Re: Aidat miktarı hakkında
Alıntı : nmkkml - Luzumsuz fala bakma hevesinizi burada sergileyerek boşa enerji harcamışsınız. Burada psikanaliz veya terapi için bulunmuyoruz....
Sayın nmkkml
Yukarıdaki metin bağlamında ele alındığında :"Kat Mülkiyeti Kanunu'nda " bir ruhu olduğuna inandığım ve olayı bu şekilde yorumlayıp size yanıt verdiğimi söylesem, acaba,tekrar ; "hukuka parapsikoloji" karıştırma iddiası ile ilgili bir suçlamayla karşılaşabilirmi 'yim (?) diye düşünmekten kendimi alıkoyamadım.
Alıntı :....Sorulanların illaki bizim yaşadıklarımız olması ya da bir önceki soruyla böylesi organik bağları olması da beklenmemelidir.....
...Çoğu şeyde olduğu gibi ,'formlarda' da" devamlılık esası vardır.Olayın hangi noktadan çıktığını , yani orijini araştırmak , daha önce bu konuda söylenmiş söz ve davranışlara bakmak, genel mantık çerçevesinde olup , aksi halde 'delil' sözcüğünün hukuki anlamda içi boşaltılmış olur.
Kat Mülkiyet' yasasının ruhu,bir arada ve topluluk halinde yaşayan insanların yaşamını kolaylaştıracak hukuksal kurallardır.Ortak yaşamda da devamlılık ilkesi esastır.Bu konudaki ,bir olay hakkında yorum yaparken , bugüne ve geçmişte yaşanmış olanlara bakıp yargıya varmak ,sonuçta kanaat oluşturmak , hukuku nosyonun yadırgamadığı bir davranıştır.
Falcılar ise,bildiğim kadarıyla , olayların ve insanların bugünü ve geçmişi ile değil ,gelecekleriyle ilgili kehanette bulunurlar.
Re: Yöneticinin meşruiyeti
olaylara bakışınız derinden ve inceden. hernekadar hukuk formasyonunuz yok isede sizleri okumaktan ,tezinizi savunurken birbirinizi kırmamaya özen gösteren uslubunuzdan ,konulara hakımıyetinizden .derin düşünce sistematiğinden etkilenmemek mümkün değil.zevkle okuyor ve faydalanıyorum.
yönetici kat malikleri kararı olmadan icra takibi yapabilirmi?selamlar...
Alıntı:
balkes rumuzlu üyeden alıntı
yönetici kat malikleri kararı olmadan icra takibi yapabilirmi?selamlar...
Kat mülkiyeti kanununun 20. maddesinde şu ifade geçer:
"Gider veya avans payını ödemeyen kat maliki hakkında, diğer kat maliklerinden her biri veya yönetici tarafından, yönetim planına, bu Kanuna ve genel hükümlere göre dava açılabilir, icra takibi yapılabilir. Gider ve avans payının tamamını ödemeyen kat maliki ödemede geciktiği günler için aylık yüzde beş hesabıyla gecikme tazminatı ödemekle yükümlüdür."