bildiğim kadarıyla yasak
Printable View
bildiğim kadarıyla yasak
TSK'dan çıkarılırsanız askeri okula girerken imzaladığınız yüklenme senedinde yazılı tazminat miktarına, 15 yıllık mecburi hizmet süresine ve fiili hizmet sürenize bakılır. Mecburi hizmetten eksik kalan süre esas alınarak tazminat hesabı yapılır. İdare bunu size tebliğ ederek yasal faiziyle birlikte ödemenizi ister. Dilerseniz bir seferde, dilerseniz ödeme gücünüze göre taksitlere bağlayarak ödeyebilirsiniz. Ödemezseniz Maliye Bakanlığı hazine avukatları aracılığıyla tazminatın miktarına göre Sulh Hukuk veya Asliye Hukuk Mahkemesinde alacak davası açar. Mahkemenin hükmettiği miktar kesinleşirse hakkınızda ilamlı icra takibi yapılır. Ücretli olarak çalışıyorsanız aylık ücretinizin ve ücret benzeri gelirinizin (ikramiye vb.) 1/4'ü haczedilebilir. Fazlası haczedilirse İcra Hukuk Mahkemesine itiraz edebilirsiniz.
Mutlaka TSK'dan ayrılmak istiyorsanız önerim, "ticaret yapmak" suçunu işlemenizdir. İlkinde adli para cezasıyla kurtulursanız, ikincisinde bu para cezasının iki katının yanında "TSK'dan çıkarma" feri cezası verilmesi zorunludur. Kaldı ki hapis cezası alsanız bile ikisinin toplamı bir firar veya izin tecavüzü cezası etmez. Yalnız "ticaret yapmak" suçunu nasıl işleyeceğiniz konusunda hukuki yardım almalısınız.
Sayın Av.Kürşad Veli Eren; firar eden birinin firarda iken üniversite sınavına girmesinde herhangi bir engel var mı? Ayrıca sınavı kazanırsa üniversiteye kayıt yaptırabilir mi?
İnsanları suç işlemeye teşvik ediyorsunuz.Böyle bir tavsiyenin bir hukukçudan gelmesi üzücü.Yönetime saygılar sunuyorum.Ancak böyle bir yazının forumda kalmasının ne kadar uygun olacağı takdirlerinize.Ayrıca Askeri Yargıtay ticaretin devamlı olmasını arıyor.Bahsedildiği gibi ucuz kurtulma mümkün olmayabilir.
ben tsk da çalışan bir subayım.22 ocakta kıbrısta görevli iken ticaret suçunu bilerek işlediğim için mahkeme bana 1500 ytl para cezası verdi.ama haziran ayında cezamı ''hükmün açıklanmasının 5 yıl geri bırakılması ''na karar verdi.sonuçta ben bu cezayı ödemedim.bu arada tayinim ankaraya çıktı.
sorum şu:ikinci kez ihbar mektubu yollarsam bana nasıl bi ceza verirler
şimdiden herkese teşekkürler
arkadaşlar cevap verecek kimse yok mu acaba?