-
Sayın Sezgin Turhan, yukarıdaki tüm forumu bazı tatsız cümleler nedeniyle tamamen okumadım. Ancak avukatınız Temyiz için Süre kesme dilekçesi vermiştir sanırım. Karar kendisine tebliğ edildiğinde gerekçeli temyiz dilekçesini de verecektir. Bizler de gerekçeli kararı bilemediğimizden fazla da yorum yapamıyoruz. Öncelikle avukatınızla irtibatı kesmeyin derim. O size her türlü konuda yardımcı olacaktır.
Yeni sezonda da başarılar diliyoruz.
Sayın zkeskin size gereken cevabı vermiş arkadaşlar. Ancak artık toplumumuzu kirli olarak nitelendirmekten vagzeçmeliyiz.
Avukat üçkağıtçı, doktor hırsız, memur rüşvetçi... şu meslek şöyle şu meslek böyle... Peki sizce hangi meslek dürüst ?
Lütfen konuları mesleklerle değil, kişilerle değerlendirin. Güven olmayan yerde ....
-
[8D]teşekkürler.Güzel insanlar.
-
Sayin sezginturhan,
Daha önce verdiginiz bilgiler isiginda, avukatinizin temyiz harçlarini pesinen ödedigini ve bu arada süre tutum dilekçesini de (tahminen)vermis oldugunu belirtmistim. Dolayisiyla; herhangi bir hakkiniz kaybolmaz. Avukatiniz bu konuda gereken islemleri yapacagindan emin olabilirsiniz.
Ayrica; Gerekçeli kararinizi bu forumda da yayinladiginiz takdirde; konu
olarak ele alip, -bilgi mahiyetinde- görüslerimizi arz edip, fikir teatisinde bulunabiliriz.
Çalışmalarınızda başarılar ve moralinizi her daim yüksek tutmanizi dilerim. Size yeni sezonda bol kazançlar.
-
Sayin sezginturhan,
Hakimler esasinda, kanunen en geç on bes gün zarfinda, gerekçeli karari yazmak zorundalar. Ancak; uygulamada, özellikle bazi mahkemelerde -hakimlerin is yogunlugundan ve baska sebeplerle olsa gerektir- gerekçeli karar çok geç yazilmaktadir. Benim gördügüm;bilhassa; asliye ticaret mahkemelerinde kararlarin ortalama üç ayda yazilmakta oldugudur! (O da, defalarca takip ederek mahkeme heyetine bir kaç kez hatirlatip not aldirdigim halde!)
Bu arada: bugünkü iletinizi yanlis yere eklemissiniz. Konuda kopukluk meydana gelmis. :))
-
Üzgünüm Farkedemedim.Bunu düzeltme şansım yokmu?hakikaten konu dağılmış.hatta hiç kalmamış.
-
Üzgünüm Farkedemedim.Bunu düzeltme şansım yokmu?hakikaten konu dağılmış.hatta hiç kalmamış.
-
Merhaba Guzel Insanlarrr
Evet Bugun KARARIN FOTOKOPİSİNİ ALDIM.
Şimdi sizlere yazıcam.BITIK BIR ADAMIM ARTIK BEN.
ESAS-202/549 KARAR 2005/112 Sn.HAKİM.............
GEREĞİ DÜŞÜNÜLDÜ.!
Davacı vekili davacıya ait işyerinde 20-12-1996/07-11-2001 tarihleri arasında muhasebe departmanında görev yaptığını,muvekkilinin 07-11-01 tarihinde haksız yere işine son verildiğini,Çalışma ve sosyal G.Bakn.Bursa Bölge müd.Raporlarında göre iş yeri kayıtlarında en son aldığı brut ucretin 7,500 tl olarak görünsede en son alınan maaşın 768.000 tl olduğunu (678.00 olarak düzeltem dilekçesi verildiği halde aynı şekilde karara yazılmış.Kİ Tüm kayıtlarda 678 olarak gözüktüğü halde)iş aktinin kötü niyetle fes edilmesinden dolayı talep edilen kıdem tazminatı ve tüm masrafların davalıya yükletilmesi......
DAVAYA cevap veren dava vekili ise davacının ileri sürdüğü taleplerin abartılı ve gerçeği yansıtmadığı bu yuzden kabul edilmesinin mümkün olmadığını ,Davacının bodrumdaki otelde 4,5 ay çalıştığını firmada gunluk 7,500 tl aldığını hukuki mesnetten yoksun davanın reddine karar verilmesini talep etmiştir.!!!!!!!
