistinlilere yaptıklarına karşı olması sizce ne ifade eder?
Efendim?
Bugün
Sayın Ayşemebe Benım için fark etmez. Ama İnsanlar arasında adaletli olmak açisindan önemli.
ERBAKAN ALEYHİNE YAZAN GÖNÜLTAŞ HATASINI KABÜLLENDI SONUNDA!
Evet kabül edıyorum. Bir hata yapmışım 54. Hükümet'in Başbakanı Necmettin Erbakan İsrail uçaklarına eğitim uçuşları yapmasına müsade eden anlaşmayı imzalamamış. Bu hatam İsrail ile yapılan bazı anlaşmaların birbirine çok yakın zamanlarda olmasından kaynaklanmıştır. Nuh Gönültaş/ Bugun
Re: Konya'da Eğitim Gazze'de İcraat
Alıntı:
abdulmecid rumuzlu üyeden alıntı
Sayın Ayşemebe Benım için fark etmez. Ama İnsanlar arasında adaletli olmak açisindan önemli.
ERBAKAN ALEYHİNE YAZAN GÖNÜLTAŞ HATASINI KABÜLLENDI SONUNDA!
Evet kabül edıyorum. Bir hata yapmışım 54. Hükümet'in Başbakanı Necmettin Erbakan İsrail uçaklarına eğitim uçuşları yapmasına müsade eden anlaşmayı imzalamamış. Bu hatam İsrail ile yapılan bazı anlaşmaların birbirine çok yakın zamanlarda olmasından kaynaklanmıştır. Nuh Gönültaş/ Bugun
Yazının geri kalanını okumamışsınız.
Veya sizin Saadet mail gruplarına sadece bu kısmı alınmıştır belki de.
Bakın nasıl devam ediyor?
http://www.bugun.com.tr/yazar.asp?yaziID=49882
Kaldı ki bu anlaşmanın Türkiye'ye 28 Şubat'ın bir kazığı olduğunu özellikle belirttiğim halde, yazının öznesi sanki Erbakan'mış gibi cemaat ayağa kalktı.
Avukatının Hoca hakkında yaptığı açıklamada verdiği bilgiler doğru: "İsrail ile yapılan anlaşmalar Refahyol diye adlandırılan 54 . Hükümet'ten önce General Çevik Bir tarafından yapıldı."
Bu cümle doğru da, böyle bir cümle yazılırken göz ardı edilen bir gerçek var. Çevik Bir kendi başına bir başka ülke ile bir anlaşmaya imza atabilir mi?
Atamaz, çünkü uluslararası anlaşmalar hükümetler tarafından yapılır, TBMM tarafından onaylanır, ya da onaylanmaz.
Çevik Bir ve takımı o sıralar hükümetlerden bağımsız olarak birçok anlaşma imzaladılar. Bunların önemli bölümü İsrail ile yapılan anlaşmalardır. Bu anlaşmalarda siyasi otoriteye sorulduğunu bile sanmıyorum. O dönem böyle bir dönemdi işte.
"Türkiye ile İsrail arasında "Askeri Eğitim İşbirliği anlaşması" 23 Şubat 1996 tarihinde imzalanmıştır. Sayın Erbakan'ın Başbakanlığında kurulan 54. Hükümet ise bu anlaşmadan üç ay sonra; 28 Haziran 1996 tarihinde iktidara gelmiştir."
Hatayı kabul ediyorum. Eğer amacım Erbakan adına yapılan açıklamalarda söylendiği gibi "Refahyol hükümetinin efsane hizmetlerine gölge düşürme çabası" olsaydı bu hatamı telafi etmezdim.
Bakınız, sevgili Saadetliler... Refahyol hükümetinin İsrail ile yapılmış bir anlaşması yok mu peki.
Var!
Öyle sizin sandığınız gibi Erbakan Hoca İsrail ile herhangi bir anlaşmaya imza atmamış falan değildir. Hocanın o dönemin şartları gereği askeri etkiyle isteyerek ya da istemeyerek birçok şey yaptığını hepimiz biliyoruz.
Hiç kusura bakmayın, Refahyol dönemi de öyle efsane falan bir dönem değildir!
Erbakan'a başbakanken Türkiye ile İsrail hükümetleri arasında savunma sanayi işbirliği anlaşmasına imza koymuştur.
Bunu isteyerek yapmıştır yapmamıştır o konu tartışmaya açık. O dönemin askeri etkisi ile yapmış olabilir.
Zaten söz konusu anlaşma Erbakan'a askerler tarafından verilen bir brifingden sonra imzalatılmıştır.
Tarih 28 Ağustos 1996. Bu anlaşma Türk Hava Kuvvetleri'nin elindeki F-4 ve F-16 uçaklarının modernizasyonu ile ilgilidir!
Hani Erbakan İsrail ile hiçbir anlaşma imzalamamıştı?
Sizi gidi sizi...
Hoş, bana göre imzalayabilir de, bunda bir beis yok. Hükümete gelenler muhalefetteki gibi davranamıyorlar. İsteseler de istemeseler de maalesef aynı duruşu sergileyemiyorlar.
Şimdi birkaç söz de AK Parti hükümetine söylemek lazım:
Madem İsrail saldırılarını kınıyorsunuz, uluslararası inisiyatif almak için Başbakan Ortadoğu gezisine çıkıyor. Niçin İsrail ile yapılan stratejik işbirliği anlaşmasını yeniden gözden geçirmiyor, Konya'da İsrail uçaklarının uçmasına hâlâ izin veriyorsunuz?
Tamam, siz Erbakan gibi bu anlaşmaları yırtıp atacağız diye işbaşına gelmemiş olabilirsiniz. Ama ortada bir fiili durum var ve İsrail'in Filistinlilerle olan savaşına Türkiye bilerek ve isteyerek destek oluyor. Anlaşmayı başkası imzaladı diye siz bundan müstağni değilsiniz!
Görelim bakalım, ne kadar anti siyonistsiniz!