sn. msinan 73 yazdıklarınızda %100 haklısınız. Medeni Kanun mevcut koşulların çok gerisinde kalmıştır. Ben de 9 aylık boşanma sürecinin sonunda anlaşmaya giderek kurtulan bir garip adem oğluyum. Kurtuldum. Ama öğrendiğim çok şey oldu. Boşanmadan eşinizi tanıyamazsınız derler, gerçekten doğruymuş. Valla ağzımı açsam hem kendi eşime hem de aynı mantıkla hareket eden tüm kadınlara neler neler söylerim. Ama bu lafları cebimde saklıyorum. Malum forum kuralları gereği eşyaya adıyla hitap edemiyoruz. Atıyorlar sonra üyelikten. Buna daha önce şahit olduk. Kanunu yazan ya kadınlardan oluşan bir kuruldu, ya da normal değil asimilasyona uğramış bir erkekler grubuydu. Normal bir kafadan bu çıkmaz. Bir defa ilişkileri çok geren ve insanların arasına düşmanlık tohumları eken sonuçları var. Normal şartlarda asgari çekişme ile bitecek davalar, bu kanun sayesinde kan davasına dönüşüyor. Artı tedbir nafakası denen bir saçmalık var. İnanılmaz birşey. Davanın açıldığı tarihten itibaren nafaka bağlanır mı, böyle bir saçmalık olur mu. Ne tür bir beyin böyle ucube hükümler üretebilir anlamıyorum. Anatomik incelemeye almak lazım. O beynin tüm kıvrımlarını görmek istiyorum. Ortada çocuk yokken bile nafaka bağlıyor. Neymiş kadın mağdurmuş. Kadın asla mağdur olmaz. Asla. Mutlaka ya bir iş bulur, ya da bir bakanı bulunur. Beni kadınların mağduriyetine kimse inandıramaz. Artı çelişki değil mi bu. Hem aile birliğinin kutsallığından bahsedip boşamayacaksın, hem de boşanmaya rağmen nafaka bağlayacaksın. Kadın boşandıktan sonra nafaka da varsa, neden bir daha evlensin. Zaten sabit bir gelir elde etmiş. Bu kadınlar için evlilik açısından caydırıcı bir unsur değil mi? İşin erkekler açısından boyutu ise, ekonomik olarak belini büküp bir daha kimseyle sağlıklı ilişkiler kurup yeni bir evlilik yapamayacak duruma getirmek değil mi? Nerde kaldı kutsal aile, nerde kaldı aile birliği. Boşadığın iki insana yaptığın bu. Birini ihya ederek, diğerini ise batırarak bir daha evlenmelerinin önüne engel çıkarıyorsun. Bu ne perhiz ne lahana turşusu. Dava sürerken boşanmayın diyeceksin, boşandıktan sonra al sana nafaka sen rahat yaşa kimseyle evlenmene gerek yok, sen de sürün zaten kimseyle evlenemezsin de. Böyle olur mu. Bu durumu kanunu yazan heyetin kafasına kafasına vurmak lazım. Kadın mağdur mu, bırak mağdur olsun. Olsun ki yeni bir evlilik yapsın. Yapsın ki aile birliği tekrar sağlansın. Madem ki ayrılmak isteyeni zorla ayırmıyorsun, evlenmek istemeyini de zorla evlendir. Evlendir ki ben de anlayayım. Amaç gerçekten evliliğin önünü açmak. Sonuçta evlilik kurumunun devamını sağlamak. Samimiyeti alkışlayayım. Ama amaç kadıınların sözde mağduriyetlerini gidermek. Onu anası babası gidersin banane. Yeni kocası gidersin. Banane yaa. Ben boşanmışım bitmiş olayım. Ne hali varsa görsün banane. Bakmaya niyetim olsa zaten boşanmazdım. Ne o aylarca süren mahkemeler, tedbir nafakası hakkı, yoksulluk nafakası hakkı bilmem ne. İşin içine yalan girmiş. Bir sürü yalancı şahitler. Kimse bana genelleme yapmayın demesin. Bu forumda bu durumdan yakınan yüzlerce insan var. Paranın yüzü sıcaktır. Kadınlar için bu gibi erken emeklilik. Aslında nafaka kadınlar için de bir aşağılamadır. Bu şöyle bir bildirinin ilanıdır. Sen kendine bakamayacak kadar beceriksiz, sümsük ve ezik birisin. Bu adam senden boşanırsa acından ölürsün. Al şu nafakayı da yaşa bari. Tabi ezik kadınlar da mal bulmuş mağribi gibi sarılıyorlar buna gururlarına yedirip. O nasıl bir mideyse artık.