DAVACI YA AİT SSK DOYASI GETİRTİLMİŞTİR.
davacı tanıkları ,davacının işleri kedisnin öğrettini ve sabah 8,30 akşam 20:00işi bıraktığınıhafta sonları dahil çalıştığını arasıra uludağdaki işletmesine çalışmaya gittiğini aylık maaşınında 650-700 olduğunu belirtimiştir.
DAVALI TANINKLARI İse davalı şirkette kendilerininde çalıştığını çalışan personelin sigorta pirimin ödendiğini tesiste fazla mesai olmadığını her türlü ihtiyaçların karşılandığını davacının 2001 yılında istifa ettiğini davacının 7,500 gunluk aldığını tahmın ettiklerini çalışırken otelde kaldıklarını işi sabah 9,00 akşam 17,30 bıraktığını davacıyı iş saatlerinde odasından yatarken kaldırdıklarını beyan etmişlerdir.
DOSYA BİLİRKİŞİ İNCELEMESINE İÇİN İST.İŞ MAHKEMESINE GÖNDERİLMİŞTİR.Dosya üzerinde yapılan incelemede 01-10-04 tarihli raporda DAVACININ DAVALININ işyerinde 20-12-96/07-11-2001 Tarihlerinde SSK kayıtları ve evraklarından anlaşıldığı gibi KESİNTİSİZ çalıştığını Hızmet aktinin bildirilmesi ve haksız FESİH NEDENİYLE FESHEDİLDİĞİNİ BU nedenle kıdem ihbar izin ve fazla m esai talep etmiştir.?????
DAVALI İSE DAVACININ BURSA ULUDAĞ VE BODRUMDAKİ TESİLERİNDE ÇALIŞRKEN İSTİFA ETTİĞİNİ BU NEDENLE TALPELERİN YERİNDE OLMADIĞINI BİLDİRMİŞTİR.
Çalışma ve sosyal guvenlik bakanlığı İŞ MÜFETTİŞLERİNİN 25-04-2002 Tarihli tutanağında 3.sayfasında bu durum açıkça belirlendiğini,davacının kendi isteği ile işten ayrıldığı için taleplerin yerinde olmadığını belirtilmiştir.davacı haksız yere işten atıldığı iddia etmişsede bu iddasını ispta etmek için tanıkların ifadesi iddaayı ispat eder nitelikte bulunmamaıştır.Ayrıca diğer deliler incelemesinde budurumun sabit olmadığı anlaşılmaktadır.Davacının SUBUT BULMAYAN DAVASININ REDDİNE KARAR VERMEK GEREKTİĞİ KANATİNE VARILMAKTA;TÜM MASRAFLARIN DAVALIYA....ÖDEMESİ........
İyi günler türkiyemmmmmmmmm
KAYBETTİMMMMMM
1-Çalışma bakanlığı neden bana 1 ay içinde almanız gereken tutar şu dur budur dedi ve bana mufettiş raporu gönderdi.
2-Peki Bendeki Bakanlık raporu 1 Sayfa Olup NEDEN İşyerine giden Rapor farklılık gösterdi.?3 sayfa olarak ve haklısın diye rapor işyerine gitti.
3.SSK Kayıtlarımda kesintisiz olduğu belli.Benim gibi bir insan adliyede hiç işi olmamış ve ilk olmuş bır ınsan DEVLETİ MİLLETİ İŞ YERİNİ KANDIRCAK KADAR ONURSUZ OLABİLİRMİ....
4-NEDEN 3 YIL SONRA BIR DE MASRAFLAR BANA KALDI.(Ödücem.!)
5-BENİM HAKKIM OLAN RAKKAM İÇİN BEN NEDEN 3 YIL BEKLEYEYIM?Düşünülmeliydi bu.
6-Neden benim bır bayan bır bay şahıdım yeterli olmadıda İŞYERİNİN ŞAHITLERI YETERLİ OLDU.!Benim şahıtlerimin ifadeleirnde Eksik olan nedir.?
7-MADEM KABUL EDİLMİCEKTİ BİLİRKİŞİYE NEDEN GÖNDERİLDİ....
