Re: Aldatmaya sebep başka bir kadın:Benim
Herkese fikir ve düşünceleri için teşekkür ederim...
Sayın mrtecetin ;
Yaşadığım ilişkinin doğruluğu , yanlışlığı , toplumdaki yeri , sizin bu konudaki özel düşünceleriniz merak ettiğim şeyler olmadığı gibi , forumu başından okursanız eğer, konu için sizlerin düşünceleri nelerdir ? diye genel bir soru sormadığımı görebileceksiniz.
Okyanuslar dururken , su birikintilerine takılıp kalmak , benim adıma zaman kaybı olacaktır.
Bu sebepten , sizden ricam , sorulara verilecek bir cevabınız yok ise lütfen yorumlarınızı katmayınız.
Sayın Av.İlknur Sezgin ;
Yorumlarınız için teşekkür ederim.
Avukatımız , kadın dava açtığı için , celbi beklediğimizi söylüyor ve sizin bahsettiğiniz karşı dava gibi şeylerden malesef bahsetmiyor.
Zaten bu forumda sizlerden akıl isteme sebebimde bu yüzden.
Enazından bizler birşeyler bilirsek , avukatımızada ona göre yön verebiliriiz.
Karşı davayı bizler hangi sebepten açacağız ? Normal boşanma davası sanırım ?
Karşı dava açtıktan sonra , kadın , ilk mahkemede elinde varolduğunu savunduğu resimleri delil olarak gösterir ise , davanın seyri ne olur ?
Kadın aldatma davasını ispatlarsa diye şöyle bir korku ve endişem var ; ispatlandığı zaman erkek kusurlu olacak ve bu , velayette aleyhimize bir durum teşkil edecek.
Kadın yerine bayan dememin ve özellikle bayan kelimesini ısrarla seçmenin sebebi daha yumuşak bir kullanım olduğu içindi.
Yani amacı dışında,ters bir izlenim yaratmış.Pardon.Kadına asla böyle bir yaklaşımım olamaz.2 çocuğun annesidir.
Sayın sdt23 ;
"""Anlaşmalı boşanmada velayeti kadına bırakıp şahsi münasebet konusunda bir esneklik talep etmekte fayda var""" demişsiniz.
Açılımı nedir ? Nasıl yani ?
Alıntı:
zeyno_cik rumuzlu üyeden alıntı
Sayın sdt23 ;
"""Anlaşmalı boşanmada velayeti kadına bırakıp şahsi münasebet konusunda bir esneklik talep etmekte fayda var""" demişsiniz.
Açılımı nedir ? Nasıl yani ?
Çekişmeli boşanma davasında kadının iddiasını ispatlama ihtimali ve kocanın kusurlu bulunma ihtimali yüksek.
Çocuğun yaşı da göz önüne alındığında velayetin anneye verilmesi neredeyse kesin.
Çekişmeli boşanma sonucunda kadın iddiasını ispatlayamazsa neredeyse 7 yıl boşanamama ihtimali de var.
Kadının ve çocuğun boşanma davası sonuçlanana kadar hakimin belirleyeceği tedbir nafakası alacağı kesin.
Davadan sonra da nafaka ve tazminat kararı çıkması yüksek ihtimal.
Bu yüzden kadına makul bir nafaka, tazminat, velayet teklif ederek, en azından kadını boşanmaya ve babayla şahsi münasebet sürelerini uzatmaya ikna etmek mümkün.
Çünkü mahkemenin tayin edeceği şahsi münasebet süreleri de sınırlı olacaktır.
Alıntı:
sdt23 rumuzlu üyeden alıntı
Çekişmeli boşanma davasında kadının iddiasını ispatlama ihtimali ve kocanın kusurlu bulunma ihtimali yüksek.
Çocuğun yaşı da göz önüne alındığında velayetin anneye verilmesi neredeyse kesin.
Çekişmeli boşanma sonucunda kadın iddiasını ispatlayamazsa neredeyse 7 yıl boşanamama ihtimali de var.
Kadının ve çocuğun boşanma davası sonuçlanana kadar hakimin belirleyeceği tedbir nafakası alacağı kesin.
Davadan sonra da nafaka ve tazminat kararı çıkması yüksek ihtimal.
Bu yüzden kadına makul bir nafaka, tazminat, velayet teklif ederek, en azından kadını boşanmaya ve babayla şahsi münasebet sürelerini uzatmaya ikna etmek mümkün.
