Re: Askeri Ceza ve CMK nun 231 nci Maddesinin 5 nci fıkrası
Resmi gazetede yayinlanmasi uzun surmez ama sen eski yasadan yararlanmak istiyorum diyebilirsin. Suc islendiginde eger 2 yasa varsa, senin icin avantajli olan yasadan yararlanabilirsin diye bisey duymustum. Hukukcu arkadaslar bu konuya aciklik getirirlerse bizim icin de iyi olur. Icimizde bir suphe kalmamis olur...
Alıntı:
simurg9492 rumuzlu üyeden alıntı
Resmi gazetede yayinlanmasi uzun surmez ama sen eski yasadan yararlanmak istiyorum diyebilirsin. Suc islendiginde eger 2 yasa varsa, senin icin avantajli olan yasadan yararlanabilirsin diye bisey duymustum. Hukukcu arkadaslar bu konuya aciklik getirirlerse bizim icin de iyi olur. Icimizde bir suphe kalmamis olur...
Beni sucun işleniş tarihi mart 2005 arkadaslar yarın dilekçe vermeyi düsünüyorum.Bir yararı olurumu hukukcu arkadaslar?
Re: Askeri Ceza ve CMUK nun 231 nci Maddesinin 5 nci fıkrası
Alıntı:
comrade83 rumuzlu üyeden alıntı
Sayın yld19sm,
Hukukçu olmadığım için tam anlayamadım. Bu değişiklik ne anlama geliyor? Pratikte ne gibi değişiklikler olabilir? Anlayacağımız şekilde açıklar mısınız?
sonuc olarak cezanızın muracaat halinde ilgili mahkemece geri bırakılması kacınılmazdır.Tebrikler cezanız erteleme yasamı kapsamında.Metin ŞaHin Emekli Denizli İl Hukuk İşleri Müdürü:p
hapis yatmayacaksınız.Ancak tebliğden sonra iglili mahkemeye yeni yasaya göree mürecaat etmeni,z gerekir.
Alıntı:
1995-astsubay rumuzlu üyeden alıntı
merhaba.sayin onur tunga bu madde ile cezalarin affinami yoksa hapis cezasinin ileri bir tarihe itilmesinemi hükmediyor.ben su anda yurtdisindayim ve gözüme uyku girmiyor.lütfen cevaplayip bu kanun hakkinda biraz daha bilgi verirseniz sevinirim.
Bu yasa cezanızı iki yıldan azsa geri bırakıyor.5 yıl içinde baska bir suç işlemezseniz.hapis yatmauyacaksınız.5 yıl sonra da adli si,ciden silsirebilirsiniz.Metin ŞAHİN.Denizli Emekli İl Hukuk İşleri Müdürü.Avukatınızla görüşün.Selamlar;)
ANLAŞIL DI HERHALDE Metin ŞAHİN:)
Sayin Sahin. Bu konuyu tam anliyamadim, Simdi bu yasada Askeri suclar kapsam disi birakildi, kanun mecliste kabul edildi. herhalde resmi gazetede yakinda yayinlanir. bu sartlarda nasil oluyorda hapis yatmiyacaksiniz diyorsunuz, ben hukukcu degilim ama, bana bu iste celiski var gibi geliyor. Lutfen biraz aydinlatirsaniz sevinirim. Saygilarimla.
Ya bazen lanet okuyasim geliyor. Adam daga cikiyor. Askerlerimize BELKIDE kursun atiyor sonra da teslim olurken "ben daga ciktim ama kursun atmadim" diyor ve biz de o adami serbest birakiyoruz. Ama istemedigi bir kurumda calismak istemeyen adami 1 sene hapise atiyoruz. Adaletin bu mu dunya?
Metin bey özür dileyerek bi soru sormak istiyorum bu durumda müracaatta bulunulursa (ben müracaat ettim iki ayrı dilekçe gönderdim biri 5237 sayılı kanunun lehime olan maddelerinden yararlanmak diğeri de5278 sayılı kanunun 231.maddesini içeren dilekçeler) bu kanundan yararlanılabilir mi? teşekkürler
Metin bey ya da birileri bana yanıt veririlerse sevinirim.Herkese teşekkür ederim