Cevap: Trafik cezası iptali

Alkol alarak oto kullanmanın tasvip edilebilecek bir yanı yok hatta yasal mevzuatta bir düzenleme yapılarak hususi oto sürcüleri için 0.50 promil'e izin veren yasanın derhal düzeltilmesi kanısındayım.Bu tür sorunlar tamamen ortadan kalkacaktır.Alkol alarak yaralamalı veya ölümlü kazaya bebebiyet verenler kasten yaralama ve cinayet suçlamasi le yargılanması gerektiğini düşünüyorum.
yaseminbilen isimli üyenin karşılaşmış olduğum durum ile ilgili izlemiş olduğu yöntem doğru kanaatimce mahkeme aradaki fark olan 0.5 promil'i kamu yararı gözetilerek vicdani kanaatine göre cezanın onayı yönünde kullanacaktır.Gerekçesi hastaneye gidilen mesafe,hastenede yapılan işlemler için geçecek zaman dili göz önünde bulundurulacaktır.

Şaka gibi milletin malını canını tehlikeye sokacaksın birde utanmadan itiraz edeceksin.dilerim hiç alamazsın o ehliyeti bir daha.hatta hapis cezası uygulanır sana.

arkadaşlar duygularınızı degil,vaka,nın hukuki boyutlarını yazarsanız daha iyi olur.haklıda olsak,haksızda olsak hukuken bir karşılıgı vardır.teşekkürler.

Cevap: Re: Trafik cezası iptali

Alıntı:

hmirmak rumuzlu üyeden alıntı

Sayın yusufdemir55,
Sizi, öncelikle okuduğunuzu anlamaya ve anladıktan sonra yorum yazmaya davet ediyorum.
Benim yorumumu ve sizin bana karşı yazmış olduğunuz yorumu lütfen tekrar tekrar okuyunuz ve değerlendiriniz. Sizin yazdıklarınız ne kadar doğru acaba? 
Ben hangi iletide, ne zaman burakk26 rumuzlu üyeyi savunmuşum, eleştirilere ayrı ayrı cevap vermiş ve eleştirilere veryansın etmişim. Hangi cümlemde sizi muhatap almışım. Lütfen gösteriniz.
Mesajımı dikkatlice okuyup anladığınızda; sizi herhangi bir şekilde muhatap almadığımı, ekinoksday80 rumuzlu üyenin yazdığı bir cümleye yorum yaptığımı göreceksiniz.
Kusura bakmayınız ama gecenin geç saatlerinde, okuduğunuzu anlamadan ve kimi neyle suçladığınızı bilmeden adımı kullanarak forum kirliliğine neden olmuşsunuz.
Yazdığım mesajı ayık kafayla yeniden okumanız ve değerlendirmeniz için aşağıda tekrarlıyorum.
Ayrıca, burası bir hukuk sitesi ve her üye; ahlaki sınırlar içerisinde ve karşıdaki üyeyi rencide etmeyecek şekilde olumlu veya olumsuz yorum yazabilir, fikrini belirtebilir. Her üyenin yazdıkları kendini bağlar. 
Şahıslara cevap vermek gibi bir usulüm yoktur ama burada cevap hakkım doğduğu için cevap vermek durumundayım. Yine de; elimde olmamasına rağmen böyle gereksiz bir forum kirliliğine neden olduğum için tüm üyelerden özür dilerim.
.

Sayın Hmirmak,
Sizin nickinizi sevhen yazmışım, bu nedenle özür dilerim.  brakk26 nickli üyeyi eleştirdiğiniz halde, ekinoksday80 nickli üyenin yazısının heemen altında olmanızdan dolayı bu hatayı yaptıp. Esasen, yaptığım alıntılardan da, sözümün kime olduğu açıkça görülüyor.
Burada dikkati çeken bir konuyuda bu vesileyle yinelemek istiyorum. burak26'nin yazısına en ufak eleştiriyi yapanın karşısına hemen ekinoksday80 çıkıyor. Bu şekilde yazdığım için kusura bakmasınlar ama bozacı - şıracı meselesini çağrıştırıyor.