Çünkü mahkemenin tayin edeceği şahsi münasebet süreleri de sınırlı olacaktır.
Şahsi münasebetsüresi ne demek yani onuanlamadım ?
Biz kadına parada teklif ettik , oda ben alcağımı aldım , bana yeter , aldattığını ispatlicam,görüceksiniz şeklinde konuşmalar yapıyor...
Mahkeme niçin bu şahsi münasebet denilen duruma zaman kısıtlaması koyuyor?
Alıntı:
Şahsi münasebetsüresi ne demek yani onu anlamadım ?
Velayet annede olacağından,baba ile çocuğun görüşebilecekleri süre mahkemece tarafından belirlenir.
Erdoğan Bey teşekkür ederim yanıtınız için.
Av. İlknur Hanım'ın bahsetmiş olduğu karşı dava açma fikri şuan için en makul fikir.Çünkü 7 yıl gibi bir sürece durumumuz müsait olsada ,sabrımız ve sinirlerimiz müsait değil malesef.
Çocuklardan 5,5 yaşında olanın velayetini talep etsek , alabilmemiz için neye sahip olmamız gerekir ?
Yani anneyi nasıl kusurlu gösterebilirizki?
Çünkü annenin belli bir kusuru yok. Sadece canımızı sıkan , bu olaylara ve kendi hırsına çocuklarıda dahil ediyor.Kendi psikolojisine göre , babaya çocuklarını gösteriyor yada göstermiyor... Geçmişte aldığı psikolojik destek sebebiyle ilaçlar kullanmıştı , ozamanlar iyiydi.Ancak şimdi kullanmıyor , doktorada gitmiyor ve çevresindeki kişilerden etkilenerek hareket edebiliyor.
O yüzden nezaman ne yapacağını kestirebilmek imkansız malesef...
Çocukların mağduriyeti , üzüntüleri , özlemleri bizim elimizi kolumuzu bağlıyor açıkçası.
Ne yapmak gerek ?
Avukatımız fikir vermiyor , sadece korkmayın diyor...
Daha önceki söylediklerimi tekrar edeceğim:
Babanın velayeti alabilme şansı yok.
Adamın boşanmak için tek şansı bu davada kadının iddialarını ispatlaması.
Adam boşanma davası açsa, kadının kusurunu ispatlamak zorunda kalacak ve kadının boşanmaya neden olacak bilinen bir kusuru yok.
Bu yüzden amaç boşanmaysa inkar etmenin bir faydası yok.
Alıntı:
Babanın velayeti alabilme şansı yok.
Adamın boşanmak için tek şansı bu davada kadının iddialarını ispatlaması.
Adam boşanma davası açsa, kadının kusurunu ispatlamak zorunda kalacak ve kadının boşanmaya neden olacak bilinen bir kusuru yok.
Bu yüzden amaç boşanmaysa inkar etmenin bir faydası yok.
Güzel moral oldu :)
Biz inkar etmiyoruz.Ama anne bunu ispatlayamazsa sizin yukarıda söylediğiniz gibi dava uzadıkça uzayacak ozaman...
7-8 yıl bile sürebilir demişsiniz...
Biz bu kadar sürmesini istemiyoruz.Aldatma ispatlanmaya filan kalkılacak olursa hiç bir delil yok...Dava düşücekmi nolucaksa artık...
Av.İlknur Hanım'ın söylediği karşı dava konusunda fikrinizi nedir peki ?
Alıntı:
Güzel moral oldu :)
Av.İlknur Hanım'ın söylediği karşı dava konusunda fikrinizi nedir peki ?
...
...
...
Alıntı:
Anlama özürlü bir kişilk olarak , karşınızda bulunmaktayım :)
İyi ama şiddetli geçimsizlik olamazmı açılan davanın sebebi?
Sizin durumunuz değil ama abartarak örnek olarak veriyorum:
Diyelim ki bir adam karısını dövüyor, eve alkollü geliyor, para vermiyor.
Bundan dolayı karı koca arasında şiddetli geçimsizlik olduğu malum.
Ama şiddetli geçimsizliğe sebep olan kim? Adam.
Sonra adam evi terk edip boşanma davası açıyor.
Böyle bir durumda adamın açtığı dava reddedilir.
Çünkü bir kişi kendi kusuruna dayanarak boşanma davası açamaz.
İspatlanması gereken şiddetli geçimsizlik değil, şiddetli geçimsizlikte kadının kusuru.