Re: Boşanan bir kişi niye eşine nafaka ya da tazminat ödemek zorunda kalır?
Alıntı:
Bilge Yiğit rumuzlu üyeden alıntı
Boşanmaların önemli sebeplerinden biri kadının bitmek bilmeyen tüketim tutkusudur.Erkeğin bütçesini aşan talepleri çoğu kez boşanmanın temel nedenidir.Zaten hep zengin erkek ararlar.Arzu ettikleri rahat ve konfora bir erkeğin üzerinden ulaşmak için.
peki ya bunun terside var desem:)? ben zengin aile çocuğu idim severek evlendik güya. evlendiğimizin ertesi sene evimiz olmuştu ve daha sonrada babamı kaybettim ve miras kaldı.Esim memurdu ve biz 2 çocuk okuttuk özel okullarda yaz tatilleri kış tatilleri beyefendinin marka giyim merakları...ben o zamanlar senin paran benim param ayrımı yapmadan ortaya sunmuştum herşeyi(şimdi kafamı vuruyorum taşlara keşke yapsaymışım)
Şimdi durum ne mi? bende para bitince yeni ufuklara açıldı yeni paralı birini buldu sanırım, çok acelesi var boşanmak istiyor. 50 yaşından sonra vucuduna dövme yaptıran küpe takma meraklısı olan birinden bahsediyorum ve 25 senelik ev hanımıyım o kadar senemi vermişim 2 de çocuk ...ve şuan avukata verecek paraya muhtacım ben nasıl nafaka ve tazminat talep etmeyeyim?
Yoğun bir kadın düşmanlığı mı var burada ben mi yanlış algılıyorum?
Ankara Adliyesinin 2. katındaki Kadın danışma Merkezine 1 hafta misafirimiz olsanız acaba fikirlerinizde değişiklik olur mu diye düşünüyorum.
Gelen kadınları gönderecek sığınma evi bulamıyoruz bazen. Bu kadınlar kocalarından bütçesini aşan talepleri yüzünden mi acaba kendilerine ve çocuklarına sığınacak yer bulmaya çalışıyorlar.
Huzur içinde evlerinde yaşayıp giderken niye evlerini terk ediyor ya da kapının önüne konuyor bu kadınlar? Dizlerini kırıp evlerinde oturmayı bilmiyorlar mı?
Neden bizler gönüllü olarak Ağır Ceza Mahkemelerindeyiz mütemadiyen? Aklını oynatmış bu kadınlar, travma geçiren bu çocuklar tecavüze kendi istekleriyle mi uğradılar?
Kızınıza onurlu yaşamayı, onuruyla yaşamayı öğretirseniz ve onuruyla yaşaması için gerekli koşulları sağlarsanız evleneceği kişiye bakış açısını da değiştirirsiniz.
Ne kadar basit alıyorsunuz konuyu. Kadınlar tu-kaka, tamam bitti. Erkekler sütten çıkma ak kaşık.. bu bukadar. !!!
Hem kadınların iş hayatına girmesini erkeklerin işsizliğine sebep görüp, kadınları evde oturması gereken kuklalar olarak görmek istemek (ki yabancı bir zihniyet değil, yüzyıllardır mevcut zihniyet) hem de boşandıktan sonra nafaka vermeyeyim gitsin çalışsın demek biraz mantık hatalarıyla dolu bir düşünce değil mi?
Şu forumda ve başka başlıklar altında okuduğum yazılarda öyle görüyorum ki, ataerkil zihniyetten kurtulmadıkça, kadını, hakları olan bir birey olarak görmedikçe pozitif ayrımcılık şart.
Sayın Nurlu,
Bulunduğunuz il'deki Baro'nun Adli Yardım Merkezine başvurabilirsiniz.
Bu merkezler kadın erkek ayrımı yapmadan koşulları taşıyan herkese hizmet verir.
Alıntı:
Av.İlknur Sezgin Temel rumuzlu üyeden alıntı
Yoğun bir kadın düşmanlığı mı var burada ben mi yanlış algılıyorum?
Ankara Adliyesinin 2. katındaki Kadın danışma Merkezine 1 hafta misafirimiz olsanız acaba fikirlerinizde değişiklik olur mu diye düşünüyorum.
Gelen kadınları gönderecek sığınma evi bulamıyoruz bazen. Bu kadınlar kocalarından bütçesini aşan talepleri yüzünden mi acaba kendilerine ve çocuklarına sığınacak yer bulmaya çalışıyorlar.
Huzur içinde evlerinde yaşayıp giderken niye evlerini terk ediyor ya da kapının önüne konuyor bu kadınlar? Dizlerini kırıp evlerinde oturmayı bilmiyorlar mı?
Neden bizler gönüllü olarak Ağır Ceza Mahkemelerindeyiz mütemadiyen? Aklını oynatmış bu kadınlar, travma geçiren bu çocuklar tecavüze kendi istekleriyle mi uğradılar?
Kızınıza onurlu yaşamayı, onuruyla yaşamayı öğretirseniz ve onuruyla yaşaması için gerekli koşulları sağlarsanız evleneceği kişiye bakış açısını da değiştirirsiniz.
