Re: Polis İstediği Yetkiye Sonunda Kavuşuyor
'' 1-)O anlamı nasıl çıkardığımı sormanıza şaşırdım.Avukat olmak için okuduğunuz bölümde İletişim dersi olduğunu sanıyordum.Eğer yoksa şunu belirteyim.Çağımız İletişim Çağı.Ve İletişimin binlerce yolu,yöntemi var.
''İnsanlar hem terör hem de polisin insanlık dışı davranışlarıyla uğraşıyordu.'' cümlesi,tekrar ediyorum polisle TERÖRİSTİ aynı kefeye koymaktır.İsterseniz bu cümlenizi bir DİLBİLİMCU,EDEBİYATÇI ya da İLETİŞİM UZMANINA sorun.Aynı yanıtı vereceğinden eminim...'' demişsiniz. Bu gün bu isteğinizi yerinize getirdim. Bir kişiyededeğil dil uzmanı eğitim bilimci 20-25 kişiye okuttum sordum üstünede Hakkı Devrim e sordum. İlgimçtir teki bile sizin anladığınız anlamı çıkarmadı. Polis bizim polisimiz atamayız satamayız. Ama eğitimli olmalarını istemek ve yukarıda belirttiğim gibi Ulu Önder Atatürk direktiflerine azıcık uymasını beklemek en doğal hakkımız. Cahil polisin eline gereğinden fazla yetki verdiğiniz an olanlar ortada Sayın Av. Tayfun Eyilik in karikatürü tamamen olayı anlatmış aslında Dikkat edin Karikatür Türkiyenin en çok satan mizah dergilerinden birisine ait. Nasıl bir garabet bekleniyor resmetmiş. Benim dediğimi karikatürize etmiş. Polisin insanlık dışı davranışlardan vaz geçmesinin yolu çok siddi eğitimden psikolojik destekten ve aşırı yetkili olmaması ile sağlanır. Teröristin gözümde değeri yoktur ve hep lanetlenirken polisin kişileri dövmesi işkence yapması kötü muamelede bulunması benim utancım olur Ben utanmamak için eğitimli polis istiyorum. Hele doğuda polisin herkese potansiyel terörist gibi davranması fırsat buldumu kötü muamele yapması insanları demorilize etmekte işte yukarıdaki cümle ortaya çıkmaktadır. O cümleden anlaşılması gereken polisle teröristin aynı kefeye konduğu değil Türk polisinin insanların yanında olması gerektiğinin insanları kendisinden kaçırmaması gerektiğinin anlaşılmasıdır. Çukurca köyündeki yaşlı adamın dediklerini unutmayın. '' Dağdan terörist gelir döver koyunumu alır yardım ettin bize diye , polis gelir döver dışkı yedirir teröriste yardım ettin diye yahu beni kim koruyacak ?'' Evet kim koruyacak ?
'' 2-)''Kötü örnek,örnek teşkil etmez unutmayın'' demişsiniz ama tavsiyenizle TEZAT oluşturacak şekilde hemen Polisle ilgili kötü örnekleri sıralamışsınız. Anlayamadım doğrusu?'' demişsiniz. Bir avukatın asla yapmaması gerek bir davranış bireyseldir örnek teşkil etmez. Bir polisin yapmaması gerek davranışları yapması gereksiz yere birisine vurması öldürmesi biraysel olaydır örnek teşkil etmez. AİHM in 879 polis hakkında ki dosyayı aleyhimize vermesi , polisin kimlik sorulduğunda sen kimsin dendiğinde kötü muamelede bulunması münferit olay olarak adlandırılamaz artık. Çok sık olarak bu haberler gündeme geliyor ve darp dozajı habire artıyorsa artık o örneklenebilir. Bir polis bir kişiye vurduysa örneklenmez ama polis içerisinde bu alışkanlık haline geldiyse çok kolay örneklenebilir. Orada ben örneklerden birer seçmece verdim. Milyonlarca var. Siteye bile bakarsanız polisin kötü muamelesinden şikayet sayısını görürsünüz...
