Re: 3 yıllık süre hakkında
Sayın arkadaşlar,
3 yıl ile ilgili kanun maddesi açık ve anlaşılır. Ancak 3 yıllık süre bitiminde hakimin boşanma kararı vermesi için hangi kanıtlar ve şahit ifadeleri gereklidir? Ayrıca hakimin boşanmaya hemen karar verip nafaka davasının ayrıca yürütülmesine olanak var mıdır? Aksi takdirde nafaka ve tazminat için bu mahkeme gene en azından 1 sene sürmez mi?
Örnek : davacı dava açıyor, reddediliyor ( 1 sene )
3 yıl geçiyor.
davacı tekrar dava açıyor. ( ? sene?, ekonomik durum araştırması,vs. ayrıca, temyiz olu açık olur mu, filan........
Bunları düzeltecek kimse yok mu?
Bu konuyla ilgili bir sivil toplum örgütü kurmayı düşünen var mı?
Saygılar........
Re: 3 yıllık süre hakkında
Alıntı:
lich rumuzlu üyeden alıntı
Sayın arkadaşlar,
3 yıl ile ilgili kanun maddesi açık ve anlaşılır. Ancak 3 yıllık süre bitiminde hakimin boşanma kararı vermesi için hangi kanıtlar ve şahit ifadeleri gereklidir? Ayrıca hakimin boşanmaya hemen karar verip nafaka davasının ayrıca yürütülmesine olanak var mıdır? Aksi takdirde nafaka ve tazminat için bu mahkeme gene en azından 1 sene sürmez mi?
Örnek : davacı dava açıyor, reddediliyor ( 1 sene )
3 yıl geçiyor.
davacı tekrar dava açıyor. ( ? sene?, ekonomik durum araştırması,vs. ayrıca, temyiz olu açık olur mu, filan........
Bunları düzeltecek kimse yok mu?
Bu konuyla ilgili bir sivil toplum örgütü kurmayı düşünen var mı?
Saygılar........
Aynen katılıyorum arkadasım benim aklım mantığım almıyor sen 1 ay evli kal sonra hakim ayrılmak istemeni yeterli bulmasın 3 yıl bekle. ardından da yine dava dava dava. en az 1 yıl daha. haberler de yazılı basında buna benzer art niyetlilikten bosanmayan bir sürü olay ve dava var medeni kanun dünya için düşünülmemiş ütopik bişey.gerceklerele bagdasmıyor.basıma gelmeden bilmiyordum ama kadın yada erkek herkes madur.birileri buna dur desin artık. biri istemiyorsa kanun neyi zorluyor. cezası para tek beklentide para kes cezayı hakim bey bitsin......