Re: Zinanın yasal olarak tespiti
Sn. Cognis,
son kararınıza memnun oldum zira ilgili kanun pratikte nasıl işletiliyor bunu öğrenmek benim ve merak eden herkesin hakkı sanırım kafa karıştırmaya daha fazla gerek yok bencede. Son noktayı koyacak bir hukukçu mutlaka vadır diye umud ediyorum hala. İyi akşamlar.
Alıntı:
ümitkader rumuzlu üyeden alıntı
bir bayan olarak durumunuzu anlıyorum.benimde 2002 yılında açıldı davam eşim tarafından ve reddedildi.red edilince eşim yeniden çağırdı ve birleştik ama eşimin oyunuymuş bu nafaka davamı geri çekmek için.daha davam devam ediyor.eşimin benden önce beraber olduğu imam nikahlı hanımı varmış vede çocuğu.çocuğumuı görmeye gidiyorum arada sırada demişti kadınla alakam yok dedi.lakin bunlar hep yalanmış.sen eşinin beraber olduğunu duymuşsun ya ben eşim olacak adam eve kadar getiriyor ve gözümün önünde kadına yaklaşıyordu.evin yarısınıda yapmış kadına.kadının benden fazla hakkı var bu evde sayılır.hem yarıyı almış diğer evin yarısında da çocuğun payıda olacak benim için her yol kapalı yani.adam beğenmezsen çık git buna katlanacaksın diyor.sen gözünle görmeden canın sıkılıyor benim yerimde olsan ne yapardın acaba.2008 yılındayız ve davam bitmedi nafaka yüzünden.eşim olacak adam mahkemeye kadar getirdi kadını.kadın resmen bana evi de aldım kocanıda sana yol orada dedi.ben dilekçemde beraber yaşıyorlar dedim ama eşim kadını sadece akşamları getiriyor ve genellikle dışarıda işini görüyor.şikayet etsen boş yani.yakalayamazsın.farzetki yakalattın eşin diyecekki akrabam misafirliğe gelmiş yanımda kaldı bu gece der.ben ispat edemedim evde yakalatamıyorummki.üstelik beyefendi benden de resmi nikahından atıp imam nikahından atmayacakmış.boşansak da ben seni bırakmam diyor.yani imam nikahıda evliliği de oyuncak ettiler.onun için ALLAH sanada bana da yardımcı olsun
bende pes etmyorum lakin psikolojik olarak yıkmaya çalışıyorlar elele tutuşarak.evin yarısında hakkım yokmuş nedeni de ev evlenmeden önce alındığı için olmuyor.konut şerhini de koydurtturamıyorum ikametgahımı kardeşimin üzerine aldırdıgım için.çünkü bana gelen belgeler eşime gidiyordu aynı mahallede oturuyoruz da.bende ikametgahımı aldırdım.konut şerhi için çok uğraştım olmadı.ikametgahın eşin üzerine olacakmış.vede evlilik cüzdanı gerekiyormuş.eşim beni evden kovarken onuda rehin aldı evlenme cüzdanımı.konut şerhide boşanınca bitiyormuş.sadece evinin üzerinde nafaka icrası var onuda nafaka ödediğini ispat ederek kaldırabiliyor.
evlilik cüzdanı yoksa vukuatlı nufus kaydı alın nufus müdürlüğünden, yada boşanma davası açıp maddi manevi tazminat, kendiniz ve çocuk için nafaka talep edin, bunları yaparken sağlam deliller ve tanık dinletin, hakimler zaten anlıyorlar. En sonda Allaha havale edin, bi yerde dolanır ayaklarına nasılsa. İyi akşamlar.
Alıntı:
swan rumuzlu üyeden alıntı
Sn. Cognis,
son kararınıza memnun oldum zira ilgili kanun pratikte nasıl işletiliyor bunu öğrenmek benim ve merak eden herkesin hakkı sanırım kafa karıştırmaya daha fazla gerek yok bencede. Son noktayı koyacak bir hukukçu mutlaka vadır diye umud ediyorum hala. İyi akşamlar.