Ne kadar basit alıyorsunuz konuyu. Kadınlar tu-kaka, tamam bitti. Erkekler sütten çıkma ak kaşık.. bu bukadar. !!!
Hem kadınların iş hayatına girmesini erkeklerin işsizliğine sebep görüp, kadınları evde oturması gereken kuklalar olarak görmek istemek (ki yabancı bir zihniyet değil, yüzyıllardır mevcut zihniyet) hem de boşandıktan sonra nafaka vermeyeyim gitsin çalışsın demek biraz mantık hatalarıyla dolu bir düşünce değil mi?
Şu forumda ve başka başlıklar altında okuduğum yazılarda öyle görüyorum ki, ataerkil zihniyetten kurtulmadıkça, kadını, hakları olan bir birey olarak görmedikçe pozitif ayrımcılık şart.
Kesinlikle bir algı yanılması içindesiniz ben kadın düşmanı değilim.Yanlızca kadının erkek gibi birey olduğunu anayasada mevcut birey hak ve özgürlüklerine sahip olduğunu yine anayasada cinsiyet ayrımcılığının yasaklandığını gözönüne alıyorum.Medeni kanunda da kadın derneklerinin yaptığı baskı sonucu evlilik birliğinin reisinin erkek olduğuna dair hükmün kaldırıldığını ve kadının erkekle birlikte evlilik birliğinin geçimini teminle yükümlü olduğunu göz önüne alıyorum.Bu adildir.Çünkü erkeğn reisliğini elinden alırsanız resilikten kaynaklanan sorumluluklarını aynen devam ettiremezsiniz.Buna rağmen kadınlar erkeği bir geçim kaynağı olarak görüp arzu ettikleri refah ve konfora ulaşmak için erkeği bir araç olarak görmekte ve hep zengin erkeklerle evlenmeyi tercih etmektedirler.Hatta zengin erkek bulmak için ileri yaşlara kadar çırpınmakta belli bir yaştan sonra fakir erkek de bulamamaktadırlar.Üniversite mezunu pek çok kadın evlendikten sonra eşinin değil kendi isteğiyle işini bırakmadır.Eşinin ekonomik imkanlarıyla sosyal hayatını yaşamaktadır.Zihniyet yanlış.Erkek çzlenen konnfor refaha ulaşmakta bir araç ya da en azından bir geçim kaynağı oalark görülmektedir.Üniversite mezunu kadınlarda da aynı zihniyet yayın maalesef.Kadının ucuz işci olmak kendi tercihidir.Zaten eşi ana geliri getirmektedir çoğu evlilkte.Aynı ücrete evein geim yükünü omuzlamış bir erkek çalışamayacağından patron kadı işçiyi terc,h ediyor.Kadın da çalışmasın o zaman ucuza.rayiç neyse onu istesin ki istihdam da kadın erkek eşitsizliği ortadan kalksın.Kadın boşansa bile kocasından gelir beklerken bu hukukun adalet idesine aykırıdır.Pozitif ayrımcılığa gelince pozitif kelimesiyele ayrımcılık kelimesi yanyana gelmez gelmesi düşünülemez.Pozitif bilim olur pozitif düşünce olur ama pozitif ayrımcılık olmaz.Çünkü ayrımcılık kelimesinin kendisinde bir kere bir negatiflik vardır. Irk din dil cinsiyet her türlü ayrımcılık negatiftir.Kadınlar lehine ayrımcılık yapmanın adil olduğu söylenemez.Hel bu ayrımcılık pozitif kelimesiyle kesinlikle ifade edilemez.
Alıntı:
nurlu rumuzlu üyeden alıntı
peki ya bunun terside var desem:)? ben zengin aile çocuğu idim severek evlendik güya. evlendiğimizin ertesi sene evimiz olmuştu ve daha sonrada babamı kaybettim ve miras kaldı.Esim memurdu ve biz 2 çocuk okuttuk özel okullarda yaz tatilleri kış tatilleri beyefendinin marka giyim merakları...ben o zamanlar senin paran benim param ayrımı yapmadan ortaya sunmuştum herşeyi(şimdi kafamı vuruyorum taşlara keşke yapsaymışım)
Şimdi durum ne mi? bende para bitince yeni ufuklara açıldı yeni paralı birini buldu sanırım, çok acelesi var boşanmak istiyor. 50 yaşından sonra vucuduna dövme yaptıran küpe takma meraklısı olan birinden bahsediyorum ve 25 senelik ev hanımıyım o kadar senemi vermişim 2 de çocuk ...ve şuan avukata verecek paraya muhtacım ben nasıl nafaka ve tazminat talep etmeyeyim?
Ben genel bir durumdan söz ediyorum.Sizinki gibi genele uymayan özel durumlar mutlaka vardır.Sizi çok iyi anlıyorum.Benim sözüm sizin durumuznuda olanlara değil zaten.Sadece moda deyimlerle uyduruk meselelerle kendilerine sosyal ve ekonomik rant sağlamaya çalışanlara.Bunu yaparken iki cinsi birbirine karşı geriyorlar.Sizin durumunuza gerçekten üzüldüm.Size adli yardımdan faydalanmaznızı öneriyorum.Bulunduğunuz yerdeki baroya başvurusanız size bir avukat tayin edilir muhakkak.Kalın sağlıcakla.