Alıntı:

yusufdemir55 rumuzlu üyeden alıntı

Sayın Hmirmak,
Sizin nickinizi sevhen yazmışım, bu nedenle özür dilerim.  brakk26 nickli üyeyi eleştirdiğiniz halde, ekinoksday80 nickli üyenin yazısının heemen altında olmanızdan dolayı bu hatayı yaptıp. Esasen, yaptığım alıntılardan da, sözümün kime olduğu açıkça görülüyor.
Burada dikkati çeken bir konuyuda bu vesileyle yinelemek istiyorum. burak26'nin yazısına en ufak eleştiriyi yapanın karşısına hemen ekinoksday80 çıkıyor. Bu şekilde yazdığım için kusura bakmasınlar ama bozacı - şıracı meselesini çağrıştırıyor.

Arkadaşım Burak26 kimdir bilmem arkadaşa telkin ve tavsiyede bulunmak yerine suçlamakla elinize ne geçeceğini merak ediyorum. Boş yorumlar yaparak en ufak bir katkınız olmadan eleştirmek erdem değil. İçerisinde faydası dokunacak yapıcı eleştiriler yada çözüm için fikirler varsa koyarsınız ortaya bunun doğruluğunu yanlışlığını tartışırız. Hem çözüm için fikriniz olmayacak hem de eleştireceksiniz. Bu iş böyle olmaz onjektif olunuz biraz.

merhabalar,
ben yetersiz ehliyetle araç kullanmaktan 600 tl ceza yedim.  küçük bir motorsikletim var.65cc nin altında motora sahip. bu motorun vergi felan ödemesi yok. ben b ehliyetin yeterli görüleceği söylendiği üzere motorla okula gidip geliyordum daha ekonomik olması üzere. çevirmeye girdim. motorun sigortası muaynesi tamdı. kaskımıda takmıştım. B ehliyetimi gösterdiğimde trafik memuru yetersiz ehliyetle araç kullanmaktan 600 tl ceza kesti. ayrıcada ehliyetime 20 puanda ceza kesildi. cezayı ödeyecek durumum yok şu anda. motoru satsam 250 lira ederi yok. üniversite son sınıf öğrencisiyim ve artık aileme daha fazla yük olmak istemiyorum. acaba cezayı bir yıl kadar sonra ödesem bir sorun olur mu benim için... tutuklanma durumu felan olabilir mi yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim...

Yapılan işlemde yasaya aykırı bir yön yok. 100cc altındaki motosikletler ve motorlu bisikletler MTV'den muaf olmakla birlikte trafik ve tescil belgesi almak trafik sigortası yaptırmak, motosiklet için A2, motorlu bisiklet için A1 sınıfı sürücü belgesi almak zorunludur.
Ödemezseniz Kamu Alacaklarının Tahsili Hakkındaki Kanuna göre tahsil için tebligat çıkartılır.

tşk ederim yardımlarınız için. abicim birde ben bu cezayı ödeyemeyeceğim ancak bir yıl sonra ödeyebilirim. bu süreçte bana tutuklama tarzı bir ceza felan gelmez değil mi

Alıntı:

yasar1980 rumuzlu üyeden alıntı

tşk ederim yardımlarınız için. abicim birde ben bu cezayı ödeyemeyeceğim ancak bir yıl sonra ödeyebilirim. bu süreçte bana tutuklama tarzı bir ceza felan gelmez değil mi

Gelmez. Zaten genelde tebligat çıkmıyor pek. Siz motorun fenni muayenesi için gittiinizde borcunuz var deyip ödetiyorlar. Ancak bir yıl sonra öderseniz her ay belli bir oranda cezanız zamlanacak. Ceza örneğin 900 TL yi bulabilir.

çok tşk ederim yardımınız için. :)