Re: Telefon ses kayıdı delil olur mu
Yukarıdaki forum yazımı dikkatli okursanız anlayacaksınız ki ; şüphelinin ya da failin ses kayıtları CMK md.160-161 kafsamında ; mağdurun rızası ile dinlenip kayıt altına alınması her zaman mümkündür. İlgili telekominikasyon kurumundan veya GSM operatöründen ilgili konuşma kayıtları bu şekilde yapılmış bir prosedür çerçevesinde elde edilebilir ve ceza yargılamasında hükme esas teşkil edebilir.
Re: Telefon ses kayıdı delil olur mu
emrah07,bu sahıs daha öncede beni şikayet etmişti,ancak kovuşturmaya yer yokturla bitti,daha sonra benimle rızası ile görüşmeye başladı ,beni daha önce şikayet ettigi için temkinli davrandım bir iftiradan daha korkarak haberi olacak şekilde konuşmaları kayıt ettim,daha sonra beni yine şikayet etti;bu konuşmalarda şarkı söylemeler ısrarla para istemeler ve kayıtın sonlarına dogruda tabi şikayet ettigi zamanki günlerdeki konuşmalarda ise bana iftira attıgını ve benden aldıgı bazı şeyleri savcının istedigini söylüyor ve bende asliye cezada yargılanıyorum,
Şimdi soruyorum bu konu için ahkam kesen üyelere ,bayansınız diye hayatımızımı söndürmeye yetkilisiniz ?ohh ne ala,biz onların ohunu alalım onlarda bizim ahımızı,arkadaşlar rızasını ıspatlıyacak deliler bulundurun benden size tavsiye bu,menfatleri için sizi bir şikayet ettilermi varya bir masum görüntü veriyorlar mahkemede inanamazsınız.herkesde onlara yardımcı oluyor belki bizede bişe düşer ,allah yardımcımız olsun arkadaşlar tedbiri elden bırakmayın.