Re: Dekonta nafaka yazılmazsa
Beni inandırma zorunluluğu yok, öyle bir şey de istemedim. Analiz yapabilecek bilgi birikime sahip olduğumu düşünüyorum...
Şu cevabı vemek yerine '' Avukatınız araştırmıyor mu'' , haklı olabilirsiniz şu konuyu gerçekten araştırmak faydalı olabilir, gibi....
Bu arada avukatım araştırmakla bulamayız dedi...
Belki yargıtay ''emsal karar arama'' sayfasını daha kullanışlı hale getirmek daha yararlı olabilir....
Örneğin anahtar kelime yazarak arama yapabilmeyi etkin hale getirebilirler....
Örneğin ''dekont'' yazıp arama yapılabilse........
Yazıma yanıt verdiğiniz için teşekkür ederim.......saygılar.......
16.12.2008 de 1 yıldır devam eden eksik ödenmiş nafaka konulu davamın belki sonuncu duruşması var, bilirkişi görüşünü bildirecek. Bilemiyorum, belki de karşı tarafın avukatı '' bekleyin, emsal karar getireceğim diyecek ve bir duruşma daha sarkacak..........
ilgi duyanlara :
aralık 2008 deki duruşmaya bilirkişi raporu yetişmedi. Mart 2009 da bilirkişi raporunu hazırladı. ödemem gerekenden daha fazlasını ödediğimi belirtmiş ve kararı hakimin takdirine bırakmış.....duruşma tekrar ertelendi, beyanda bulunalması için......
mayısta göreceğiz.......
Hakim bilirkişi görüşünün aksi yönde karar verebilir mi? evet ise o zaman bilirkişiye neden başvuruyor?
en kolay bir mahkeme 2 sene sürüyor. Helal Olsun.......
Öncelikle menfi tesbit davası açmanızı tavsiye ederim. Bu dava sürecinde icra devam edip de ödeme yaparsanız dava istirdat davasına dönüşecektir. Elinizdeki dekontlardaki miktarların nafaka ile eşit miktarda olması ve düzenli aralıklarla yapılmış olası ve mahkeme kararından sonra yapılmış olması bunların nafaka olarak kabul edilmesini gerektirir diye düşünüyorum.
gelde asi olma kardeşim yukarda Allah var görmüyomu bu insanlar bu kadar ac bu kadar bayağı duygularımı var bunların tek yolu var dayaktan anlar bunlar kıstırcaksın bu adamları bi güzel nasıl iyi niyetli olurlar Allah kolaylık versin kardeşim bu arada site görevlisi kardeşim ne olur silmeyin iletimi bende sinirliyim zaten carşamba günü davam var okuyunca asabi oluyorum kusura bakmayın