Yakın zamanda benim gibi bu olaydan yaşayan yok mu acaba ?
Bu konu hakkında bilgi sahibi olanlar bilgilendirirlerse müteşekkir olurum.
Printable View
Yakın zamanda benim gibi bu olaydan yaşayan yok mu acaba ?
Bu konu hakkında bilgi sahibi olanlar bilgilendirirlerse müteşekkir olurum.
20.02.2014 tarihinde Ziraat Bankasının Çerkezköy/Tekirdağ şubesinden öğrenim kredimi almaya gittim numaratörden hem normal sıra hemde tc numaram ile sıra aldım normal sıram gelince tc no ile aldığım numarayı biraz yırtıp çöp bulamadığım için bankın üstüne koydum birisi o numara kendi numarasıından daha önce almış ve veznedeki memurun hatası yüzünden benim paramı ben diye ona vermiş ve bu sırada o kişinin kimliğine ise tam bakmamış aynı kişidir diye benim paramı ona vermiş bu durumda ne yapabilirim suç duyurusunda bulunsam bir sonuç alırmıyım yardım ederseniz sevinirim
1- siz bankaya öğrenim kredinizi almaya gittiniz.
2- qmatikten bir adet normal, bir adet de TC kimlik numaranız ile sıra numarası aldınız.
3- normal sıra tc kimlik numaranız ile almış olduğunuz sıradan önce geldi,
4- TC kimlik numaranız ile almış olduğunuz sıra numarasını bankonun üzerine bıraktınız..
soru ?
Anlatımınıza göre normal sıra TC kimlik numarası ile olan sıradan daha önce gelmiş ise, siz öğrenim kredinizi önce almış olmalısınız, TC kimlik numaranız ile alınmış olan sıra numarasını alan vatandaş onu kullanmaya kalktığında da öğrenim kredisi ödenmiş olduğu için işlem yapılamayacaktı.
Keza; banka memurunun kimlik bilgilerine bakmadan ve teyit etmeden ödeme yapması mümkün değil. Valöre imza alması gerekiyor,
Anlattıklarınız gerçekse; Bankaya dilekçe ile başvurup paranızı geri isteyin.
ben ayrı bir veznede işlem yapıyorum o ayrı vezneden işlem yapıyor benim işlem yaptığım memur banka kartımı veriyor sonra atmden paranı çekebilirisin diyor ama ben paramı çekmiyorum internetten alışveriş yapacağım sırada farkettim birde parayı başkasına veren memur diyoki muhtemelen onunda adı anıldır vermişdir birde ikiniz birbirinize çok benziyosunz böyle şey olmaz yani %100 banka memurunun suçu demi
Siz banka müdürüne gidip durumunuzu anlatın ve paranızı isteyin. Vermezlerse dilekçe yazın.
Bankanın kusuru.
Baktınız ödemiyorlar bulunduğunuz ildeki Tüketici Hakem Heyetine gidip dilekçe verin.
sorunumu hallettim il başta yetkili şef polise gidip suç duyurusunda bulunun onlar kamereların inceleyip paranızı çekenin kim olduğunu bulurlar dedi bende dedimki ben polisle felan uğraşmak istemiyorum bu sizin hatanız düzeltin dediğimde görevli insandır hata yapabilir dedi bende o zaman müdürle görüşmek istiyorum şikayet edeceğim dediğim zaman hemen kendi aralarında konuşup müdüre şikayet ederse memurun başı ağrır dediler ve paramı hatayı yapan memur cebinden ödedi herhalde memurun ilk hatası değil daha öncede böyle yanlışlıklar yapmış herhalde onu kendi aralarında halletmiş olabilirler yine de paramı aldıktan sonra şube müdürüne gidip şikayet edecektim ama arkadaşım engelledi
Merhabalar, benzeri bir durum iş bankasında benimde başıma geldi hesabımdan 900 TL halkbankası bakırköy atmsinden çekilmiş , banka 20 gün sonunda kart kopyalama şüphesi olmadığını belirtti. Kartım bendeydi aynı şekilde. Sizin durumunuzda banka ne yanıt verdi ? Siz paranızı almak için ne gibi bir yol izlediniz ve sonuç alabildiniz mi ?