-
Re: Öğrenci Affı
Herkese selamlar.
İtü'de 7 senemi doldurdum. Ek-1 sınav hakkımı kullanırken kendi isteğimle kaydımı sildirdim. Senatonun aldığı karardaki "Kendi isteği ile kayıt sildirme, kayıt yenilememe, disiplin cezası ve diğer nedenlerle ilişiği kesilenlerin doğrudan öğrenciliğe intibakları yapılır ve ayrıldıkları noktadan öğrencilikleri devam ettirilir. Bu durumda olan öğrencilerin kalan azami sürelerine ilave olarak iki dönem (Yarıyıl) ek süre verilir." kısmını bana uygulayacaklar ve iki dönem verecekler. Dediklerine göre normal öğrenci olup derslere girmem gerekiyormuş. Ben normalde ek sınavla bu dönem 9 finale girebilecekken ortalamam 2 altı olduğu için bu kararla ancak 5 ders alabiliyorum. Bölümüm de elektronik ve haberleşme mühendisliği. Bu bölüm kaldırıldığı için beni ya elektronik ya da telekomünikasyon müh. bölümlerinden birinde devam ettireceklerini söylediler, dolayısıyla bir de fark dersleri aldıracaklar.
Senatonun aldığı bu karar bana çok zarar veriyor. Herhangi bir şekilde ek sınavla aynı haklara sahip olabilir miyim? Ben final hakkı kullanmak istiyorum ve okula başladığım bölümde bitirmek istiyorum. Öğrencinin tercih hakkı yok mudur? Üniversitenin kararında yasaya aykırı bir durum var mıdır? Dava açsam kısa sürede sonuç alabilir miyim??
Teşekkürler. Herkese iyi günler.
-
Re: Öğrenci Affı
Aftan yararlanan aöf hazırlıkların tecili 28 şubat ta bitiyor fakat yasada da aynı haklar bizler için olduğu yazıyor yani sınavlara kadar tecil,şimdi biz nasıl tecil işlemi yapıpta sınavlara girebiliriz?