Davacı veya avukatı hariç kimsenin tüm celselerde bulunması gerekmez.
Avukat ile temsil edilen davacı veya davalının mahkemeye gelmesi de şart değildir. Ama gelip geçimsizliği anlatmaları hakimin kanaatinin oluşmasında faydalı olur.
Printable View
Davacı veya avukatı hariç kimsenin tüm celselerde bulunması gerekmez.
Avukat ile temsil edilen davacı veya davalının mahkemeye gelmesi de şart değildir. Ama gelip geçimsizliği anlatmaları hakimin kanaatinin oluşmasında faydalı olur.
Boşanma davası açtım eşime 3 aydır ayrıyız, eşime açtığım boşanma davasında nafaka ve tazminat da taleb ettim, yakın bir zaman sonrada ilk duruşmamız olucak, peki bu tedbir nafakası ne oluyor, ben tedbir nafakasının ne olduğunu bilmediğim için, avukatımda bana hiç bundan bahsetmediği için, şimdi soruyorum ben dava açmama rağmen tedbir nafakası almak için ne yapmam lazım, tekrarmı dilekçe vermem lazım, yakın bir zamanda dava günüm geliyor ona yetiştirmek için ne yapmam lazım.
Beni döven bana şiddet uygulayan ve hergün kan kusturan o insanı süründürmek istiyorum ve yemin ettimki ne olursa olsun isterse 3 yıl sürsün dava yada daha uzun yeterki ben kazanıyım ve onu süründürüyüm, bana benim gibi bir eş'e bir dediğini iki etmeyen, sevgimde saygımda kusur etmeyen, anlayışlı ve evime ekmeği götüren bir kadın olarak, ayrıca bir kadın olarak kocanın yapması gereken tüm ihtiyaçları benim karşılamama rağmen, karşılığında dayak, küfür, hakaret daha burda söyleyemeyeceğim ahlaksız davranışlar vs vs vs, yaşadım, yaşattı, bana yaptıklarının cezasını ödemesini istiyorum çünkü bunları hakkketmedm ve ALLAHA inanıyorumki ben galip gelicem ve ADALET benden yana olucak inşallah.
Eşinizi süründürmeye ilişkin ifadelerinizi lütfen tek forum altında devam ettirin. Sizin eşinizden onu süründürerek boşanmak istediğinizi 30 tane iletinizle anlamış bulunmaktayız. Ve fakat bu şekilde forum kirliliğpine daha fazla neden olmaz isenız bizlerde sizi takip ederken sürünmeyeceğiz. konularınızı tek forum altında toplayın.
Selam
ben Almanya'da yasiyorum. Bundan iki ay once esimle bir bosanma karari aldik ve ben bir avukat buldum. Vekalet verdim avukata bana senin TR ye gelmene gerek yok demisti o zaman icin. Esim TR de zaten durusmaya katilacak ve iki gun once mahkeme oldu mahkeme acilan davayi ret etmis. Avukati aradim nedenini ogrenmek icin bana sahitler duzgun ifade verememisler sacmalamislar ondan mahkeme ret etti dedi. Tekrar yeniden dava acilmasi gerek dedi ve bana senin de gelmen gerekiyor dedi. Dava acilirsa haftaya yeniden mahkeme olacakmis ve benden tekrar yeniden ucret istedi. Bir de benim TR ye gelmem gercekten gerekiyor mu? Avukata guvenemedim ama is isten gecti. Ne yapmam gerek bu durumda? Lütfen yardimci olun teşekürler.
ben yabancı uyrukluyu yunanistan vatandaşıyım. TC vatandaşı ile evlendim ve Türkiyede ikamet ediyorum. Evliliğim henüz Yunanistana bildirilmedi. Dolayısıyle ülkemde halen bekarım.
İkimiz de boşanmak istiyoruz. Boşanmamız için mahkeme benim ülkemden herhengi bir belge talep ederimi.
İkimiz de boşanmanın bir an önce gerçekleşmesini istiyoruz. Benim Yunanistanda bekar görünmem boşanma sürecinde sorun çıkarır mı? Evlilik Türkiyede gerçekleşti. Beni aydınlatırsanız çok sevinirim.
Selam.. Ben yaklaşık 8 ay önce boşanma davası açtım eşime şiddetli geçimsizlik ve şiddet yüzünden 4 mahkeme gördük ama hiçbirine katılmadı kendisi ve boşanmam diye inat ediyor. Ben yaklaşık 9 ay öncede evi terk edip gittim 9 aydır ayrıyız ve benim bana şiddet uyguladığını gören 2 şahidim var ama hala boşanmamakta diretiyor(mahkemeye gelmemekle).Benim avukatım var onun ne bir avukatı var ne de kendisi mahkemeye gidip hiç bir şey sölemiyor.
Bbu durum ne zamana kadar sürer şahitlerde dinlendiği zamanda gıyabında boşanabilirmiyim lütfen bana yardımcı olun şimdiden teşekkürler.