Görüyorum ki tartışmalar bazen konunun amacı dışına çıksa da geç saatlere kadar devam etmiş.
Sorduğum sorunun kritik noktası şuydu; 65 yaşında bir adamın evine kendisinden ayrı yaşayan, hiçbir bağı olmayan, ikametgahı, faturaları filan da farklı olan oğlunun bir borcundan dolayı haciz gelmesidir.
Şunu öğrenmek istedik; Böyle bir haciz nasıl uygulanıyor, nasıl oluyor? Yani işlem nasıl yapılıyor, adamın evine ne hakla ve hangi gerekçeyle giriliyor bunu sormak istemiştim.
Hadi diyelim alacaklı kötü niyetli ki öyle olmasa borçlunun babasının evinde ne işi var? Peki hangi maddeye dayanarak babasının evine hacze gidebiliyor. Bu cesareti nereden buluyor. Eğer hiçbir maddeye dayanmıyorsa buna sadece "baskın" demek de az olur öyle değil mi?
Haa bir de sonrası var tabi o da önemli; Adam kendi evinde bulunan eşyaların kendisine ait olduğunu ispat etmek zorunda kalacak. Ba Ba Ba Ba !!!! Ya ev adamın, eşya adamın kardeşim kim kime neyi ispatlamak zorunda? Sen kalk izini bulamadığın borçlunun babasının izini bul, sonra da pat diye hacze git! Ne hakla, ne cesaretle, hangi kanun maddesine dayanarak? Alacaklı isterse borçlunun bütün yakınlarına, 1.derece akrabalarına hacze gidebiliyor mu? Var mı böyle bir şey. Bir de şu var; Hacze giderken icra md, memuru, zabıta görevlisi falan filan hiç mi sormazlar bir nereye, nasıl ve neden gidiyoruz diye?
Pardon arkadaşlar ben hukukçu değilim o yüzden uygulamanın nasıl olduğunu bilmediğimden soruyorum af buyurunuz. Kimse de yazdıklarımdan anlınganlık göstermesin, dün gece konuyu uzun süre tartışanlara atıfta bulunmuyorum.
Tepkim yukarıdaki uygulamayı yapan alacaklı vekilinedir. Bu tepkimde haksızsam lütfen beni bilgilendiriniz.
Saygılarımla...