Alıntı:
mrtecetin rumuzlu üyeden alıntı
Kadınlar önce "eşitlik te eşitlik illaki eşitlik" diye tepindiler.
Sonra "Pozitif ayrımcılık" diye tepindiler.
Ve şimdi de hele bi Avrupadaki hemcinslerle aynı düzeye gelelim diyorlar.
Bu ülkenin gariban erkeği de Avrupadaki hemcinslerinin düzeyine ulaşmak ister.
N'olcak şimdi.
Sizinle aynı şeyi düşünüyorum.
Re: Bosanan bir kisi niye esine nafaka ya da tazminat ödemek zorunda kalir?
Alıntı:
erenalp rumuzlu üyeden alıntı
sayın law aaa , nafaka vermek durumu kanunlarımızın bir emri olduğu için ödenir. aslında boşanma işlemi tasvip edilmeyen bir hadise olmakla birlikte , uygulanan bir yoldur. herşeyden önce bilinmelidir ki , EVLİLİK bir AKİD yani bir SÖZLEŞME dir. gerekli şartlar yerine geldiği ölçüde , devam etmesi en güzelidir , fakat bu akitten olumlu sonuçlar hasıl olmuyorsa , akitte bozulur . kanunen olduğu gibi vicdani ( dini ) olarak da hal böyledir.
nafaka mevzusu aslında kafa karıştıracak bir durum değildir. evliliğin bayan tarafı , evliliklerde güçsüz taraf addedilir. her bakımdan... özellikle ve bilhassa bayan çalışmayan bir kişi ise , bu bayan ne ile geçinecektir? sizce bu , eski eşi kötü hallere düşürmek değilmidir ? sizin evliliğiniz için söylemeyeceğim , konumunuzu bilmiyorum , fakat çoğu bayan kendini evleneceği kişiye saklar . hayallerle de evlenir. keyif olsun diye değil , yuvam olsun , evlatlarım olsun diye. erkekte , bayanın bu özenle ve hatta belki de canı pahasına koruduğu özelliğini alıverir. şimdi bu hadise bile boşanma halinde tazminat talebi gerektirebilir. peki sizce erkek adamın şanına yakışır mı , herşeyini aldığı eşine üç kuruşu çok görmek ? her ne kadar boşanılacak dahi olunsa , o kişiye karşı borçlusunuz. seni mutlu edeceğim , sana ölene kadar bakacağım vs. vs. vs. vaatler vermiş , imza atmışsınız. bence kanuni bir zorunluluk olmasa bile bir erkek üç kuruştan kaçmaz... çünkü erkeğe yakışmaz...
Cevabını şaşkınlıkla okudum.Fazla hayat tecrüben olmadığı belli.Hukuk nosyonu açısından da vahim bir durum.Sorulan soru kanunda nasıl öngürüldüğü değil bir kere niçin öyle öngürüldüğü.Diyorsunuz ki erkek boşansa bile artık karısı olmayan bir insana bakmaya mahkum.Aslında bu da yeterli olmamalı heralde.Bir de yeniden evlenirse balayı masraflarını da ödemeli.Ya da yeni erkek tavlamak için girdiği sosyal çevreler için de masraflarını karşılamalı.Hatta gayrimeşru çocuğu için kürtaj masrafları.Bir kere kadına bulaşmaya görsün.Artık bosansa bile ömğr boyu onun için kazanmalı.Erkeği geçim kaynağı olarak gören zihniyetinizi yadırgıyorum.kadınlar kendilerini gelistirmesinler hic öalımasınlar.Bir enayi bulsunlar bosansalar bile onlara bakılır.Erkek geçim kaynağı bir mal sanki insan değil.
Re: Boşanan bir kişi neden eşine nafaka ya da tazminat ödemek zorunda kalır?
Merhabalar,
Benim bu konuda kisa bir sorum olacakti. Kadinin erkege nafaka ve/veya tazminat ödemesi gibi bir durum kanunen var midir? Tesekkurler.
Alıntı:
law_aaa rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar,
Benim bu konuda kisa bir sorum olacakti. Kadinin erkege nafaka ve/veya tazminat ödemesi gibi bir durum kanunen var midir? Tesekkurler.
Vardır. Mesela geçenlerde yakın tarihli bir yargıtay kararında bir hemşirenin askerliğini er olarak yapan kocasına tedbir nafakası ödemesi gerektiği yazıyordu.
Sayin std23 cevabiniz icin tesekkur ederim.
Benim size bir sorum daha olacakti. Örnegin evli olan Alman vatandasi bir bayan ve Türk vatandasi erkek Türkiyede bosanmak istese, Alman vatandasi olan bayanin da nafaka ve/veya tazminat alma hakki var midir? Tesekkurler.