))))))))))
merhabalar benim durumum biraz farklı bu kou ile biraz alakalı olduğunu düşündüğümden yazıyorum, ben nişanlımla aynı evi paylaşıyorum aramıza resmi yada imam nikahı bulunmamaktadır aynı evi paylaşmamız bizim için yasal olarak bir sorun teşkil edermi yönetici sürekli sıkıştırıyor iyice bunaldım kafamı veremiyorum lütfen yardımcı olup beni aydınlatabilirseniz sevinirim...
eklemek istediğim yönetici bizi emniyete bunlar nikahsız aynı kızlı erkekli oturuyor diye şikayet edebilirmi edebilirse emniyette bize ne olur?
Alıntı:
erkutyildiz rumuzlu üyeden alıntı
eklemek istediğim yönetici bizi emniyete bunlar nikahsız aynı kızlı erkekli oturuyor diye şikayet edebilirmi edebilirse emniyette bize ne olur?
Eğer kız arkadaşınız 18 yaşından büyükse ve kira kontratınızda buna istinaden bir madde yoksa, hukukçu arkadaşlar düzeltebilirler, kanuni olarak bir yaptırımda bulunabileceğini düşünmüyorum. Ev sahibinizin sizi korkutmaya çalıştığını düşünüyorum...
Alıntı:
erkutyildiz rumuzlu üyeden alıntı
"Kimlik Bildirme Kanunu'nun beşinci maddesi bu konuyu düzenliyor. Kat mülkiyetine tabi taşınmazlarda, aile reisleri, bildirim formunu yöneticiye vermekle yükümlü. Yönetici de muhtara ve karakola vermekle Yani kanun yöneticiye apartmanda oturanların kimliklerini bildirim zorunluluğu getiriyor. Yerine getirmeyen sorumlu yöneticiye ise sadece 1 YTL para cezası öngörülüyor. Ama 15 Ağustos 2007'de yürürlüğe girecek "Adres Kayıt Yönetmeliği" bildirilen adresin gerçeğe aykırı olması halinde, ilgilisini 4 yıla kadar hapisle cezalandırılacak."
Eğer bu doğru ise eşimin yaşadığı apt.ın yöneticisini şikayet edeceğim, zaten muhtardada kayıtları yok. Şu TUIK'ten Allah razı olsun çok işime yaradı doğrusu.
Alıntı:
swan rumuzlu üyeden alıntı
"Kimlik Bildirme Kanunu'nun beşinci maddesi bu konuyu düzenliyor. Kat mülkiyetine tabi taşınmazlarda, aile reisleri, bildirim formunu yöneticiye vermekle yükümlü. Yönetici de muhtara ve karakola vermekle Yani kanun yöneticiye apartmanda oturanların kimliklerini bildirim zorunluluğu getiriyor. Yerine getirmeyen sorumlu yöneticiye ise sadece 1 YTL para cezası öngörülüyor. Ama 15 Ağustos 2007'de yürürlüğe girecek "Adres Kayıt Yönetmeliği" bildirilen adresin gerçeğe aykırı olması halinde, ilgilisini 4 yıla kadar hapisle cezalandırılacak."
Eğer bu doğru ise eşimin yaşadığı apt.ın yöneticisini şikayet edeceğim, zaten muhtardada kayıtları yok. Şu TUIK'ten Allah razı olsun çok işime yaradı doğrusu.
Evi paylaştığı kişi muhtemelen farklı bir ikamet adresine sahip arkadaşımızın. Bayanın orada uzun süreli misafir olduğunu söylemesi sanırım hukuka aykırı bir durum teşkil etmeyecektir...
Alıntı:
salpyilmaz rumuzlu üyeden alıntı
Evi paylaştığı kişi muhtemelen farklı bir ikamet adresine sahip arkadaşımızın. Bayanın orada uzun süreli misafir olduğunu söylemesi sanırım hukuka aykırı bir durum teşkil etmeyecektir...
Karı kocayız da diyebililer, nasıl olsa kimse birşey yapmıyor, ne yasalar nede toplumsal değerler etkisiz eleman ne yazıkki...