'' 3-)''Türkiyede en sevilmeyen kurum polis teşkilatıdır'' demişsiniz ama herhangi bir kaynak göstermemişsiniz?Böyle bir kaynak gösterebileceğinizi de açıkcası sanmıyorum.''Türkiyede sevilmeyen kurumlardan bir tanesi de polis teşkilatıdır'' deseydiniz,tarafsızlığınıza inanabilirdim ancak inanmıyorum.Çünkü SAVınızın zerre kada Bilimselliği yok,Bu da ŞAHSİ GÖRÜŞÜNÜZ!'' demişsiniz. Fazla sert olmasın diye sevilmeyen demiştim. En güvenilmeyen kurumudur aslında. 2004 te izmirde yapılan bir ankette halkın %47 si polise karşı oldukça olumsuz ; %22 side çok olumsuz oy vermiştir.İşin daha ilginci polis sitesinde '' POLİS Akademisi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Önder Aytaç tarafından 300 akademi öğrencisinden istenen toplam 1200 röportaj ilginç sonuçlar ortaya çıkardı. Buna göre vatandaş, polisi öncelikle ‘emniyet’ ve güvenlik’ sağlayıcı olarak tarif ediyor, ama ardından polis hakkında ‘rüşvet, sertlik, kabalık, devletin copu, korku, ürperti, silah, kelepçe, beleş yaşam’ gibi olumsuz ifadeler kullanıyor.'' diyerek bu somutlaştırılmış ve çözümünü aramaya başlamışlardır. Yine aynı incelemede ''Röportaj yapılanların büyük çoğunluğu günlük hayatta sadece trafik polisi ile karşı karşıya geldiğini belirtirken, neredeyse tamamı trafik polisini ‘rüşvetçi’ olarak ifade ediyor. Taksi, minibüs ve kamyon şoförleri ise tarafik polisleriyle ilişkilerini, ‘Sen onları YTL olarak görürsen onlar da senin evrakındaki eksikleri görmezler’ diye özetliyor.'' ibareleri çok çarpıcıdır. En güvenilir kurumlar anketinde yüzde dörtle neredeyse sona çakılmıştır. Yani en rüşvetçi en kaba en güvenilmeyen bir kurum olarak maalesef polis teşkilatı çıkmaktadır. Bu sitenin amacı veya benim amacım polisleri yerden yere vurmak değildir. Ama doğru tespitleri yapıp bir an önce doğru çözümlere gitmek gerekmektedir. Bu polis hepimizin polisidir asla unutulmaması gereken budur.
''4-)1 Mayıs olaylarında Tokat atan Polis bulunamadı.Peki Tokat atılan kimdi? Masis KÜRKÇÜGİL.Kimdir bu?Yazar,ÖDP Yöneticilerinden.Olaylarla hiçbir ilgisinin olmadığına ve hem de 1 Mayıs'ta,Gösteriye izin verilmeyeceği aylar öncesinden VALİ tarafından açıklanmasına rağmen DİSK'in inatla gösteri yapacağını söylediği Taksim Meydanının hemen yanıbaşında(Beyoğlu'nda),TESADÜF o saatte sadece yemek yediğine İNANIYOR MUSUNUZ? Maksadım burada TOKATI haklı çıkarmak değil!Ama insanları KERİZ yerine koymaya da kimsenin hakkı yok!!!
Mesleğiniz gereği bilirsiniz ki Hukuk Sistemimizde AĞIR TAHRİK diye bir tabir var!Sen saatlerdir görev başında olan HER TÜRLÜ Hakareti, taşı, molotofu, sopayı yemişsin üstüne bir de kalkıp sana işini öğretecekler!Biraz EMPATİ kurun lütfen...'' demişsiniz. ATATÜRK ün yazısını bir kez daha okuyunuz. ''''Polis, asker kadar disiplinli, hukukçu kadar hukuk adamı, bir anne kadar şefkatli olmalıdır'' ne kadar uyuyor değil mi sizin tarifinize...
Uzan oldu diye okunbilsin diye ikiye böldüm.
Masis Kürkçügil Taksimin iç taraflarında Mis Sokak’la Süslü Saksı sokağın kesiştiği bir lokantada eşiyle yemek yerken oradan geçen polislerin birisinin saldırısına uğrar ve tokat yer. 1947 doğumlu olna bu kişinin 13 kitabı bir o kadar denemeleri olan ve dediğiniz gibi ÖDP yöneticilerinden birisidir. Türkiye’nin siyasi ve entelektüel hayatına katkıları olan bir sanatçı Masis Kürkçügil. Bu ülkenin değerlerinden, renklerinden biri kısaca. Polislere, "Gösterici değiliz. Burada yemek yiyoruz beyefendi" dedi. Polis "Sus" diye bağırınca Masis Kürkçügil de ayağa kalktı. Bunun üzerine gaz maskeli polis Kürkçügil’e tokat atıp yoluna devam etti. Bu yaşananlar saniye saniye kameralar tarafından kayıt edildi. Şimdi siz ne demek istiyorsunuz ?
