Cevap: Kurtlar Vadisi Yayınlanmalıdır
Kimse 1001 gece için böyle bir şey düşünmedi adam 150 bin dolar verdi ahlaksız teklif yaptı, sonra 300 bin dolar dedi kadın "nıç" dedi. Ama gerçek hayatta karısını boşadı o kadını aldı.
Cevap: Re: Kurtlar Vadisi Yayınlanmalıdır
Alıntı:
Av.Başak Şahin rumuzlu üyeden alıntı
Diziyi, dizi gibi izleyemiyoruz ki; dizinin bir kağıt ve bir kalemin ürünü olduğunun farkında değiliz; dizinin başlangıcında gösterilen "bu dizideki olayların gerçekle bir bağlantısı yoktur" gibilerinden ifadelerin yer almasına rağmen, "Sen gerçekleri bilmiyorsun, konuşma, hukuk kitapları okumakla gerçekler öğrenilmez" (?!?!) diyen Kurtlar Vadisi fanatiği bir gence şahit oldum. "Hikaye onlar, senaryo, sadece bir film..." dediysem de ne fayda...
Gençler böyle düşünüyorsa, anne babalarının yanında diziyi hayretle izleyen 10-12 yaşlarındaki çocuk ne yapsın? Elbette büyüyünce Polat Alemdar olup adaleti kendisi sağlamak, Örümcek Adam olup uçmak isteyecek.
Ben Susam Sokağı'yla büyüdüm, onlar Kurtlar Vadisi ile büyüyorlar; aradaki tek benzerlik isimlerinin belirtisiz isim tamlaması olması. :)
Ne sansürü kabul edebiliyorum, ne de Kurtlar Vadisi'ni; yukarı tükürsem bıyık, aşağı tükürsem sakal...
Başak hanım size sonuna kadar katılıyorum. Helal olsun size. bir erkek olarak, bu dizinin yayınlanmasını istemeyen kesimin bayanlardan oluşmasından dolayı diğer erkeklerden utanıyorum.:ok
Alıntı:
f.karakaya rumuzlu üyeden alıntı
Başak hanım size sonuna kadar katılıyorum. Helal olsun size. bir erkek olarak, bu dizinin yayınlanmasını istemeyen kesimin bayanlardan oluşmasından dolayı diğer erkeklerden utanıyorum.:ok
Aşkı memnunun da kaldırılmasını istiyorlarsa benden kendimden utanmak için zorlayacam kendimi.
Alıntı:
Herkes İçin Adalet rumuzlu üyeden alıntı
Aşkı memnunun da kaldırılmasını istiyorlarsa benden kendimden utanmak için zorlayacam kendimi.
Bunun farkında olan birisinin kendisinden utanmasına gerek yok. Bu diziyi izleyenlerin neyin peşinden gittiklerinden haberleri yok. Cem Karaca'nın bir şarkısı var ya "bindik bi alamete gidiyoz kıyamete" onlar bu mesele işte. Binmişler bi diziye dünyayı kurtaracaklar.
k.v ırak hakkında yapılan yorumlardan biri "amerikanların bize çuval geçirmesinin öçünü aldık." bu insanlar böyle işte dediğiniz gibi diziyi dizi gibi izlemiyorlar. Gerçek hayatı dizi ile bir tutuyorlar.
https://www.hukuki.net/showthread.php?t=36419
Gaz, fren, şanzıman; kurtlar vadisiz halim duman...
Alıntı:
çoban rumuzlu üyeden alıntı
evet sırada ki hastamız gene k.v hastası. bu hastamız hastalığın son aşamasına gelmiş. buna yapılacak tek şey onun için allahtan akıl dilemek.
Cevap: Yargıtay: Çocuklara Memati ismi konulamaz
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Yargıtay, yerel mahkemenin "Çocuklara Memati adı konulamaz" kararını onadı....
Savcı Ersoy Yüce talep edilen isimlerden "Memati"nin Arapça olduğunu, ölüm yada ölümcül anlamı taşıdığını, ismin çocukları ileride zor duruma düşürebileceğini, bu nedenle de genel ahlaka aykırı olduğunu düşündüğünü belirterek ve talebin yerine getirilmemesini istedi. Yargılama sonunda Mahkeme de savcının görüşüne katılarak aynı gerekçeyle "Memati" isminin çocuklara konulamayacağına karar vermişti. Yargıtay'ın onamasıyla yerel mahkemenin kararı kesinlik kazandı.
