Re: Çekişmeli boşanma ve nafaka durumu
toparlamam zor olacak belki ama asla tekrarı olmaz bu işin.boşanıcam inşallah sonrada sıfırdan başlıycam tabi yaralarım kanayacak ama kimse değil yine kendim sarıcam.daha mahkeme olmadı kim bilir ne iftiralara maruz kalıcam aklımdan çıkarsam hayatımdan çıkmıyorlar yani.bide üstüne sırf nafakadan kurtulmak için uzatırsa mahkemeyi çatla öl yanii....
Alıntı:
wonder2645 rumuzlu üyeden alıntı
Bizim kanunlarımız bu kadar esnekmi? o zaman herkes evlensin ben boşanmak istiyorum desin alsın olanı biteni altını parayı ardından bide nafaka talep etsin vs.Bu kadar kolaymı bu işler?Erkeklerin hiçmi hakkı yok hiçbirşeye..Ben zaten boşanmayı düşünmüyorum bu şartlarda.mahkeme ne kadar sürecek bil emem ama madem bu şekilde oluyor bu işler.Ben demişim gel eve diye evimin anahtarının bi kopyasınıda vermişim.Ayrı kaldığımız sürede ben yokken dahi eve girip çıkmış.Ben evde iken sessizce kapıyı açıp girip sürpriz diye bağırmış bu kadın bana sonra ben boşanmak istiyorum deyip mahkemeye başvurmuş..Enteresan bu hukuk işleri galiba.
1-evet esnek ama kadınlara esnek erkeklere de çok kırılgan ve sert
2- evet çok kolay nafaka tazminat istemek kadının hiç bir kaybı olmuyor erkeğin hayatını türlü pisliklerle yıksa bile o kadın... ona ceza vermek günah.. çünkü o kutsal bir varlık .ama erkek masumda olsa
eşek .....
Alıntı:
kibfeyzo rumuzlu üyeden alıntı
1-evet esnek ama kadınlara esnek erkeklere de çok kırılgan ve sert
2- evet çok kolay nafaka tazminat istemek kadının hiç bir kaybı olmuyor erkeğin hayatını türlü pisliklerle yıksa bile o kadın... ona ceza vermek günah.. çünkü o kutsal bir varlık .ama erkek masumda olsa
eşek .....
sn kibfeyzo siz bu konuda haksızlığa uğramış olabilirsiniz.karşı tarafa yalvarıpta seni istemiyorum denmesi seni hiç sevmedim aslında demesi hemde 2 aylık evliyken bu adama ne ceza verseniz az bence işte sadece haksızlığa erkek değil kadında maruz kalıyor.bu adamı sadece maddiyat acıtır çünkü bi insanın hayatı bitmiş önemli değil ama ayda vereceği bi miktar para çok kıymetli tabi bunu hakmeyenlerde var ama hakeden okadar çok ki..
Merhaba.yazdığım soruya cevap vereceklere şimdiden teşekkür ediyorum.
2005 kasımda evlendim.şimdi eşimle anlaşamıyoruz boşanmaya karar verdik.Ancak evlendikten sonra yaklaşık 2 yıl eşimin ailesinin yanında kaldık.bunun 6 aylık süresinde ben yalnız kaldım, eşim askerdeydi.kaldığımız süre boyunca ailesine maddi yardımda bulunduk.birikim yapamadık.eşimin maaşı 2000 ytl civarında.benim 1400 ytl civarında. çocuğumuz yok.boşanmaya karar verme sürecinde bana hakaretler etti.yukarıda söylediğim sebeplere dayanarak tazminat ve nafaka isteyebilir miyim?evli olduğumuz sürece çok yıprandım maddi- manevi.Maddi ve manevi açıdan kendimi kısıtladım.boşandıktan sonra maddi sıkıntı çekmek istemiyorum.Bu konuda bilgi verirseniz çok sevinirim.simdiden teşekkürler iyi çalışmalar..
(insanlar neler yapıyor boşanmak istiyorum ne yapabilirim diye bir form var aç oku beyefendinin eşi neler yapmış keylogger larla dinlemeler ses kayıt cihazları oooo.... ) boşanmak istiyorum napabilirim diye bir form var aç demişsiniz ama ses kayıtları ile ilgili yeri bulamıyorum
2005 kasımda evlendim.şimdi eşimle anlaşamıyoruz boşanmaya karar verdik.Ancak evlendikten sonra yaklaşık 2 yıl eşimin ailesinin yanında kaldık.bunun 6 aylık süresinde ben yalnız kaldım, eşim askerdeydi.kaldığımız süre boyunca ailesine maddi yardımda bulunduk.birikim yapamadık.eşimin maaşı 2000 ytl civarında.benim 1400 ytl civarında. çocuğumuz yok.boşanmaya karar verme sürecinde bana hakaretler etti.yukarıda söylediğim sebeplere dayanarak tazminat ve nafaka isteyebilir miyim?evli olduğumuz sürece çok yıprandım maddi- manevi.Maddi ve manevi açıdan kendimi kısıtladım.boşandıktan sonra maddi sıkıntı çekmek istemiyorum.Bu konuda bilgi verirseniz çok sevinirim.simdiden teşekkürler iyi çalışmalar..
