Değerli Hukukçu arkadaşlar boşanma davasında Davacı vekili cevap dilekçesinde Davalıya SANIK diye hitab edebilirmi bu sonuçta Aile mahkemesi ve bo şanma davası Bu bence onur kırıcı yorumlarınızı bekliyorum.
Printable View
Değerli Hukukçu arkadaşlar boşanma davasında Davacı vekili cevap dilekçesinde Davalıya SANIK diye hitab edebilirmi bu sonuçta Aile mahkemesi ve bo şanma davası Bu bence onur kırıcı yorumlarınızı bekliyorum.
Bu elbette hoş bir durum değil ancak kasıtlı yazılıp yazılmadığını da değerlendirmek gerekir. Dalgınlıkla olmuş olabilir, bilgisayarda bir önceki dilekçenin üzerine yazıldı ise gözden kaçmış ve değiştirilmemiş olabilir, sehven yazılmış olabilir... Umarım yanılmıyorumdur ama hiçbir meslektaşımın bunu bilerek ve isteyerek yapacağına ihtimal vermiyorum, bu nedenle kanımca üzerinde durulması gereken bir husus değildir.
Dilek hanım yanıtınız için teşekkür ederim elbette hoş değil artık değerlendirme hakimin takdirinde davacı vekili davayı kanunlarla değil şahsi bir mesele haline soktu neden diye soracak olursanız artık önceki konularımda da belirttiğim üzere Resmi kurumların Cevablarını bile beğenmiyerek Çalışan müdürüne amirine kadar sahtecilikle suçluyor belgelerin sahte olduğunu iddia ediyor Noter Kayıtları Emniyet kayıtları tapu kayıtları ; bence şahsi görüşüm karşı dava dilekçesi ne sırf cevap olsun diye cevap yazılmamalı tabiri caizse SAVAŞTA KANDA BULAŞIR ÇAMURDA demek istiyor
Savaşmanında bi usulu olmalı anlamadığım neden hakim konuya müdahele etmiyor neden resmi kayıtları inanmadığını sormuyor muhakkak hakim kendince konuyu takdir edecektir ayrıca şunu sormak istiyorum
Davacı taraf davayı açalı 14 ay oldu ve devam ediyor ben geçen ay karşı dava açıp derbest talebinde bulundum acaba süreyi kaçırdımmı karşı taraf itirazda bulundu süre geçti diyerekten çok korkuyorum boşanmamaktan çünki karşı taraf iddialarının hiç birisini ispat edemiyor sadece iftira ile geliyor ve ben bu iftiraları resmi belge ile ispat ettim yardımcı olursanız sevinirim.
İlk itirazda bulunmak ve karşı dava açmak için yasada öngörülen süreyi geçirmişsiniz maalesef. Hakimin itirazlarınızı dikkate almaması gayet normal ve yasal. Karşı taraf vekili her şeyi iddia edebilir, gelen belgelere itiraz edebilir, bu hak her iki tarafa da tanınmıştır, kimse kısıtlayamaz. Neticede, tüm bu iddia, savunma ve itirazları, delilleri değerlendirerek karar verecek olan hakimdir.
Ceza yargılamasını ilgilendiren, dosyanız ile ile ilgili olmayan hususlar (İftira gibi) boşanma davasını etkilemeyeceği için ispat da etseniz davanıza bir hükmü olmayacaktır.
Ğeçtiğimiz günlerde açtığım dava görüşüldü karşı taraf itiraz etti davalının vekilliğine karar verildi (davalı iken yapılan duruşmada geçen ay hakim karşı tarafa usulen dava açtığımı muhtemelen .birleştireceğini söyledi) davalı tarafa giden tebli gat dönmediğinden ileri tarihe attı tabi davalı taraf süre geçti vs. itirazında bulundu dediğim gibi karşı taraf iddiaları ispatlayamamıştı şimdi ben dava açtım buna rağmen boşanmama yada ayrılığa karar verebilirmi karar bu şekelde çıkarsa temhize açıkmıdır .
Verilecek kararı bilmemiz mümkün değildir. Karar, temyiz yolu açık olarak verilir, dolayısıyla dosya karara çıktığında tabi ki temyiz edebilirsiniz. Bir meslektaşımdan hukuki yardım almanızı öneririm, faydanıza olacaktır.
Dilek hanım zaman ayırdığınız için ilginize çok teşekkür ederim söylemek istediğim son bir şey var yorumunuzu bekliyorum benim dava açma konum VAJİNİSMUS ben bunu ispatladım Doktor ve Şahit marifetiyle bu rahatsızlık Aile birliğini temelden etkiliyor ve 5 yıldan beri katlanılmaz bir hal aldı takdir edersinizki Sağlıklı bir evlilik ve Aile yapısı için önemli bir nokta Bu sebep boşanmak için yeterli olabilirmi (karşı dava süresini geçirdiğim halde ) yanıtınız için şimdiden teşekkür ediyorum.
Karşı dava süresini geçirmiş olmanız, yeni bir dava açamayacağınız anlamına gelmez. Bahsettiğiniz hastalığa dayanarak, evlilik birliğinin temelinden sarsılması sebebiyle boşanma davası açabilirsiniz. Ancak konunun ayrıntılarını bilmeden sağlıklı bilgi vermek ve yorumda bulunmak inanın imkansız. Bu nedenle mutlaka bir meslektaşımdan yardım alınız, telafisi mümkün olmayan hak kayıplarına uğramamak için yararınıza olacaktır.
Sayın Dilek hanım ilginiz ve yanıtınız için çok teşekkür eder mesleğinizde başarılar diliyorum
Dilek hanım atladığım bir konuyu aktarmak istiyorum Davacı taraf şiddetli ğeçimsizlikten dava açmıştı Bende vajinismus hastalığı nedeni ile evlilik birlikteliğinin temel gereklerinin ifa edilememesi nedeni ile beklenen ihtiyaçların giderilmemesi nedeni ile boşanma maddi manevi tazminat talebi ile dava açmış bulunmaktayım ve derbestlik talebi demekki davacının açtığı dava ile bu dava farklı 2 dava oluştu yani süre ile bi alakamız yok gibi geliyor bana doğrumudur yorumlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkür ederim.