Re: Gerçekten ülkede adalet var mı!
arkadaşlar,
bende birşeyler ekleyeyim,
boşandığım eşimin sülalesi ile halen uğraşıyorum,
telefonda ana avrat küfrediyorlar kayda alıyorum , savcılığa veriyorum uygun olmayan delil deyip geçiyor , tazminat davası açıyorum ,
karşılığında onlarda bana 4 tane yalancı şahitle dava açıyor.
ve ben ceza almak üzereyim,
yalancı şahitler birde devletin organlarını araya katıtyorlar , savcılıpa gidiyorum diyorumki bana dinleme izni ver , katalok suç değil diyor, ama elde emsal yargıtay kararı var çıkarıp gösteriyorum.
ben anlamam diyor, sana verirsek herkese vermek gerekir diyor.
şimdi ben ne yapayım, adaletemi güveneyim yosa savcıya söylediğim gibi sen bana dinleme /delil toplama izni vermezsen ben bunları dağa kaldırırım orman kanunu adamları bülbül gibi öttürürüm diyorum.
ne yapmalıyız size soruyorum. insanın kendini savunması için delil toplamak için
ne yapmalı adalete sığınıyoruz ama eski eşimin dediği bir söz var adaletin kılıcını hep kendi arkamda hissediyorum.
Ne olur kızmayın, bunaldım ve yardım istiyorum,iyi bir ceza avukatı varsa gelsin beri, çalışalım beraber çözsün işimi. 2 tane avukat değiştirdim. hepsi tutturmuş delil sunacaz,yazılı ifade verecez v.s v.s
Re: Gerçekten ülkede adalet yok
Yönetimin Notu;
Aynı metni hem üyelere not olarak hem de forumlara cevap olarak yazmanız nedenıyle bu uyarı metni yazılmıştır. Tekrarı halınde üyeliğiniz askıya alınacaktır.
Ben bu ülkede adalat vardır savunucularındandım, olmadığını gördüm.
VARDIR diyen, nerede, nasıl, kimler için olduğunu açıklarsa sevinirim.
Adalet varmış gbi gösteriliyor ama; henüz adalet sistemimiz mağduriyetleri önleyemiyor.İnsan hayatı ucuz ülkemizde..Ne zaman toplumca değerimizin farkına varırız o zaman ADALET olur.Ayrıca insanlar bir haksızlığa tanık oldu mu kaçışmamalı, tanıklığını yapmalı.3 maymunu oynayarak toplumdaki adalet bilincini güçlendiremeyiz.ÖNCE HERKES BUNU BİR DÜŞÜNSÜN. SAYGILARIMLA...
Şu an ki sistem tanığı korumuyor . Benim davamda bir tanığı çok zor ikna edip tanıklık yapmasını istedim ama karşı taraf tanığı tehdit ederek gelmemesini sağladı , yalancı tanıkla davayı kazandı bu durumda tanıklık yapmayanı da suçlamamak lazım , adam durup dururken niye başını belaya soksun sistemin buna bir çare bulması lazım ki tanıklar rahatça tanıklık yapabilsin . . .
Yazılanları başından sonuna okudum. Kişisel atışma ve sataşmalara diyecek bir şey yok , onlar yakında adaletin yolunu tutarlar.:o
Memlekette adalet yok diyenlere şöyle bir teklifim olacak:
Adalet Bakanlığı'nı, Adliye ve Mahkemeleri lağvedelim. Hakimleri, savcıları, oradaki personeli işten çıkaralım. Avukatlara da gerek yok bu durumda...
Ooooh, siz sağ, biz selamet... Bu ülkede adalet sizce daha mı iyi işler?
Ülkede adalet yok diyenler, şikayetçi vatandaşlar, ey ahali ;
Her yıl Adalet Bakanlığı bütçesi Meclis'e geldiğinde orada yer alan karınca yemi kadar görünen meblağa bir kez itiraz ettiniz mi acaba? Meclis'te çıkarılan Kanunlar adalet dağıtıyor da bunu mecburen uygulayanlar mı adaletsiz? Tıkış tıkış salonlarda, dosya dağları arkasında adaleti tanzim etmeye çalışan hakimlere, savcılara toplumsal ve bireysel refleksle ne zaman destek oldunuz? Onların insanca yaşaması, hukuku takip edebilmesi için hem maddi koşullarının düzeltilmesi, hem de yıllık onbinlerce dosya arasından bir nebze sıyrılıp artan zamanlarında dünyayı, ülkeyi, hukuku takip edebilmelerine nasıl katkı sağladınız? Duruşmada savcı ile avukat arasındaki fiziki yükseklik farkının ne zaman farkına vardınız ve bu zaten en azından benim moral olarak baştan kaybetmem diye eleştirdiniz?
Hanımlar beyler el insaf yahu? Evet bu ülkede adalet sıkıntılı, geç kalıyor, zaman zaman çıkan kararlar hakkaniyete de uygun düşmüyor. Bu nasıl oluyor? Siyasilere sordunuz mu hiç?
Adalet ağır aksak, ne yapalım kadılara mı teslim edelim bu işi?!!!
Selamlar,
Yukarıda değindim ama eksik kaldı. Bu durum sadece Adalet bütçesi için geçerli değil...
Sosyal hukuk devleti olmanın gereği olan adalet dışında başta eğitim ve sağlık alanlarında yapılanlara her kim sessiz kalmadı ise parmak kaldırsın. Bu 3 alan sosyal hukuk devleti olmanın olmazsa olmazlarıdır.
Ne yaptınız? Anlatın bakalım...
Ne parmak kaldıran, ne anlatan var...
O zaman size tavsiyem, hiç şikayetlenip ağlamayın...
İfadeler arasında "parmak kaldırma" yok ki? sanırım o yüzden kimse parmak kaldırmamıştır Sayın TAS Başkan Amca... :p
Ne mi yaptım! Anlatılmaz ki, yaşanır... :) Adalet içimizde; yaşatırsak vardır...
Alıntı:
Sosyal hukuk devleti olmanın gereği olan adalet dışında başta eğitim ve sağlık alanlarında yapılanlara her kim sessiz kalmadı ise parmak kaldırsın.
Yaşananları anlatın da örnek mi olmuşsunuz anlayalım...