Re: Dikkat! Weblebi.com mağdurları, okuyunuz
Arkadaşlar bugün itibariyle Finansbank iadeleri alacak kaydediyor hesaba. Bunun anlamı kredi kartı limiti eski haline döner para iade şeklinde görünür. İnceleme sonunda bir yanlışınız görülmesse olay kesinleşir. Mağduriyeti giderilen arkadaşlara gözünüz aydın demek isterim. Darısı diğer bankaların başına...Birde almış olduğum bibilgi vereyim kesin olmamakla birlikte. Yapı kredi de iadelere başlayacakmış, bu durumda davalar içinde sürecin bir süre beklenilmesinde fayda var. Selamlar...
Re: iadeler başlamış kartlarınızdaki limiti kontrol edin!
Alıntı:
conger rumuzlu üyeden alıntı
Hangi bankaydı seninki bende herhangi bir hareket yok.
finansbank iade etti
Selam.Ben 26/05 tarihinde bu siteden alışveriş yapmıştım.Aylık taksit tutarı 52 YTLX12 ay=624 YTL olacaktı.Siparişi iptal ettirdim.Ama Haziran ve Temmuz taksitlerini ödedim.Hatta Ağustos bile karta yansıdı.Bankayla 04.08.2008 tarihinde görüştüm ve harcama itiraz formu gönderdiler ve faksladım.05.08.2008 tarihinde firmanın iflasını duydum.08.08.2008 tarihinde bankaya tekrar mail attım ve akşam saatlerinde aynen şu sms geldi."Weblebi.com itirazınız işleme alınmıştır.İnceleme sonuçlanıncaya kadar kartınıza geçici alacak verilmiştir.Finansbank".Ve 3 aylık taksidim 156 YTL olarak iade edildi.Diğer taksitler de ay ay iade edilecekmiş.Şu an geçici de olsa bir çözüm üretti banka.Ama daha sonra bu parları bizden alırlar mı bilmem.Saygılar...
Selam.Ben 26/05 tarihinde bu siteden alışveriş yapmıştım.Aylık taksit tutarı 52 YTLX12 ay=624 YTL olacaktı.Siparişi iptal ettirdim.Ama Haziran ve Temmuz taksitlerini ödedim.Hatta Ağustos bile karta yansıdı.Bankayla 04.08.2008 tarihinde görüştüm ve harcama itiraz formu gönderdiler ve faksladım.05.08.2008 tarihinde firmanın iflasını duydum.08.08.2008 tarihinde bankaya tekrar mail attım ve akşam saatlerinde aynen şu sms geldi."Weblebi.com itirazınız işleme alınmıştır.İnceleme sonuçlanıncaya kadar kartınıza geçici alacak verilmiştir.Finansbank".Ve 3 aylık taksidim 156 YTL olarak iade edildi.Diğer taksitler de ay ay iade edilecekmiş.Şu an geçici de olsa bir çözüm üretti banka.Ama daha sonra bu paraları bizden alırlar mı bilmem.Saygılar...
Herkese geçmiş olsun,garanti bankasından parasını geri alan oldumu acaba hiç?
bonus kartımla weblebi beni de 2134,45 ytl dolandırdı garantiye harcama itiraz formu gönderdim ama umudum her geçen gün sönüyor ayrıca bu mesafeli satışlar yönetmeliğinin 10.maddesi gereğince banka bize bedeli ödemek zorunda neden ayak diriyorlar acaba hakkımızı başka nasıl arayacağız.bazı arkadaşlar mahkemeye gidin diyorlar iflas etmiş adamlar piyasada yok mahkeme onları nası bulacak yenen paranın bedelini nasıl alacaklar :kızgın: :kızgın:
Amma da çok weblebi mağduru varmış yahu! Böyle giderse form kilitlenecek gibi görünüyor. Benim kızdığım nokta tamam weblebi bir açıklama yapmış neymiş işte piyasa şartları, rekabet filan bir sürü masal okumuş. İyi de kardeşim sen internet üzerinde sanal mağaza olarak faaliyet gösteren bir şirketsin madem, bir günde mi battın, bir günde mi iflas ettin? Madem işler iyi gitmiyor bunun da çözümü var. O zaman bir kriz masası oluşturursun, önce sitenin faaliyetini durdurursun ki insanlar gereksiz yere alamayacakları ürünleri sipariş edip bir de üstüne ödeme yapmazlar, sonra hesaplarına ve eldeki siparişlere bakarsın verebildiğini verirsin olmazsa bankaya talimatname yazarsın olur biter. Ben bunların çalışma şekillerini çok iyi biliyorum. Mağdur olan sadece tüketiciler mi acaba? ;) Bu işi yaparken prosedürleri biliyorsunuz da sözde batınca mı eliniz ayağınıza dolaşıyor. İflas etmiş bir firmayı yıllar geçsede kimse kötü anmaz, ama böyle acemice veya kasıtlı olarak tüketicileri mağdur ederseniz işte insanların bahsettiği gibi böyle "dolandırıcı" bir firma olarak anılırsınız. Ve gerçekten ard niyetliyseniz bu işin içinden öyle kolay sıyrılamazsınız bunu da unutmayın! Faal olduğunuz sürece sizi tercih eden, size güvenen ve tonla para kazandıran tüketicilere işiniz bittiğinde de yardımcı olmak ve sorumluluklarınızı yerine getirmek zorundasınız. Öyle topu bankalara atıp kaçmak yok!