8-GELEN BILIRKIŞI INCELEMESİ NEDEN ALACAKLARIMI HESAPLADI.
9-ŞAHITLER-Personel müd.teknik müd.gn .müd.yardm.(Ucretım hususunda neden 7,500 Aldığını tahmın ettiklerin beyan ettiler.BİLMİYORLARMIDIKI.?
10-MUFETTİŞLER BANA FARKLI İŞYERİNE FARKLIMI RAPOR GÖNDERDİLER'''''''
11-ELİMDEKİ BİLGİSAYAR CIKTILARI ANTETLİ KAĞIDA (K.KART İÇİN)YAZILMIŞ İMZALANMIŞ KAŞE BASILMIŞ BELGE GERÇEK İÇİN TÜM BU EVRAKLAR HİÇMİ İPUCU VERMİYOR?BEN AYLIK 678.YTL ALDIMI ONLAR ISE 225.YTL ALDIMI SÖYLEDİLER.BEN DELİL VERDİM ONLARDA????PEKİ
KANUN LAR BANA NEDEN SSK.HAKKINI SAVUN ŞİKAYET ET.ALIDĞIN ÜÇRET ÜZERİNDEN GİBİ HAKLAR VERDİ.''''YA BEN BU HAKKIMI 5 YIL SAVUNMAK ALMAK İÇİN MUCADELE ETMİŞSEM ....ŞİMDİ YARGI NEDEN YAHU BU ADAMDA DELİL VAR BELGE VAR BU İŞYERİ DOĞRUYU YANSITMAMIŞ BIR BAKALIM ARAŞTIRALIM HARCAMALARINA GİYİMİNE KUŞAMAINA BAKALIM 225,YTL YE OLMAZ BU İŞLER DEMİYOR????
HEM BU ADAMI ODASINDAN ŞAHİTLER 5 YIL GİDİP KALDIRMIŞ.MASAİ SAATLERİ DIŞINDA (5 YILLLL )NASIL OLURDA İŞ YERİ BUNU KABUL EDER.'Kİ 5 YIL BU ADAMLA NASIL ÇALIŞIR??UYGUNSUZ BIR ADAM.MANTIK NERDE?BURDA.İYİ NİYETLE ÖZEL SEKTÖR BANA 5 YIL KATLANMIŞ.225 YTL VERIP BANA BAKMIŞ.OLURMU BU?DOĞRUMUDUR Kİ BU.?SEKTÖRÜMÜZ HİZMET SEKTÖRÜ INSANALAR EVINDEN CIKAR EVINE GELİR 24 SAAT HIZMET ETMEK ZORUNDASINDIR.BU SEKTÖR GECE 1 DE ÇAYIN YEMEĞİN EĞLENCENİN HIZMETI VE PERSONELİN KALITESI İLE ÖLÇÜLÜR.
-
Kendime göre yorumum bunlar.
Tabiiki bi r tek ben değilim.
Ama bu benim hakkım.
Almalıyım.
Bilinmeli ki ordan gelecek paranın hakkınını verdim.
5 yıl çalıştım ve görevime uygun şirket yapılanmasına politikasına uygun davrandım.
Güvenim devam etmeli.Adalet haklıyı görecektir.Bu inancımı kaybetmemeye çalışıyorum.
teşekkür ederim.
-
[:p]Bayağı bir zaman oldu.Araştırmam sonucu (Yargıtay gov.tr.)adresinde dosyamın 15.İnci hukun dairesinden 9.hukuk dairesine gittiğini gördüm.Dosyam sonuçlanmamış.Bu aradaki ben bayağı hızlı çalışmışım bir kızım oldu.Adı Biricik BALIM TURHAN.Ehh 5.sene bekledim.
evlendim.bebeğim oldu.borçlarımı ödedim.iş değiştirdim.adalete olan güvenim kiii bunu bile düşünmeyi unuttum.Diyorum bana faydası olmassa kazandığım takdirde (39 yaşına girince insan)kızıma faydası olur.Kaybettiğim takdirde (Yaşarken kaybetmeyi tercih ederim)Karşı tarafın masraflarını maaşımdan taksitle anlaşarak ödeyeyim.Onur bu.Borcum olmasın.
Selamlar
-
Lahmacun sözünüz hala geçerli mi???
Küçüğü de sevgiyle öpün bizim için...