Re: Kiracının Tahliyesi ve Kira Vermeme Sorunu
Maaşa neden konulmuyormuş? Emekli mi?
Re: Kiracimin Evinde Bir Yakini Vuruldu
Alıntı:
Mehmet Doğan rumuzlu üyeden alıntı
teşekkürler sdt23
noterden ortalam kaç günde gidiyor ihtarname? yıldırım vs gibi seçenek yok mu bugun verelim yarın elinde olsun :(
APS ile yollayabilirsiniz ancak yinede arkadaşımın dedikleri konusunda bir değişiklik olmayacaktır.
şuan Yeni Uygulamada Tüm Kiracilarin Maaşina Haciz Konamiyor Diye Bilgi Vardi Avukatim Daha Sonra Dosyam 4. Icraya Düşmüş Artik Maaşinasda Haciz Konulabilcekmiş....
şimdi Ben En Son Olarak Kiracima Eşyalarina Haciz Koydurdum Beyaz Eşyalari Alindi.tahliye Içinde Eğer şuan Kendi çikamazsa Ben çikaracaksam Tüm Masraflari Ben ödüyormuşum Bunekadar Saçma Bişey Hem Adam Evimde Para Vermeden Oturuyor Hemde Haksiz Yere Cikmasi Gerekirken Cikmiyo Bide Ben Sütüne Para Verip çikariyorum.olacak Iş Deil.
Asil Sormak Istediğimde Kendisi Tahliye Ettiğinde Hasar Tespitini Nasil Yapmaliyim Noterlemi Yapayim Kombiye Falan Zarar Vermesinden Korkuyorum.
Re: evin olumsuz şartlarından dolayı evden ayrıldım depozitomu vermiyor ev sahibi ne yapabilirim..
Alıntı:
iyimserol rumuzlu üyeden alıntı
öncelikle tüm arkadaşlara selamlar..
arkadaşlar önceki eve eylül ayında taşınmıştım. ama kış gelmeye başladığında evde gözle görülür baya bir hasar ortaya çıktı. duvarlar nemlenmeye başladı. çatı akmaya başladı. laminant parkelerin altındaki sıcak su borusu patladı sızdırmaya başladı. altaki ev sahibi şikayet etti ev sahibi geldi parkeleri söktürdü borunun arızası giderildi. ama parkeler sudan nemden şişti yerine takılamadı. emaneten tutturuldu. benden kaynaklanan hiçbir zarar yok:( biz ev sahibine çıkmadan 1 - 1 buçuk ay önce haber verdik. tamam çıkın dedi. bende evi yaptırayım yeni gelen kiracıdan alıp sana vereyim dedi depozitonu(1000 ytl). ev bulduk şu anki evimize taşındık 15 gün önce . evi biz emlakçıdan tutmuştuk. taşınmadan 1-2 gün önce ev sahibi geldi. konuştuk yeni kiracı gelsin ondan alır sana veririz depozitoyu dedi emlakçının yanında ben kontrata yazalım dedim bu ibareyi ev sahibi yok gerek yok dedi. sen emlakçıdan alırsın paranı ben karışmıyom dedi artık. yeni kiracı gelir ondan alır sana hemen verir dedi. ama yeni kiracı bulundu. ev sahibine haber verildi hemen gelmiş parayı almış çekip gitmiş. emlakçı beni aradı parayı ev sahibi aldı benden. onunla konuş depozitonu al dedi. aradım ev sahibini telefonunu açmadı defalarca.emlakçının telefonlarını açtı emlakçı konuştu vermem depozitoyu dedi. yüz yüze gelsin konuşalımm tatlı tatlı halledelim dedim. ama kadın ve imam nikahlı kocası gelmiyor konuşmaya. ben bugün aradım 1 saat önce filan ısrarla araınca telefonu açtı. güzel güzel konuşmaya çalıştım. hep çirkinleşti parayı vermem dedi. bende hakkımı helal etmiyorum dedim kapadım telefonu .sonuç bundan ibaret arkadaşlar. ayrıca benim eve giriş tarihim 10.09.2008 kontrat bitiş tarihi 10.09.2009 oluyor. ama belirttiğim durumlardan dolayı ayrıldık evden. yazdıklarıma göre benim yasal olarak yapabilceğim haklarım nedir. ne yapabilirm. yasal yollara gidersem paramı alabilir miyim? yoksa paramı almaya çalışırken kontrat dolmadığı için geri kalan parayı da mı öderim? haklı durumdayken haksız duruma düşer miyim? valla bu işle uğraşmaktan doğru dürüst derslerde öğrencilerime eskiden olduğu gibi verimli olamıyorum.:(bu sorun kafamı ağrıtıyor:(
yardımlarınızı en kısa zamanda bekliyorum arkadaşlar.
Erol Bey,
Sanırım burada hatanız kontrata bahse konu husus derc ettirmemek olmuş. Bunun yanı sıra sizin yasalarımız gereğince hakkınızı aramaya çalışmanızı - söz konusu paranın küçüklüğü nedeniyle - önermekle birlikte çok sonuç alınabilecek bir durum olarak görmediğimi ifade etmeliyim.
Teşekkürler...
Gökhan Savaş Tolu
Sayın Sozdal, icra sürecinde hacze alınan eşyaların taşıma, yediemin v.b. gibi masraflar ortalama ne kadar tuttu ve karşı taraftan alabilecek misiniz?
Tşk.
Alıntı:
mogollar rumuzlu üyeden alıntı
Sayın Sozdal, icra sürecinde hacze alınan eşyaların taşıma, yediemin v.b. gibi masraflar ortalama ne kadar tuttu ve karşı taraftan alabilecek misiniz?
Tşk.
henüz satışının masrafı başlamadı yaklaşık 450 tl haciz masrafım oldu malların satışı yapldığında paramı alıcam amsraf arasınıda dosyaya ekliyorum.....