Yargı, etimolojik anlama inmekle hassas davranmış. Anlamını bilmeden koyduğumuz Arapça isimlere birkaç örnek de benden:
"Yalancı, yalanlayan" anlamına gelen Kezban ismi,
"yılan yavrusu" anlamına gelen Osman ismi,
"ikamet eden" anlamına gelen Adnan ismi,
"uluyan dişi köpek" anlamındaki Muaviye ismi...
Cevap: Yargıtay: Çocuklara Memati ismi konulamaz
Deve anlamına gelen Buğra ismi,
Put anlamına gelen Sanem ismi,
:)
Bu gece başarılı olmak için inanmak örneklemesini
taaaa Roma İmparatoru olmak için Papa'dan icazet isteyen,
şehzadelerin boğdurulmasını emreden,
fethettiği İstanbul'a Türkler için vize getiren ancak orada yaşayanları başının tacı yapan ve
hatta iddiaya göre hıristiyan olduğu için oğlu Bayazıt tarafından cesedi gömdürülmeyip 2 hafta bekletilen birisini örnekledi ya bittim ben bu inanç anlayışına...
Bu uğurda verilebilecek en kolay örnek olan, düşmana karşı ölmeyi emreden bu ulusun yüzakını görememek, beyinsel körlüğün en hafif ifadesi olsa gerek...
Bir de bizim için çalışan bir ABD subayı ajan icat ettiler ya KOPTUM vallahi... :)
Komedi dizilerinin neden iş yapmadığı açık değil mi?
Alıntı:
horasan rumuzlu üyeden alıntı
Bu gece başarılı olmak için inanmak örneklemesini
taaaa Roma İmparatoru olmak için Papa'dan icazet isteyen,
şehzadelerin boğdurulmasını emreden,
fethettiği İstanbul'a Türkler için vize getiren ancak orada yaşayanları başının tacı yapan ve
hatta iddiaya göre hıristiyan olduğu için oğlu Bayazıt tarafından cesedi gömdürülmeyip 2 hafta bekletilen birisini örnekledi ya bittim ben bu inanç anlayışına...
Bu uğurda verilebilecek en kolay örnek olan, düşmana karşı ölmeyi emreden bu ulusun yüzakını görememek, beyinsel körlüğün en hafif ifadesi olsa gerek...
Bir de bizim için çalışan bir ABD subayı ajan icat ettiler ya KOPTUM vallahi... :)
Komedi dizilerinin neden iş yapmadığı açık değil mi?
bir kere ben sizi bu yazınızla tarihine saygısız birisi olarak tanımlıyorum.
ikincisi: tarihten bugüne kadar bir çok devlet kralı veya sultanı roma imparatorluğunun devamı olarak kendisinin anılmasını istemiştir. örnek olarak ruslar krallarına "çar" derler. bu ifade "sezar" ifadesinden gelir. yani ruslar o kadar benimsemişki roma imparatorluğunu, kendilerine o kadar yakıştırmışlar ki sezar taa çar'a dönüşmüştür. konuda bahsettiğiniz kişi fatih sultan mehmet papa'dan böyle birşey için izin almamıştır. o da kendisini eskiden dünyaya hükmeden roma kralına benzeterek onun varisi olduğunu onun gibi dünyaya hükmettiğini ifade etmiştir
üçüncüsü: fatih sultan mehmet şehzadelerin öldürülmesini emretmemiştir. onun ifadesi şöyledir:"Devletin selameti ve geleceği için kardeş katli meşrudur." meşrunun ne olduğunu bilirsiniz herhalde. ayrıca fatih sultan mehmet hiç bir kardeşini öldürtmemiştir.
dört: fatih sultan mehmetin hristiyan olduğunu iddia etmişsiniz. o ki peygamberin hadisine uyarak istanbulu fethetmiştir. bunun hayalini taa çocukken kurmuştur. bu kişi hakkında hristiyan demek gerçekten akılsızlık.
buradan çıkan sonuç asıl beyinsel körün siz olduğunuzdur.