Selamlar,Merhabalar arkadaşlar.Benim nafaka ödemesi konusunda bir kaç sorum olacak.Ben eşimden 6-7 ay önce boşandım.Mahkeme açılan dava tarihinden itibaren aylık 100 YTL nafakaya hükmetti.Böylece toplam 2.000 YTL nafaka borcu doğmuş oldu.Ben memur olarak bir kurumda çalışıyorum.Hakkımda içra işlemi başlatıldı.Ben borcumu bir defasında ödeyemeyeceğimi ancak maaşımdan kesilerek ödenmesi konusunda beyanda bulundum.Aynı zamanda dava tarihinden itibaren tahakkuk eden aylık nafaka borcumu zamanında ödüyorum.Karşı tarafın avukatı aylık 100'er YTL olarak yatırdığım ve hangi aylıga denk geldiğini açıklama olarak yazdırığım bu paraları geçmiş dönem borçları sayarak bana icra cezadan iki bildiri geldi.Benim sorum şunlardır;
1-Birikmiş nafaka borcu için içra takibi yapılmış ve tarafımdan bu borcu ödemeyi tahhüt etmeme rağmen evdeki eşyalar haczedilmiştir.Buna rağmen ben birikmiş borcu değilde devam eden borcumu aylıklar halinde ödemem ve açıklamasınada ödediğim aylık nafaka borcunu belirtmeme rağmen birikmiş borca mahsup edilirmi?
2-Buna rağmen icra cezaya başvurularak ödediğim halde davadan sonra devam eden ve ödediğim borçlarımdan dolayı ceza verilmesi mümkünmü? Cevap verirseniz memnun olurum.