Sayın avukutlarım ve yöneticilerim lütfen bu konuda bizi aydınlatırlarsa sevinirim. Resen kovuşturmada şikayete bağlı suçta olduğu gibi 6 ay veya farklı olarak şikayet etme süresi varmıdır?
Kusura bakmayın son olarak bunu cevaplarsanız çok sevinirim
Printable View
Sayın avukutlarım ve yöneticilerim lütfen bu konuda bizi aydınlatırlarsa sevinirim. Resen kovuşturmada şikayete bağlı suçta olduğu gibi 6 ay veya farklı olarak şikayet etme süresi varmıdır?
Kusura bakmayın son olarak bunu cevaplarsanız çok sevinirim
Savcıların re'sen harekete geçtikleri durumlarda takibi şikayete bağlı suçlarda olduğu gibi bir süre mevcut değildir.
Sayın Kaan bey Cinsel istismar mı? diye bir konu başlığı açmıştım.Kardeşim orada 14 yaşında olan bir kızla yaşadığı bir olay vardı. Hukuki.net teki saygı değer avukatlarımızda bu olayın şikayete bağlı olduğunu ifede ettiler.Ancak
"Cinsel istismar suçunun gerek basit şekli gerekse nitelikli şekli re’sen kovuşturulmaktadır." olduğu yazıyor.Ne yapıcağımızı şaşırdık.
Şimdi sizde resen soruşturmada herhangi bir süre olmadığını ifade ettiniz.
Şimdi Kaan bey biz her gün kardeşimi şikayet etti edecekler korkusuylamı yaşayacağız.Değerlendirirseniz sevinirim.
Değerli avukatlarımızın cevaplarından sonra benim bu konuyu tekrar değerlendirme gibi bir durumum yoktur yazılanlara fikren iştirak etmekteyim.
Anladığım kadarıla siz kardeşinizin başı derde girer diye fazlasıyla endişeleniyorsunuz ve yeterince emin olmak istiyorsunuz. Fazlasıyla bilgi verilmiş sakin ve objektif bir şekilde okursanız aradığınıza cevap verildiğini görürsünüz.
Eğer kardeşinizin eylemi sadece sizin bahsettiğinizden ibaret ise korkulacak bir durumun olmadığı kanısındayım bende.
Bu konuda hakkında yeni bir konu açmayınız.
İki konu birleştirilmiştir, lütfen kuralları okuyunuz ve kurallara riayet ediniz.
teşekkür ederim
14 yaşındaki bir çocuğa seni seviyorum demek veya bu şeklide bir mesaj atmak cinsel taciz suçunu oluştur. artuk/gökcen/yenidünya.
cinsel istismar olması için fiili bir hareketin olması mecburidir. yani eski t.c.k deyimi ile elle sarkıntılık türünden dokunma ve sair hareketler olmadığı sürece cinsel istismardan söz edilemez. somut olay itibariyle sadece seni seviyorum türünden mesajlar söz konusu ise cinsel taciz suçundan söz edilebilecektir.
Peki fahih bey bunun cinsel taciz olduğunu söylüyorsunuz.Bunun şikayet süresi 6ay mıdır kız 14 yaşında olsa bile
Somut olaydan bağımsız olarak sadece Fatih Bey'in yanıtına ilşkin şunu söylemek istiyorum;Fatih Bey,cinsel istismar suçunun oluşabilmesi için fiili bir hareket olması mecburidir demişsiniz fakat bu suçun oluşabilmesi için vücut dokunulmazlığının ihlali yani herhangi bir temas şartı aranmaz.Çocuklara karşı gerçekleştirilen,cinsel ilşkiye varmayan hertürlü cinsel davranış bu suçun maddi unsurunu oluşturur.
O kayıtların çıkması çıkaran tarafa biraz tuzluya maloluyor,zannetmiyorum.Ayrıca bahsettiğiniz konuşmalarda seviyorum demek suça girmez.Karacaoğlan bile bir kız sevdim emmi dedi neyleyim dizeleriyle yaş farkı olmaksızın sevginin oluşabileceğini anlatır bize.Heyecan yapmayın.Fiili herhangi bir durumu olmadığı için kardeşinizin birşey çıkmaz.İmza kısmımı ii okursanız demek istediğimi anlarsınız.Saygılar