Re: Boşanma davasında iftira
dilekçe şu şekilde
-ev tutmadı ailesine anlatmadı aile birliğini sarsan bir durum söz konusu olduğu için boşanmayı, tazminat-nafaka hakkımızı saklı tutarak mahkeme ve vekil avukat masraflarının davalı tarafından karşılanmasını talep ediyorum..
bu sebeblerle hakim boşanmaya karar vermeyecek büyük ihtimalle,bu durumda karşı dava açmammı gerekir yoksa bu davada bende farklı sebeblermi öne sürmeliyim?
ve sanırım enaz 1sene bu evlilik bitmeyecek..
sayın avukatlar
tecrübelerinize dayanarak bir soru sormak istiyorum
yukarıda belirttiğim sebeblerden dolayı tek celsede boşanma mümkün olurmu yada bukadar kısa süreli bir evliliği bitirmek için dişe dokunur nasıl sebebler olmalıki en kısa sürede boşanılabilsin?
Alıntı:
zeus1907 rumuzlu üyeden alıntı
sayın avukatlar
tecrübelerinize dayanarak bir soru sormak istiyorum
yukarıda belirttiğim sebeblerden dolayı tek celsede boşanma mümkün olurmu yada bukadar kısa süreli bir evliliği bitirmek için dişe dokunur nasıl sebebler olmalıki en kısa sürede boşanılabilsin?
Tek celsede boşanmak çekişmeli boşanmada mümkün değildir.
Çünkü hakim tanıkları dinleyecek, iddiaların doğruluğunu araştıracaktır.
Nelerin boşanmaya neden olacak kusur sayılacağını forumda biraz araştırma yaparsanız görürsünüz. Bunlar sadece verilecek bir kaç örnekle sınırlı değildir.
Ayrıca her olay kendi içinde değerlendirilir.
1sene dolmadığı için anlaşmalı boşanmda pek mümkün gözükmüyor sanırım
Medeni Kanunu'nun 166/3 maddesi 1 yıl şartı koymuştur. 1yıl dolmadıkça anlaşmalı boşanmak mümkün değildir.
dava açmak için avukat tutulduğunda ücret ödemeden davayı başlatmak ve dava + avukat ücretini davalıya ödetmek mümkünmü gerçekten?
Balık tutmak için bile bir takım şeylerin ücretini ödemek zorunda olduğunuz bir dünyada yaşadığımızın farkındasınız değil mi?Tuttuğunuz değil,anlaştığınız avukatınıza,anlaşmış olduğunuz ücreti ödeyecek tek kişi siz olacaksınız.
Eeğer davayı kaybederseniz,karşı taraf kendini avukat ile temsil ettirmiş ise mahkemece karşı tarafın avukatına ödenmek üzere bir temsil ücreti ödenmesine karar verilir.Ayrıca mahkeme masrafları da davayı kaybeden tarafa yüklenir.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Balık tutmak için bile bir takım şeylerin ücretini ödemek zorunda olduğunuz bir dünyada yaşadığımızın farkındasınız değil mi?Tuttuğunuz değil,anlaştığınız avukatınıza,anlaşmış olduğunuz ücreti ödeyecek tek kişi siz olacaksınız.
Eeğer davayı kaybederseniz,karşı taraf kendini avukat ile temsil ettirmiş ise mahkemece karşı tarafın avukatına ödenmek üzere bir temsil ücreti ödenmesine karar verilir.Ayrıca mahkeme masrafları da davayı kaybeden tarafa yüklenir.
:) güzel benzetme.
şundan dolayı sordum,karşı taraf yani eşim maddi imkansızlıklar içerisinde olmasına rağmen nasıl olduda avukat tutabildi buna anlam veremedim,esas takıldığım nokta ise dava dilekçesindeki "mahkeme giderleri ve vekalet ücretini davalının ödemesi" talebi
ben kendimi avukatsız temsil edersem boşanmak istiyorum ama bu iddalar asılsızdır ve bahsedilen ücretleri ödemeyi istemiyorum desem ne olur?
yani ya boşanamıcam yada boşanıcam ama milyarlarca para ödeyeceğim bumudur?:kızgın:
Alıntı:
zeus1907 rumuzlu üyeden alıntı
dava açmak için avukat tutulduğunda ücret ödemeden davayı başlatmak ve dava + avukat ücretini davalıya ödetmek mümkünmü gerçekten?
Dava açıldığında mahkemenin belirleyeceği harçlar davacı tarafından ödenmelidir, bunların daha sonra davalıdan tahsili talep edilebilir.
Davacı avukatla temsil ediliyorsa baronun belirlediği asgari ücret tarifesinden az olmayan bir ücretle anlaşır. Asgari miktar şehirlere göre değişmekle beraber boşanma davaları için 2000-2500 YTL civarındadır. Kişi belli şartları taşıyorsa adli yardıma başvurup baronun tayin edeceği ücretsiz avukatla da dava açabilir. Bu durum söz konusu değilse avukatına yukarıdaki asgari ücreti ödemelidir. Davacı avukatıyla 20,000 YTL'ye de anlaşabilir ama mesela 1900 YTL'ye anlaşamaz. Bu ücrette taksit veya vade olabilir, avukatla arasındaki anlaşmaya göre değişir.
Dava sonuçlandığında davalı kusurlu bulunursa bu kez davalının davacının avukatına mahkemenin belirleyeceği karşı avukatlık ücretini ödemesi kararlaştırılır. Bu da boşanma davaları için 2007 yılında 450 YTL gibi bir rakamdı. Bu sene de 500 YTL civarı olmalı.
Yani bir avukat davayı kazanırsa her iki taraftan ayrı ayrı para alır, kaybederse bir taraftan alır. Davalıdan kusurlu olması halinde alınacak bu karşı avukatlık ücreti davacıya değil avukatına ödenir.