ÖDP li olmak suç mu? Suçsa neden tokat atıp defolup gittide o kişiyi almadılar ?
Aranan birisi midir ? Terörist midir ? Kaçak mıdır ? Nedir ? Bir suç işledi ise neden alınmıyor ? Polisin bir tokat atarak cezalandırma hakkı mı var ?
Kaldı ki oradaki ciddi ciddi aranan birisi olsa bile polisin tokat atmaya hakkı yok. Hele bir polis olarak bunu içinize sindirin.
Kişilerin ne zaman nerede yemek yiyeceğine polis mi karar veriyor ? Sizene ister orada yemek yer isterbaşka yerde. Kaldıki adamın sanat evide üç dükkan yanı belki bu ona azıcık hak verir !!!! Bir dahaki sefere Mersin e gider yemek yemeye döner sizin için. Bu yaptığınız suç isnadıır ve ispat edemezseniz suç işlemiş olursunuz sevgili polisim. İnsanlara çamur atmayın. Adam orayı karıştırmaya mı geldi ? Bomba mı atacak tı ne ? Valinin saçma sapan kaprisi yüzünden insanlar rezil rüsva oldular zaten o gün bir de bu olay... Sanıyorum ki siz böyle diyerek bizleri KERİZ YERİNE KOYUYORSUNUZ sanki o tokatı atan terbiyesiz polis o kişinin Masif Kürkçügil olduğunu biliyordu . Sadece kıskançlığından terbiyesizliğinden ''ben böyle dolaşıyorum şunlara bak yemek yiyorlar rahat rahat '' diye psikoloji içinde attı o tokatı. Bizde keriz değiliz sayın polis. Muhtemelen sizde ben gibi ertesi gün onun kim olduğunu öğrendiniz. İşte tam bu noktada polis çuvallamaya başlıyor. Bulunamıyor başka olaylar karıştırılıyor haklı çıkarılmaya uğraşılıyor şuydu buydu derken halkın inanç ve güveni sarsılıyor.
Ağır Tahrik bölümü ise tam bir komedi. Ben yemek yiyemiyorum rahat rahat oturamıyorum diye kızdm babam yaşındaki adama tokadı çaktım. Bumudur ağır tahrik ? Burada bir ağır var ama tahrik değil cezada ağırlaştırıcı nedenler var. Memuriyet görevini kötüye kullanmaktan tutun da nereye kadar giderse.. Bir doktor da hergün ameliyatlara giriyor çıkıyor koşturuyor masada hasta kaybediyor ama çıkıp oda gitti buda gitsin diye kimseyi vurmuyor. Sapla samanı karıştırmayın.
5 ve 6. maddelerinize yanıt vermeye gerek yok hem konuyla ilgisiz hemde oldukça doğru. Ancak şu belirtilmelidir ki ben burada polise sen neden eğitimsizsin diye sormuyorum. Polisimizin eğitimsiz olduğunu tespit edilmesini vee bunun bir ana önce çözüme kavuşturulmasını istiyorum. Kaldıki polisimiz her konuda eğitimsiz. Gencecik çakı gibi komiser bunun kurbanı oldu bir katile nasıl yaklaşacağını bilmediği için öldü gitti. Yazık değil mi günah değil mi? O polis kolaymı yetişiyor o polis bu toplumun bir parçası değil mi o polis bir can taşımıyor mu o polisin bir sevdiği polisi sevenleri yok mu ?
İşte tüm bunların çözümü için eğitim şart. Polis hak ettiği değeri almalı bulmalı halk polisini sevmeli polisine güvenmeli polis halkına yardımcı olmalı. Halkın devletle karşılaştığı en somut kişi polisin ta kendisidir. Polis bir yerde devlet olduğunu unutmamalı. Ama polis yaptığı yanlışları doğru kılıfına sokmaya çalışmamalı bir yerden bu kangren olmuş olaylar kesilip atılmalı. Halk polisine polis halkına sahip çıkmalı
Sizde şunu asla unutmamalısınız ki ben polis düşmanı değilim. İçlerinde pırıl pırıl namuslı dürüst gençler olduğunuda bilirim. Bir göreviminde bunların sayısının artmasını sağlamak polisin gerçekten Türk POlisi olmasını temin etmek için katkıda bulunmaktır... Yoksa herşeye bahane bulmak kolay...
