Re: Karakoldan cep telefonuma gelen kısa mesaj
[QUOTE=Sinem09;255227]Aradaki fark su, siz resmi islemlerinizi bir hakime(hic bir samimiyetiniz yok) sms lemi bildirirsiniz yada kendi dairesine telefon acarak yada yazisarak mi? Sms olayi bence cok samimi, guvenlik kuvvetlerinin sms kullanmasi beni sasirtti. Ve bu olay bayagi ciddi yani savciliga dilekce verilmis, ve hakkinda sikayet var ve polis sanki arkadasi gibi onu karakola davet ediyor. Ben kapisina polis gitsin demedim ki :D . Sms yazacak kadar vakti olan bir polisin, telefon edecek kadarda vakti olabilir. Benim demek istedigim resmi bir subede, devleti temsil eden birinin bu kadar samimi olmasi beni sasirtti. Sadece bu..
Dikkat edin, kendi yorumunuzda yine benim dedigime geliyorsunuz..
:o Negüzel yazmışınız ,sms bazı ücretsiz veya cüzi bir ücret,tel acsa valla polisin maaşı yetmez
Şimdi samimi olur suc samimi olmaz suc biz galba bu işin icinden cıkamıycaz gel vaz gecelim .
Sayin esmerman.
:o Turkiye deki polislerin kendi cep telefonunu kullandigini bilmiyordum:o Tabikii bedava SMS leri kullanmalari gerek dimi:o Onlarida buradaki hanfendi gibi insanlara SMS gondererek devletin butcesine katkida bulunurlar:o
Ben son sozumu soyledim.;)
CMUK MADDE 145. - (1) İfadesi alınacak veya sorgusu yapılacak kişi davetiye ile çağrılır; çağrılma nedeni açıkça belirtilir; gelmezse zorla getirileceği yazılır.
Kanun açık bence :)