Alıntı:
nazar222 rumuzlu üyeden alıntı
size bu konuda yardımcı olmayı çok isterdim fakat aynı dertten müzdaribim ve 13 ocakta davam var.maaşınız varsa nafaka biraz zor ama tazminat konusuna yüklenin derim şahit ve deliller çok önemliymiş bu sitede edindiğim bilgiler böyle yani.zarara uğradığınızı ispatlamanız lazıım.tabi karşı taraf çetin ceviz çıkıpta yalancı şahitler çıkarmazsa ortaya. kolay gelsin işimizz zorrr..:(
Alıntı:
nazar222 rumuzlu üyeden alıntı
Öncelikle iyi akşamlar.
"boşanmaya karar verme sürecinde bana hakaretler etti" demişsiniz.
Benim bildiğim birşey var bir hukukçudan okumuştum.
Evlilik devam ettiği sürece eşler birbirlerine hakaret edemez, küfür edemez, aldatamaz gibi şeyler yazmıştı. Sanırım onur kırıcı davranışlar sebebi ile boşanma davası açabilirsiniz.
Tabi şu da var. Eşiniz bu hakaretleri sizin onu tahrik etmeniz sonucunda söylediğini mahkemeye söyleyebilir. Bu hakareti duyan bir şahidiniz varsa mahkemeye bunu sunabilirsiniz.
Hatta bu hakaretler yüzünden incindiğinizi belirtip manevi tazminat da talep edebilirsiniz.
Alıntı:
wonder2645 rumuzlu üyeden alıntı
İşyerime gelen kağıtta sadece evliliğin temelinden sarsılması yazıyor sadece.Zaten su an tarih falan yok sadecec mali bilgilerim istenmiş işyerimden bu bildiri var su an sadece ortada
Arkadaşım aynı sorun benimde başıma geldi ve devam ediyor 3 ay evli kaldım dava açtım hakim direk red etti ve 3 yıldır bekliyorum. tavsiyem yasadıklarım sonucunda eşin boşanmak istesede sen bunu asla kabul etme eğerki yaşamında farklı beklentilerin yok ise. mahkeme de ne olursa olsun eşinin kusurlu olduğunu mutlak kanıtlaman gerek aksi takdir ne varsa basına gelebilecek geliyor:((( üzgünüm ama bu ve buna benzer dünya kadar dava var. aile hukukunun bu nokta bazı revizasyonlara ihtiyacı var ancak bu bize düşmez. sen ayrılıyorum sevmiyorum diyosun olmaz 3 sene bekle. ne değişmesini umuyor kanun anlamıyorum. eğer maddi ceza keseceksen kesiyosun zaten kadının baska derdi yokki zaten. üstelik ödeyemeyeceğin meblalar hükmediliyor ödeyemeyince kadın tarafından eve icra geliyor. mahkamede hala sen bu kadınla tekrar ortak yasam kurabilirsin diyerek 3 sene bekletiyo. değil bir araya gelmek yüzünü görmek istemiyosun vs vs vs.... neyse bu konuda canım cok yandı herkese saygılar...
Alıntı:
denizblk rumuzlu üyeden alıntı
Öncelikle iyi akşamlar.
"boşanmaya karar verme sürecinde bana hakaretler etti" demişsiniz.
Benim bildiğim birşey var bir hukukçudan okumuştum.
Evlilik devam ettiği sürece eşler birbirlerine hakaret edemez, küfür edemez, aldatamaz gibi şeyler yazmıştı. Sanırım onur kırıcı davranışlar sebebi ile boşanma davası açabilirsiniz.
Tabi şu da var. Eşiniz bu hakaretleri sizin onu tahrik etmeniz sonucunda söylediğini mahkemeye söyleyebilir. Bu hakareti duyan bir şahidiniz varsa mahkemeye bunu sunabilirsiniz.
Hatta bu hakaretler yüzünden incindiğinizi belirtip manevi tazminat da talep edebilirsiniz.
İlgilendiğiniz için çok teşekkür ederim.benim gibi aynı dertten muzdarip olan arkadaşlara da Allah yardım etsin diyorum. peki davayı benim açmamın dava sürecine nasıl bir etkisi olur.ben boşanmak istiyorum ancak.onun bunun bir bedel ödemesini de istiyorum.kayınvalidemlerle oturduğumuz sürece hiç bir birikim yapamadık.eşyalarımızı alamadık.3 ay önce eşyalarımızı taksitle alıp evimize taşındık.şuan ödemek zorunda olduğumuz ortak borçlarımız var.ve bu 6 ay boyunca devam edecek.eşim ev eşyalarını bana vermeyi kabul etti.Ancak zaten onun ailesine 3 yıldır yardım ediyoruz.bunun zaten hakkım olduğunu düşünüyorum.hakaret için şahidim yok aslında.ama benim üzüldüğüme şahit olan birçok arkadaşım var.Onların bir faydası olabilir mi bilemiyorum.Bir de onun bana "Artık sana kıymet vermiyorum, bu evi de senin hatırın için kurmadım, bende o kadarlık bile hatırın yok.Ben sen imutlu etmek zorunda mıyım, gerizekelı mısın sen? gibi ifadeler kullanması hakaret sayılır mı?