bence çok güzel meslek.keşke okuma imkanı verilmiş olsaydı tercihim olurdu malesefki lise mezunuyum.kısmet oğluma inşallah
Printable View
bence çok güzel meslek.keşke okuma imkanı verilmiş olsaydı tercihim olurdu malesefki lise mezunuyum.kısmet oğluma inşallah
Merak etmeyin geçer...
Ben de avukat olmak istiyorum.Bu yıl Öss'ye tekrar gireceğim ama benim olay biraz daha değişik.İlkokuldan beri avukat olmak bir şeyleri savunmayı isterdim ama şartlar beni meslek lisesi okumaya itti.Neden derseniz çevre.Bir sene meslek lisesinde okudum hocalarım burda kalma diye çok ısrar ettiler.Yanda bir düz lise var oraya git, üniversitede çok zorlanırsın.Burda da benim sorumsuzluğum devreye girdi.Bilgisayar bölümüne girdim. Dört sene okudum ama içimde hep o avukat olma hevesi kaldı. Üç sene okulun münazara yarışmalarına katılan takımının başkanlığını yaptım.Son seneye geldim.Üniversitenin kapısında hiçbir şey bilmeyen bir meslek liseli olarak bilgisayar öğretmeni olmak için dershaneye kayıt oldum ama başaramadım.Şimdi bakıyorum da belki böyle daha iyi oldu.Katsayı kalktı denecek kadar aza indi.Bu yıl tekrar hazırlanacağım hiçbir mazaret olmadan çevreye kulak asmadan kazanacağım inşallah.
Avukatlık güzel meslek..
Ama karakterinize uygun olup olmadığını iyi düşünün...
Geceleri sıçrayarak uyanacaksınız , devamlı günleri sayacaksınız , en üst seviyedeki patronlardan en alt seviyedeki vatandaşlarımıza kadar her seviyeye hitap etmeye çalışacaksınız.. En zoru da adalete inanmayan vatandaşlarla uğraşacaksınız...
Ama hepsi bir yana
bir dava kazanmış olmanın hazzını yaşadığınızda hepsini unutup gidiceksiniz..
İnsanın çok isteyip yapamadığı bir şeyi geç de olsa kararlılıkla başardığına çok kez şahit oldum.Umarım senin de gönlünce olur.
Avukatlık güzel bir meslek gerçekten.Her mesleğin olduğu gibi onun da zor yanları var ama şahsi fikrim diğer mesleklere göre getirisi daha fazla.Maddi anlamda değil.İnsanları savunmak,adil olabilmek,kendini güzel ifade edebilmek hayatta herkesin harcı değil.