Saugı ve sevgilerimle.
GÖREV BAŞINDAYIZ
SEVGİNİZLE BÜYÜYOR BİZİM CESARETİMİZ
CANIMIZ PAHASINA ADALET PEŞİNDEYİZ
ÇOCUKLARIMIZ GÜLSÜN
HUZURLU GÜNLER GÖRSÜN
VATANA FEDA OLSUN KORKUSUZ YÜREĞİMİZ
ATATÜRK'ÜN İZİNDE TÜRK POLİSLERİYİZ BİZ
HALKIMIZLA BERABER GÖREV BAŞINDAYIZ BİZ
GECE GÜNDÜZ YILMADAN GÖREV BAŞINDAYIZ BİZ
İNANCINIZ GÜÇ VERİR BİZE KARANLIKLARDA
HER ACIYI YENERİZ ÖLÜMSÜZ BİR GURURLA
İNSANLAR AĞLAMASIN HAYATLAR KARARMASIN
GELECEĞİMİZ İÇİN YÜRÜYORUZ YANYANA
BARIŞ İÇİN SAVAŞAN TÜRK POLİSLERİYİZ BİZ
SEVGİNİZLE BÜYÜYOR BİZİM CESARETİMİZ
CANIMIZ PAHASINA ADALET PEŞİNDEYİZ
ÇOCUKLARIMIZ GÜLSÜN
HUZURLU GÜNLER GÖRSÜN
VATANA FEDA OLSUN KORKUSUZ YÜREĞİMİZ
İNANCINIZ GÜÇ VERİR BİZE KARANLIKLARDA
HER ACIYI YENERİZ ÖLÜMSÜZ BİR GURURLA
İNSANLAR AĞLAMASIN HAYATLAR KARARMASIN
GELECEĞİMİZ İÇİN YÜRÜYORUZ YANYANA
BARIŞ İÇİN SAVAŞAN TÜRK POLİSLERİYİZ BİZ
SÖZ: Zeynep TALU
BESTE: Feyyaz KURUŞ
Bu çok güzel bir marştır. İşte benim görmek istediğim Türk polisi bu marştaki polistir.
Sayın Tangör Evren Ne ABD ne AB tam bağımsız TÜRKİYE VATAN SAĞOLSUN ve diyer tüm iletilerini okudum.
Diyorsunki Uzaklıklar küçük sevgileri yok eder ama seni uzaktan çok seviyorum rüzgarın ve insan olman bizleri mutlu ediyor.
esen kal.
Polis,asker kadar disiplinli,hukukcu kadar hukuk adamı bir anne kadar şevkatli olmalıdır. ATATÜRK.
öncelikle şu zihniyetimizi değiştirmemiz lazım...bence en iyisini yapıyorlar...
Sayın Tangör Evren;
İlk olarak,Hukuki.net'te henüz yeniyim ve burada olmaktan memnunum,Sebebi;Görüşler birbirine ne kadar zıt olursa olsun kimse saygısızlık etmeden yorumlarını yazıyor.Bunu belirtme sebebim,dün gece yazdığım yorumu altı kere gönderecek kadar CAHİL,GÖRGÜSÜZ ya da TERBİYESİZ değilim.Yorumumu gönderdikten sonra açılan pencerede (İngilizce 24 hours vs. yazan) bir metin çıktı.Ben de hata oluştuğunu düşünerek ve forumdaki ilgili sayfayıda kontrol ettikten sonra(son yorum SLYMNKRTY'nin yorumuydu) birkaç sefer aynı işlemi tekrarladım.Art Niyetim yok,ancak hatadan dolayı özür dilerim.
Asıl konumuzda;1 Mayıs olayında,TOKATI Savunmadığımı zaten belirtmiştim.
Ancak bu konudaki yorumumu cümle cümle parçalayıp yorumlarsanız tabii ki anlamı değişecektir!
Herkes istediği yerde istediği saatte elbette yemek yer.ÖDP'li olmak suç değil.Kimseyede suç isnad etmiyorum.ÖDP yöneticisi diye belirtmemin sebebini aslında çok iyi biliyorsunuz!1 Mayıs İşçi Bayramını her sene kutlayan Siyasi partilerden birisi de ÖDP değil mi?Ben 1 Mayıs niye kutlanıyor ya da ÖDP bunu niye kutluyor vs. demiyorum,haddimde değil zaten.