Nerdeyse her gün alo garantiyi arıyorum. İtiraz dilekçemi fakslayalı henüz 7 iş günü geçmedi, bir hafta içinde cevap vereceğiz demişlerdi, o yüzden şimdi bir şey diyemem, ama halem iadem yapılmadı.
hksvr yazdıklarında çok haklı. İşlerin kötüye gittiğini gören bir şirket tek çekime %20 hadi paraları gönderin demek yerine artık sipariş almayıp, mevcut iade işlemlerini yapıp dürüstçe kapanışını yapar iflasını ilan eder.
Sonuna kadar ard niyet var bu işte. Ülkemizde internetten yapılacak kredi kartı ile ödemeli alışverişlerin denetiminin olmadığı, bu şekilde insanları dolandırmanın çok kolay olduğu adeta ispat edildi.
Kendize bir internet mağazası açıp bir süre güzel güzel çalışıp belli bir itibar yaratıp sonra bu itibarı kullanıp piyasadan yüklüce para toplayıp topu bankalara atıp ortadan kaybolabiliyorsunuz.
Weblebi kötü niyetlilere açıkça yol gösterdi.
Re: Dikkat! Weblebi.com mağdurları, okuyunuz (Altivi.com)
Bunların yaptıkları düpedüz suç fakat ceza çeken yok hal böyle olunca daha neler yaşayacağız göreceğiz. altivi.com yetkilileri sertbest bırakılması herhalde bu tür firmalara cesaret verdi. Kardeşim durumunuz kötü ise neden insanlardan para toplarsınız aynısının daha fazlasını altivi.com şirketinin de yaptığı ortaya çıktı adamlar Kasım 2007 de kazanılan araçları bile teslim etmeden 28/05/2008 tarihine kadar yani yakalanana kadar yüzlerce otomobil ihalesi düzenleyip paraları cebe attıp ben battım diyip ortalıkta geziyorsa vay halimize yakında yüzler site türeyip milleti dolandırmazsa iyidir.
Sadece memlekette internet ortamı alışverişi sisteminin değil, bankalar da bir sınav veriyor burada bence itibarları adına.
Yaklaşık 10 gün önce bu başlık altına bir mesaj gönderip arkadaşlara itiraz dilekçelerinde eksik döküman göndermemeleri aksi durumda bankanın işi yokuşa sürmek için dilekçenizde eksik bilgi var diyerek dilekçeyi işleme sokmama ihtimali olduğunu yazmıştım. Ben de özenli bir şekilde tüm belgeleri gönderdim itiraz dilekçemin faksında Garanti Bankasına.
Ayın 5'inde işleminiz bir hafta içinde gerçekleşir ve cevap alırsınız demelerine rağmen her gün arayıp dilekçenin durumunu sordum, önce gönderdiğim dilekçeye ulaşamadılar göndermemişsiniz dediler, telefonda aksileşmeye başladım, canlarını sıktım sonra faks çıktı ortaya. Tamam işleme alınmış ama bir hafta sürer dendi, peki bekleriz dedim.
Bir hafta değil 10 gün geçti bugün gene aradım Alo Garanti'yi, gene gönderdiğim faksa ulaşadılar göndermemişsiniz dediler, o faksı bulana kadar telefonu kapatmayacağım dedim. Buldular.
Bu sefer de gönderdiğim faks ta eksik bilgiler çıktı, nüfus cüzdanı fotokopisini göndermemişsiniz eksik o yüzden işleme alınmamış dediler. Tartıştık tabi. İşin en başından işi sıkı tutup hiçbir eksik olmadan herşeyi fakslamıştım çünkü. Ama bir işe yaramadı. Biraz daha atlatılmış oldum. Herşeyi tekrar fakslamamı istediler herşey tekrardan fakslandı, şimdi yine bir hafta daha işlem süreci için beklenecek.
Bonus/Bonus Plus/Bonus Premium.. gibi Garanti'nin kredi kartlarındna biriyle weblebinin mağdur ettiği arkadaşları haberdar etmek istedim.