Umarim ugrasinizda basarili olursunuz...
Printable View
ugrasma kardesim ne ugrasiyosunki bin bir tira dogru almanya bu uyuz almanlara bu layik sen oraya gidince geldim simdi yiyosa yollayin de hukukla olmuyosa baska yolla olur ayni benim yaptigim gibi 2 sene ugrastim vermediler vizemizi yeter artik dedim bende sevdiginin pesinden gitmeyen aptaldir iyi savaslar sanada turke kimse kapilarini kapatamaz
Bir Türkle evlenmesine ragmen vize alamayan bir yabanci gelin-damat "uyuz Türkler" dese ne düsünürsünüz?
Benim bildigim 2 arkadasim var ki 1 ay gecmeden vizesini aldi, ben de 1 ay kadar sürede vizemi aldim, buraya geldikten 2 hafta sonra 3 senelik oturum aldim. Siz niye alamiyorsunuz diye düsünseniz, sorunu mantikla cozmeye calissaniz?
Merhaba,
kisa süre önce istanbul dan basvuru yapan biri var mi araniz da?
Alman konsoloslugunda yapilan ilk basvuru gününden itibaren kac ay sürüyor "normal" bir insanin vizeyi almasi?
Üniversite de okuyorum, fakat esimi almanyaya getirebilmek icin iki sömestr ara verdim okula, acaba bunun bana bir desavantaji olur mu?
Vize basvurusunda üniversite mezunu, iyi bir isi ve konumu olan birinin sansi yükseliyor mu, yoksa okumus - okumamis; isli -issiz, herkes ayni muammeleyi mi görüyor?
Kisa süre öncesine kadar maas bodrosu, gelir kaynaklari, almanyada ki es tarafindan "yabancilar polisi", daha cok yabancilardan sorumlu devlet dairesine götürülmeliydi, fakat duyumlarima göre artik türkiye de basvuran es´den de isteniyormus, yani almanya da yasan kisi, türkiyedeki vize basvurusuna götürülmek üzere gelir belgeleri, ev kontratini vs. türkiyeye göndermeliymis.
Her yerde ayni mi bilmiyorum... Herkes de yapiliyor mu, onu da bilmiyorum. Bu aylar da bunlarla ugrasan biri olduysa, bilgisini rica ederim.
Bir de gelir de alt sinir nedir, onu merak ediyorum. Bilgi edinmek icin mail yazdim, fakat bireysel bir durum, yani kisiye özel bir hesap diye cevap verdi yabancilar dairesi.
Hic bir endisem yok vize cikmaz diye, fakat burda okuduklarim cok absürd, insani sasirtmiyor degil.
Hos; esimin sinav da yaptigi izlenimlere bakilirsa, cok garip insanlar varmis... O tiplerin vizeyi alamamalari da cok sasirtici degil.
Yine de umarim emek sarfeden, gercekten sevdiginle yasamak icin gelmeye cabalayan herkes basarili olur.
Bi takim hanzolar yüzünden normal insanlarin sansinin azalmasi cok aci.
Bir de okuduklarimin cogunu anlamiyorum. Iki kisinin yazdiklarini anladim, digerlerini tahmin ediyorum sadece.
Sn TheLife,
Vize başvurusunda 12.09.2008 tahihinde (Yanlış hatırlamıyorsam) bulunmuştum. Başvurumu takiben 28 gün sonra pasaportum elime geçmişti. Ancak 6 ay bekleyenler de var. Eşinizin tespiti çok doğru. Ben de İstanbul'da Goethe Institut'da sınava girdiğimde gördüğüm manzara içler acısıydı. Sınıfta beni sınav yapacak görevli zannetmişlerdi, o kadar diyorum. :)
Normalde yabancılar dairesi herkesten en azından gelir belgesi (maaş bordrosu) ve kira kontratı istiyor standart olarak, her ne kadar benim eşimden hiçbirini istememiş olasalar da. (Kreisverwaltungsreferat München) Yapılan hesaba göre, eşiniz ilk geldiğinde çalışamayacağına göre gelirinizin ikinizin bir aylık asgari yaşam giderlerini karşılıyor olması icap ediyor, kira ve diğer yan giderler çıkarıldıktan sonra. 500 € kira veren bir aile için 1000.1200€ arası net maaş öngörülüyor ortalama, ancak bu kesin değil dediğim gibi. Sizin Steuerklasse'niz haliyle 1 olarak değerlendiriliyor. Daha sonra değiştirebiliyorsunuz, ancak ilk aşamada, yani vize değerlendirme aşamasında brüt üzerinden kesilen vergi Steuerklasse 1 üzerinden değerlendiriliyor. Takdir hakkı her zaman yabancılar dairesindedir.
