Cevap: Hukukçular hangi dilleri biliyorlar? Hangi dilleri bilmeliler?
Madem ingilizce oldu konu komik bir anımı anlatayım.Lisedeyken ingilizce öğretmenimiz amerikadan gelmişti.İngilizcesinin harika oluşu aşikardı.Sınıfımızda kısa boylu bir arkadaşımızı çok sevmişti zamanla.Hatta o kadar ileri derecede bir sevgi bağıydı ki hocamız arkadaşımıza "seni ailen evlatlıktan reddetsin gel benim oğlum ol "diyordu.Biz de derten sıkıldığımız zaman bu arkadaşı kullanarak dersi kaynatırdık.Bir gün hocamız bu arkadaşımızı tahtaya çıkardı ve dedi ki ben ingilizce anlatacağım sen de sınıfa tercüme edeceksin.Fakat arkadaşın ingilizce berbattı.Mahcup olmamak için tamam dedi.Tam cümleyi hatırlamasam da cümlenin son kelimesi"situation" idi.sanırım "suçeyşınz" diye okunuyor.arkadaşın tercümesi de şu şekilde olmuştu. Beyler "sıçıyormuşuz":))))
İtalyanca'nın şıklar arasında olmamasına üzüldüm açıkçası. :) Zaten Fransızca öğrenen insan İtalyanca'yı çok rahat öğrenir bence.
İngilizce dilim var. Öğrenciyim, henüz kullanacağım bir yer olmadı. Mezun olduktan sonra hangi alanlarda kullanabilirim bilmiyorum.
Günümüzde , yabancı dil hususunda ingilizcenin anadil gibi bilinmesi gerekmektedir. Bunun dışında, meslektaşlarımız için Almanca , Fransızca, İspanyolca, Çince, Rusça popüler olan yabancı dillerdir
Heger ligisagan bigir iginsagan hugukugukçugu ogolsugun ogolmagasıgın hegerkegesigin bigir digil fagazlaga bigilmegesigi çogok yagaragarlıgı ogolugur begen dege bugu digiligi bigiligiyogorugum megesegelaga hagangigi digil ogolduguğugunugu aganlagayagabigildiginigiz migi?
Kuş dili ile yazmışsınız.