Sayın Av. Abbas Bilgili ;
Ortada bir yanlış anlaşılma var. Benim yanlış ifade etmemden kaynaklanıyor olabilir. Ben size siz ATATÜRK'ü sevmiyorsunuz yada karşısınız demedim. Orada yazdığım açık ve net aslında '' Bu işe ATATÜRK'ü niye karıştırıyorsunuz?'' sorunuza yanıttı. Çünkü bir takım medyanın ve bazı yazarların aslında açıkça ATATÜRK'e karşı oldukları onu yok etmeye çalıştıkları açık bir gerçekçilik söylemeye şuan açıkça cesaret edemeselerde tüm amaçlarının bu olduğu belli. ABD de kendi ılımlı islam politikasını uygulayabilmek için ATATÜRK'ü yok etmek zorunda. Tüm bu gerçeklik üzerine bu yazı yazılmıştır. Ancak size tepkimin nedenini soruyorsanız şudur. Her zamanki gibi bu karşı tarafa gık bile etmeden ''Ne diyorsunuz siz ?'' der gibi kısmi alaycı yazıma anında gereğinden fazla sert tepki göstermenizdir.
Benim paçavra olarak nitelediğim bir gazete ile onun yazarları ve dinci medyanın Atatürk'e alenen saldırılarına hiç tepki göstermeyişiniz ve buna tepki gösterene kızmanız anlaşılır gibi değil. ilk Genel Başkanı Prof. Dr. Muammer Aksoy ve Fahri Başkanı Prof. Dr. Hıfzı Veldet Velidedeoğlu’nun olduğu 50 önder kurucu üyesi bulunan 500 bini aşmış üyeye sahip ADD ne yapılan aşağılık saldırılara karşı tepkisiz kaldınız. Neler neler demediler dernek hakkında , Cumhuriyet mitinglerini yerden yere vurdular gene sesiniz çıkmadı. Oraya katılanları Ergenekoncu yaptılar ne olduğu hala bilinmeyen bir ''şey'' e ...
Elbette bende karşıyım yaptıkları her ahlaksızlığı ATATÜRK ile örtmeye çalışanlara, rant için ATATÜRK adını kullananlara bilmediği halde olur olmaz konuşanlara, örneğin geçen gün TV nin birinde üç Prof. ünvanlı bey konuşuyordu. Bende yarım kulak dinliyorum. Teki buyurduki
'' Nutuğu okuyanlar aslında bizzat o zaman genelar olan Atatürk'ün Çanakkale'de kararlarını yanlız almadığını görür, tali lider olduğunu kendisi de kabul ediyor ama şansı yıldızını parlattı...''
Diğer iki prof ta evet evet diye onayladılar. Tabiiki ben başladım saydırmaya... '' Atatürk Sofya'dan Çanakkale'ue gittiğinde binbaşıydı, Nutuğun neresinde yazar Çanakkale savaşı... Nutukta Çanakkale mi var dümbük.... '' ama gelin görün ki bunlar prof ve tv den seyreden bir çok kişi var.... Yarın öbür gün '' Bak Çanakkale'de Atatürk hiç bir şey yapmamış nutukta kendisi itiraf etmiş... '' diyen bir çok tip çıkarsa şaşırmamak lazım.....
Dolayısı ile Atatürk'ü her işe bulaştırmamak lazım Yüzde yüz doğru katılıyorum. Ama aynı şekilde birileri Atatürk'ü yanlış kullanıp saçmalıyorsa müdahale etmekte lazım. Tekine tamam ötekine olmaz demek. Pek demokratik ve özgürlükçü olmadığı kanaatindeyim.
Saygılar