Eşinizin Almanya'ya gelebilmesi için sizin çalışıyor olmanız ya da gelirinizin olması ilk şart. Ancak Hartz IV (Arbeitslosengeld II) alanlardan da vizeyi kısa sürede alanlar var. Eşinizin durumu (Eğitim, çalışabilirlilik, dil vb) da değerlendirilir. Vize görüşmesinde benimle bu konu üzerine konuşulmuştu. Almanya'da yapılabilir bir mesleğe sahip olmamın yanında en azından ilk aşamada sorunsuz iletişim kurabilecek kadar İngilizce'ye de sahip olmam bunu kolaylaştırmıştı.
Forumlarda okuduğunuz olayları her zaman ciddiye almayın, bunu tavsiye etmem. Forumlara yazan herkesin ne kadar dürüst, ne kadar doğru yazdıklarından şüphe ederim. Bu güne dek tek bir kaba Almanla karşılaşmadım zira. Vize görevlileri dahil. Ayna gibi, karşısına kim geçerse onu gösterir. Konuşmasını beceremeyen adama da kaba davranırlar elbet. Görüştüğüm Rumlar bile oldukça kibar davranıyorlar...
Eşinizin vize alamayacağını düşünmüyorum. Kişisel görüşümdür...
Burdan da tesekkür ederim yazdiklariniz icin.. :)
Aldigim maas örnek verdiginiz semaya giriyor.. Sadece kiram biraz yüksek oldugu icin sorun cikarmazlar diye umuyorum.. Bir de degindigim gibi, ögrenci sifatimdan dolayi..
Cok sanslisiniz, vizeniz cok kisa süre de cikmis, üstelik esinizle görüsme bile yapilmadan.. Aslin da sanstan daha cok kisiliginizle ilgili birsey oldugunu düsünüyorum. Egitiminiz & kültürünüz, görgünüz vb. dogru karar vermelerine neden olmustur. Önemli olan hakeden insanin yanlis kararlara kurban gitmemesi.
Her ne kadar endisem olmasa da korkularim var; esimi ve beni degerlendirdiklerin de hemen kararlarini vermeleri gerekir.. Ama insanlarin calistiklari yerde maalesef o kisinin anlik ruh hali de cok etkili olabiliyor.. Makina vermiyecek karari, bir insan verecek, ve o gün kötü bir gününe dahi rastgelmissek... Hani calismayan insan hata yapamazda, calisan sadece yapabilir ya.. Iste onun gibi birsey..
Evlendigimi bildirmek icin gittigim de yabancilar dairesine, cift ismimin olmasina sasirmislardi. Sanirim türk kadinlarini hala ufku dar birer varlik saniyorlar.
Umarim sasirdiklari hersey leyhime isler.. :)
Augsburg´dan selamlar...
Ben de bu yazdığınız tezi savunuyorum. Bu nedenle de sorun yaşayacağınıza inanmıyorum. :)
Herşeyden bu kadar endişe etmeyin. Eşim de aynı endişeleri yaşadı, sizden hiçbir farkı yokru, emin olun. Hatta telefonla Ausländerbehörde'yi arayıp vizeyle ilgili bir gelişme olup olmadığını sormuştu. Görevli "aa bakın ne gördüm; biz vizeyi onaylayıp Türkiye'ye gereken bilgiyi gönderdik" cevabını aldıktan sonra eşim "ama beni arayıp belge istemediniz?" demiş. Sus, değil mi? :) Herneyse, adam "inisiyatif bizdedir. Gerekli görmediğimiz takdirde bu görüşmeyi yapmadan kabul de edebiliriz, ret de edebiliriz." demiş.
Umarım sizinki de aynı şekilde gelişir. Sizi çağırsalar bile sonucunun müspet olacağı yüksek ihtimal...
Cok tesekkürler... Umarim dediginiz gibi olur.
Esinizin asirip neden cagirmadiklarini sormasi cok dogal, eminim ayni tepkiyi bende verirdim..
Soru Listeleri varmis Ausländerbehörde´de, eger süpheleri varsa 100 soruya kadar uzuyormus bu liste.. Bu durum da birinin hic cagirilmadan esinin vizesi cikmasi gercekten cok hos bir durum.
Siz hala dil kursuna gidiyor olmalisiniz, ilerleme de epey var sanirim.. :)
Size kac senelik oturum izni verdiler?
Sanirim genel de 1 yil veriyorlar. Eger dogru ise, Almanca kursunu cok basarili bitirenlere 1 yil sonra süresiz oturum veriyorlarmis... Ne kadar dogru bilemiyorum, fakat dogru ise, degerlendirilmesi gereken cok iyi bir firsat oldugunu düsünüyorum. Önceden 5 yil sonra veriyorlardi..