Benim sorum,"1 Mayıs günü orada o insanın gerçekten yemek yediğine inanıyor musunuz?" şeklindeydi.Sorum gayet açık ve net.Cevaplayıp cevaplamamak sizin tasarrufunuzda.Tek ricam bu basit soruyu eğip,bükmeyin...
"Ağır Tahrik bölümü ise tam bir komedi. Ben yemek yiyemiyorum rahat rahat oturamıyorum diye kızdm babam yaşındaki adama tokadı çaktım,Bumudur ağır tahrik ?" yok,bu sizin olayı basite indirgemeniz.
Son olarak bu olayda Kameralara yaklaşık 30 kadar polis yansımış ancak içlerinden bir tanesi haddini aşmıştır.Ama ne hikmetse bir sorumsuzun yüzünden Tüm Polis Teşkilatı karalanmıştır.
Saygılar...
Sayın Tangör Evren,
"hukuki.net olduğunu unutmayın. Bu iletilerinizi Laiklik ve demokrasi adına onayladığımı bilmenizi isterim." cümlenizden;
"Adalet devletin temelidir" anlayışıyla, laiklik ve demokrasiyi hukuk devleti temelinde yaşatacak olan, yasal hakların verilmesinde, mevcut durumu asayişle ilgili ciddi bir kuruluş içeriğinde, gelişen süreçle bütünleştirip, hukuk platformu dışında nerede tartışmak daha uygundur?
belirtmeniz dileğiyle,
Sayın Tolga Atak isimli oturumcu;
Siz bana acımayı bırakın, vaktinizi boşa harcamayın, bana acımanız sorunu çözmez, gerçekleri görmeye bakın, bu konuda sizlere birçok siteden örnek verdim, açın okuyun, benim yorumlarım değil. Yazılanların, savcılık ve sümenaltı edilmiş emniyet raporlarının gerçek dışı olduğunu ispatlayın.
Neden daha fazla yetki? ondan sonra oturup, oturumcu olarak düşünün.
"kadrolaşmanın kimlerin tekelinde olduğunu bu millet çok iyi bilmektedir.hangi kurumlarımız siyasallaşmış,hangi organlar adalet duygusuyla değilde ideolojik hesaplaşmalarla kararların altına imza atmaktadır..kimler kimlerin emir eri olmuş,kimler cemaatlerden medet ummaktadır bunlara iyi bakmak lazım . amaç bellidir, emniyet teşkilatı üzerinde baskı kurup kendi pisliklerinin görülmemesini ,devlet üzerindeki kişisel çıkarların en üst düzeyde tutulmasını teröre giden yolların bir an önce açılmasını istemeleridir.meselenin özü budur" düşüncenizde;
Burada benim yorum dışı belgelerimi çürüten emniyet teşkilatı üzerinde kimin baskısı var yazmanız gerekiyor.
Ben diğer yazdıklarınıza iyi bakıp görenlerdenim. Siz bana niye daha fazla yetki istiyorsunuz yazsanıza. Polis devleti olmanın demokrasiye yararı konusunda ikna etsenize.
Benim anlayışımda bırakın gelişen olaylarda polisin mevcut durumdaki yapı ve fonksiyonunu tartışmayı, böyle bir yetki istemek, böyle bir yasa çıkarmak bile
demokrasi adına zuldür.
saygılarımla,
Sayın hukuk ve adalet;
Elbetteki kişisel saldırı yapmamak, olayları kişiselleştirmemek , kuralları ihlal etmemek şartıyla burada yapılacak ve ben tartışmadan memnunum.
Sanıyorum siz oradaki espriyi kaçırdığınız için o cümle sizi rahatsız etti. İzninizle biraz daha açık yazayım.
Sayın Mutgin bazı konularda anlaşamadığımız için bana ÖNYARGILARININ ESİRİ OLMUŞSUNUZ. dedi. O aynıt buna ironidir. Demek istiyorum ki ''Ön yargılarımın esiri olsam sizin iyi niyetli olarak anlamadan da olsa yapmış olduğunuz site kuralları ihlalini tamamen bu ön yargıyla değerlendirir hemde benim alethime yazdığınız yazıları dahi onaylamadan üyeliğinizi askıya alıp iletilerinizi silerdim. Ama ÖN YARGISIZ olduğumuz için sizin bu ihlali bilerek yapmadığınızı biliyor ve anlıyorum. Laiklik ve demeokrasi ilkelerine bağlı olduğumuzu hukuk sitesinde olduğumuzu hukukun üstünlüğünü kabul etmemiz gerektiği ve eleştirileri kabul edebildiğimizi anlayabilmenizi umuyorum...'' Zaten sayın Mutgin de bunu anlamış ve olayı aydınlatmıştır. Yoksa o iletiden bu iletileri burada yazamazsın gibi bir anlam çıkartılmamalıdır.
