gunesizmir rumuzlu üyeden alıntı
Yargının hışmından kaçmak cümlesi yargı camiiasına söylenmiş talihsiz bir beyandır diye düşünüyorum. Şöyle ki ağır ceza mahkemelerinde görev yapan hakimler sınıf olarak 1ci sınıf ve mesleklerinde ortalama olarak 15-20 sene hakimlik yapanlardan seçilmekte. Acemi değillerdir neyin delil neyin delil olmadığınıda pek ala bilmektedirler.Adaletten kaçmak hiç bir zaman çözüm olmamaktadır. Nasıl ki yargılanmak ve ceza almak kabil ise beraat etmek de mahkeme kararlarındandır. Suçu olmadığını düşünen birey neden adaletten kaçsın?. Savcılık makamı idam da ister müebbet de ister hapis cezasıda ister kararı ve son sözü verecek olan mahkeme dir. Kaldı ki bu kaçan kişilerin kahramanlıkları nelerdir? merak ettim doğrusu. Rusya ya kaçan general en son bilgim kadarı ile emekliliğinden sonra sillah tüccarlığı ile alakalı bir rus firmanısının temsilcisidir.Kahramanlık ve silahın örtüşmesi de nasıl olur oda ayrı bir tartışma konusudur elbette. Yargılamaları yapılan kişilerden 3-5 kişiden fazlası ceza alırsa o zaman ceza alanlar hukukun hışmına mı uğramış olacaklar. Ayrıca general ve çömez firaride olsa avukatları ile kendilerini mehkemede savunabilir temsil ettirebilirler. Firarilik üstlerine atılı suç yada suçlardan aklanmalarını temin edermi?Yurda dönseler hakikatten suçsuz iseler zaten beraat edeceklerdir. Pislik kelimesi bu vatanın kanunlarına riayet etmeyen vatana zarar verenler için kullanılmıştır. Yine diyorum her kim olur ise olsun bu vatanın birliğine dirliğine düzenine idaresine kanunlarına hukuka insanlığa insanlarına karşı suç işlemiş ise cezasını çekmeli. Saygılarımla.