bu durumda avukatın vekalet ücreti var.meblağ düşük olduğu için vekalet ücreti maktu oluyor,sanırım 125 ytl idi (avukat arkadaslar daha iyi bilirler tabi)
pazarlık yaparak 250ye falan düşürmeye çalışın bence,kabul etmezse 300 ü ödeyin derim..
Printable View
bu durumda avukatın vekalet ücreti var.meblağ düşük olduğu için vekalet ücreti maktu oluyor,sanırım 125 ytl idi (avukat arkadaslar daha iyi bilirler tabi)
pazarlık yaparak 250ye falan düşürmeye çalışın bence,kabul etmezse 300 ü ödeyin derim..
Neden 300 YTL olduğunu avukata sormadınız mı?
İcra ve avukatlık masrafları olsa gerek.
Önemli bir ayrıntı olarak belirtmek gerekir ki; vekalet ücreti yanında senedinizi icra kasasından almak için "tahsil harcı" adı verilen bir harç ücreti de toplam rakama eklenmektedir. Bu durumda rakamın bu şekilde yükselmesi son derece normal olmaktadır.
üstadım ben size inanmıyorum diye birşey yazmadım.sadece avukat bunları söyledi diye tekraren yazdım.siz bana ksura bakma bunları hiçbir avukat söylemez diyerek yalancı muamelesi yaptınız.ben sizin yazdıklarınıza değer veriyorum.başka bir avukata daha danışacağım.
Forumda yeni açılan "12. icra Müdürlüğü" başlıklı yazıyı okumanızı öneririm. 180 YTL için 125 YTL avukatlık vekalet ücretinin borçludan alındığını yada alınacağını anlatıyor.
Avukat kendisine gelen 3000 YTL tutarlı bir ilamlı takip için yaklaşık 350 YTL para alır. Bu para yasalar gereği borçludan alınır. Bir avukat yasaların aksini neden söylesin diyorum. Yalan söylediğiniz yazmadım.
Sitede bu konuyu tereddüte yer bırakmayacak kadar açık yazan yanıtlar var, onları okumalısınız dedim.
yani hem avukat ücreti hem de vekalet ücretini davalıya ödettirebilirim.ben davayı açmadan önce başka bir avukatla görüşmüştüm.o bana şöyle demişti.ben davayı kazanırsam sizden ücret alırım kaybedersem siz karşı tarafın avukat masrafını ödersiniz demişti.şimdi ben o dediğiniz başlığa göz atacağım.teşekkürler.lütfen bana küsmeyin.
burada 300 ytl avukatlık ücreti borçluya ödettiriliyor öyle mi?
Alacaklı olduğum şahısa nisan 2007 de Tüketici mahkemesinde dava açtım.Dava dilekçemde sadece alacağımı istemiştim yani faiz belirtmemiştim.Tüketici mahkemesi Temmuz 2007 de lehime karar verdi.Davalı temyize gitti.Yargıtay kararı Şubat 2008 de onadı.Şimdi ben icrada Temmuz 2007 ile Şubat 2008 arasında geçen zaman için faiz işletebilir miyim?
Yanıtlarsanız çok sevinirim.
Vekil ile temsil edilen işlerde bir davayı kaybederseniz karşı tarafa bir vekalet ücretine hükmedilir. Siz kazanırsanız sizin lehinize avukatlık ücretine hükmedilir ama bu para Avukatlık kanunu 164. maddeye göre avukatınızın olur. Yani avukatınız alır. Dava açar iken bu nedenle avukatınızla anlaşmanız gerekir. Mesela kazan karşı taraftan alacağın ücreti al, yada ben ücretinizi öderim ve karşı taraftan kazanacağımız ücreti ben alırım gibi sözleşme yapmanız gereklidir.
Benim size avukat ile takip edin dememdeki tek neden sadece hak kaybınız olabilir. Nasıl olsa siz davayı kazanmışsınız ve elinizde bir ilam var. Avukat ücreti karşı tarafa ayrıca bir ceza gibi olur. Sizin cebinizden çıkacak bir para değildir.
İcra dairesinde vatandaş olarak işlem yapmak pek kolay iş değil.
saygılarımla.