İlk baştada dediğim gibi kişisel saldırı, olayları kişiselleştirmek, hakaret , Atatürk ilke ve inkilaplarına karşı yazılar terörü öğen yazılar hariç mantıklı olan her eleştiri ve yazıya kapımız sonuna kadar açıktır.
Saygılarımla.
Sayın Mutgin ;
Bu sorunuzu yanıtlamıştım ama bir kez daha yanıtlayayım sonra bu konuyu kapayalım nedenini aşağıda açıkça yazacağım.
Kişinin içsel düşüncelerini bilebilmemiz mümkün değildir. Ancak bildiğim bahse konu kişinin sanat çalışmalarıda aynı sokakta. Evide aynı yere çok yakın.
Ne amaçla gelmiş olursa olsun bir kişiye polisin o davranışı hoş görülemez onaylanamaz. Eğer varsa bir suçu veya aranan birisiyse polis o kişiyi yakalar alır götürür. Tokat atıp gidemez. Kişinin niyetinin ne olduğunu tahmin etmeninde konuya bir yararı yoktur. Art niyetli bakarsak bir amaç olduğunu öne sürebiliriz ama bu amacıda açıklamamız lazım gelirki sanırım elimizde böyle bir karinede yok. Meraktan da gelmiş olabilir lişi oraya, iş yeri yakın diye olağan olarakta. Bakış açısı bunu içsel olarak yorum yaptırır ama hukuk açısından düşünce değil somut olay önemlidir. Somut olayda adam eşiyle birlikte efendi uslu yemek yerken üzerine gelen polisle son derece kibar konuşmasına rağmen bir tokat yemesi diğer polis arkadaşlarının apar topar onu alması ve hatta tekinin özür dilercesine elini kaldırmasıdır. Bu kadar basit. Bunu yorumlarla karmaşık hale getirmenin bir anlamı olmadığı gibi gereksizdirde.
BU GARİP TARTIŞMA BİTSİN
Neden bitsin ? Şundan bitsin. Siz bir takım olayları zorladıkça ilgisiz bir şekilde sanki polise karşıymışız gibi yazı yazmak durumunda kalıyorum. Kendimi polis düşmanı gibi hissedeceğim. Yok öyle birşey bu polis hepimizin polisi atamayız satamayız. Ancak en üst düzeyde eğitip psikolojisini düzeltip daha aktif hale getirmek için çalışmalıyız o kadar.
Şunu asla unutmayın HATANIN YANLIŞLIKLARIN OLUŞMASINA NEDEN OLMUŞ BİR DÜŞÜNCE TARZI DEĞİŞTİRİLMEDEN O HATA VE YANLIŞLIKLAR GİDERİLEMEZ. Zaten o hatalı düşünceden bu kötü tablo ortaya çıkmadı mı? O halde aynı hatalı düşünce ve fikirleri kullanarak bunun içinden çıkamayız. Bir şeyi değiştirmemiz lazım o da eğitimle olur. Eskilerinde dediği gibi HER TÜRLÜ KÖTÜLÜĞÜN BAŞI EĞİTİMSİZLİKTEN OLUR yada dikkat edin CAHİL CESARETİ derler, yani eğitim çok önemlidir.
Dikkat buyurursanız sizden yana bir kişi yazı yazmış oda ne ilgimçtir '' gerçek eğitim sokaktan alınır o da polisimizde var.'' gibi anlamsız bir cümle kurmuş. Ne yani polis eğitimini tinerciden yan kesiciden gapçıdan katilden mi alacak ? Dediğiniz an o kişiye gene gereksiz tartışma çıkacağından gördüğünüz gibi görmemezliğe geldim. Çünkü tartışmanın ne olduğunu bile anlamadan ilginç bir sokak attı ortaya... Şimdi durduk yere derki sokakta normal esnaf halk yok mu ? Neden onlara bakmıyorsun.. hoppala gereksiz bir konu olur.
Polisin başarısı bizi sevindirir, kaybı üzer , ayıbı yüzümüzü kızartır. Bu böyle bir gerçektir. Hep birlikte bu gerçeğin bilinciyle hareket ederek polisin başarısını sağlama yollarını bulmalıyız. Gerisi kör kuyuda tartışmaya benzer.