Re: Vatanı olmayanın dini olmaz...
Şimdi yanlış anlamaları düzeltelim. Din ile vatan arasında kıyaslama yapmıyorum. Diyorum ki vatan önemlidir. Özgür vatan. Dininizi yaşayabilmeniz için önemlidir. Rahatça ibadetlerinizi yapabilmeniz için önemlidir. Anlatabiliyor muyum? Bilmiyorum. Yoksa esaret altında yaşayan insanların dinsiz olduklarını söylemiyorum.
Bizim dinimizde ruhban sınıfı yoktur. Din insanın içinde yaşar. Laik karekterli toplumda dinsel figürler toplum yaşamına dayatılamaz
.
Çok haklısınız, aynı düşüncedeyim.
Gelin de bu durumu toplumun kabul etmesini bekleyin...
Dinsel konulara girmek istemiyorum ama; artık bu konuda toplum olarak düşünmemiz gerektiğini düşünüyorum.Ne gibi mi?
Tabu haline gelmiş takıntılı düşünceleri bırakmamız gerektiği gibi....
3 senedir üye olmam'dan sanırım;" Kıdemli üye" sıfatını almışım..
Teşekkürler; "Hukuki.net" yönetimi....
Alıntı:
FUTURE rumuzlu üyeden alıntı
3 senedir üye olmam'dan sanırım;" Kıdemli üye" sıfatını almışım..
Teşekkürler; "Hukuki.net" yönetimi....
3 senedir üye olduğunuzdan değil mesaj sayınız belli sayıyı geçtiği için bu mesajı yazmadan az önce de "hukuksever" oldunuz. :)
Bu da onbaşıdan sonra çavuş olmak gibi bir şey.
Ama stajyer avukat olarak gerçek isminizle kaydolursanız daha fazla terfi almanız mümkün :p
Para olmazsa hiç bir şey olmaz. Vatan da olmaz, egemenlik de olmaz.
Ekonomi olmadan vatan vatanlıktan çıkar, Eşekten düşmüş karpuza dönersiniz.
Askere gitmesem olmaz mı başlığında da yazdığım gibi herkes o ülkeden "kaçmaya" ,"kurtulmaya" bakar.TC 'nin hal tercümesi budur.
Burada dillendirilen görüşler klasik milliyetçi / mukadessatçı.. vb söylevlerdir. Ama ne din, ne iman insanların karnını doyurur.
TC'nin devasa bir işsizlik sorunu vardır. TC'nin devasa dış borç açığı vardır. TC' de sosyal sigorta sistemi çökme noktasına gelmiştir. TC'nin sanayisi fason üretime dayanmaktadır.
TC'nin diplomatik alanda ağırlığı yoktur. (bakınız: son nato genel sekreteri seçimleri) TC pasaportunun yurtdışında tuvalet kağıdı kadar kıymeti yoktur.TC pasaportuna dünyanın hemen hemen tüm ülkeleri vize uygulamaktadır.
Milliyetçilerin, mukaddesatçıların, dincilerin , 1930 kemalistlerinin ekonomi hakkında görüleri nelerdir?
Milliyetçiler mukaddesatçıların işsizlik konusunda bir fikri var mıdır?
Dincilerin devasa dış borç açığı hakkında bir çetelesi bir planı var mıdır?Kemalistlerin sosyal sigorta sistemini düzeltmek için ne gibi adımları atacaktır?
Bunların hiç birinin cevabını bulamazsınız. Üstte saydıklarım politik grupların fikir kitaplarını bu konusunda herhangi bir fikri tartıştıklarını göremezsiniz. Çünkü tartışacak bir fikirleri yoktur , kusura da bakılmasın. Keçi boynuzu kabilinden , bilinen argumanları papağan gibi tekrar eder, kendilerini tatmin ederler.İşin kötüsü farklı düşüncelere, farklı açılımlara da hiç bir şekilde beyinlerinde yer vermezler.
Bu ülke kurtulacaksa ancak AB yanlısı, liberal kadrolarca kurtarılır. Ne 85 yıl ne de 1400 yıl öncesinin dogmaları ile değil.
Cevap: Vatanı olmayanın dini olmaz...
Başlığın cevabını bugünkü Irak'a baktığımızda görebiliyoruz kanımca.
Bu söylediklerini en iyi yaşayan vatan sevgisi dolu milli şairimiz M.Akif ERSOY'dur. Üstad şiirinde derki;
İşte çiğnetmedi nâmusunu, çiğnetmiyecek.
Şühedâ gövdesi, bir baksana, dağlar, taşlar...
O, rükû olmasa, dünyâda eğilmez başlar,
Vurulup tertemiz alnından, uzanmış yatıyor,
Bir hilâl uğruna, yâ Rab, ne güneşler batıyor!
Ey, bu topraklar için toprağa düşmüş asker!
Gökten ecdâd inerek öpse o pâk alnı değer.
Ne büyüksün ki kanın kurtarıyor tevhidi...
Bedr'in arslanları ancak, bu kadar şanlı idi.
Sana dar gelmiyecek makberi kimler kazsın?
'Gömelim gel seni tarihe' desem, sığmazsın.
Herc ü merc ettiğin edvâra da yetmez o kitâb...
Seni ancak ebediyyetler eder istiâb.
'Bu, taşındır' diyerek Kâ'be'yi diksem başına;
Ruhumun vahyini duysam da geçirsem taşına
Kuşkusuz arkadaşlarımın fikrine saygı duyuyorum....Ama iyi ki Atatürk vardı....Ve bugün ulus devlet, üniter yapı......................