-
Tartışmaları okuyup fikirleri tahlil etmeye çalıştım. Tartışmaya katılma niyetimde yoktu. Sebebide "türban" konusunun sığ değerlendirilip, bireysel din ve vicdan özgürlüğü ile savunulmasının adet edinilmesi. Toplumsal boyutunu irdeleyen yok. Türban zaten ülkemizde serbest. Kimse türban giydiği için 2. sınıf insan muamelesi görmüyor. Onlara başka bir hukukta uygulanmıyor. Bu işin çığırtkanlığını yapanların amacı farklı. Annem ,ben kendimi bildim bileli başörtüsü kullanır.Şimdiye kadar ne din özgürlüğü kısıtlandı ne de diğer hukuki hakları. Dinsel alanlarda nasıl dini kıyafetlerle bulunulması gerekiyorsa , devlet işleyişinin aktif olduğu alanlarda da devletin kurallarına göre giyinmek zorundasınız. İşte asıl hukuk kurallarına , din ve vicdan özgürlüğüne , halka , topluma, insan haklarına saygı budur. Düşünsenize ; bir türbanlı hemşire dinsel özgürlüğünü ileri sürerek tedavi esnasında ,hastaya dokunmadan ve dokunmamak için merhemi, tüpün ucunu değdirerek sıkacak ve sen elinle iyice ovuştur diyecek. Türbanlı Doktor, erkek hastaya sonda takmam diyecek. Böyle din vicdan özgürlüğü olur mu? İkisi de benim başıma geldi.
Sayın Nursel Yöndem'in bilimsel açıdan değersiz karşılaştırma ve örneklerini saçma buldum. Konuyla alakası olmayan şeyleri alakalandırmaya çalışmış. Yazdığı şeylerden türban ile islamı bütünleştiren, türban takmayanların sözde müslüman, kendi gibi düşünenlerin özde müslüman olduğu savunan, türbanı kendisine bayrak yapmış birisi. Yani müslümanlığımız zat-ı ali'lerinin iki dilinin ucunda . Kendileri bize müslümalığı hak görürse kurtuluşa erebileceğiz. Ayrıca kendisi bu konuyu sığ düşünen, toplumsal boyutunu irdeleyemeyen, türbanı üniversitelerde ve kamu kurumlarında serbest bırakmaya çalışan zihniyetin asıl saikinin ne olduğunu anlayamayan anlasada işine gelmeyeceği için burada yazamayacak bir fanatik ya da ajitasyon yaparak mazlum rolünü oynayan bir bayraktar. Saçma düşüncelerine zaman buldukça teker teker cevap yazacağım. Nursel Hanımın, katılımcılara karşı üslubu nasılsa bende ona karşı aynı üslübu kullandım ve kullanacağım. Kimse kusuruma bakmasın.
https://www.hukuki.net
-
sn.yöndem;
şeriat; 'Kur'an'daki ayetlerden, Peygamberin sözlerinden çıkarılan, dinî temellere dayanan Müslümanlık kanunları, İslâm hukuku' demekmiş. kaynak TÜRK DİL KURUMU SÖZLÜĞÜ!!!
dolayısıyla şeriat kanunları derken kast ettiğimi anlamışınızdır. aslında eminimki tanımı yazmasamda dediğimi anladınız.
bakın burası laik bir ülke ve herkes din ve vicdan özgürlüğüne sahiptir. ve zaten islamda da yokmudur; Allah ile kul arasına girilmez diye? kaldı ki din duygusun bu kadar ayak altına alınmasına, gösteriş amaçlı kullanılmasına, birtakım şeylere alet edilmesine şaşıyorum, üzülüyorum. ayrıca bir takım kişilerin yaptıkları bu açıdan islamlada uyuşmuyor, yanılıyoryum?
'''Bir de bazıları şöyle bir mazaretin arkasına sığınıyor: Biz insanların özel yaşamlarına birşey demiyoruz sadece resmi dairelere geldikleri zaman bazı kurallara uymaları gerekiyor.
Bu kadar takkiye ve lakayıtlık olabilir. Sen evinde iken istersen başörtünü takıp dini vecibelerini yerine getirebilirsin ama resmi daireye geldiğinde kusura bakma ben müslümanlardan rahatsız olduğum için benim dediğim şekilde giyineceksin haraket edeceksin yoksa okuyamazsın, hukuki haklarından mahrum kalırsın.''' demişsiniz, işte laiklik ilkesi ve vicdan özgürlüğü burada devreye giriyor. resmi devletimizin resmi kuralları var ve toplumsal düzen için nasıl olurda bu kurallar uygulanamaz??
'''Kurallar var diyorsunuz da bir kuralın varlığı ne o kuralı nede o kuralın başkalarına metazori uygulanmasını haklı kılar. Kanımca bu düşünceyi savunanlar ve uygulatmaya çalışanlar buz gibi haksız olduklarının farkında ama minareyi çalan kılıfını hazırlar misali bahaneler uyduruluyor.'''' diyorsunuz,, kurallar çiğnenmek içinmi?? sözkonusu kurallar ANAYASAMIZDAN doğan kurallar. uygulamayalımmı?
ayrıca M.KEMAL ATATÜRK'ÜN dini ,saltanatı,hilafeti savunduğunu yazmışınız. evet ATATÜRK hiçbir zaman ( benim bildiğim) dine karşı olmadı. ancak saltanat ve hilafet için şunu söyleyebilirim, o zamanki şartlar altında tüm ilke ve inkılapları yaysaydı çok daha ters karşılanırdı. oyun oynadı kandırdı demiyorum. sizde anlarsınız ki bazı şeyleri yavaş yavaş yerine otutarak, uygulamaya sokarsınız, ilerlemeler yerinde adımlarla istenilen şekilde gerçekleşir. ki sonradan ANAYASADA da sayılan ATATÜRK İLKE VE İNKILAPLAR arasında laiklik ve kıyafet inkılapları yapılmış.
aslında evet bu sorunu tartışmanın bir sonu yok. çünkü herkes anlamak istediği gibi , işine geleni anlıyor. herkes bir at gözlüğü takmış geniş çerçevede bakamıyor! bir metni okurken bir cümleyi baz alıyorlar olayların geneline bakıp özü anlamaya çalışan çok az.
bende tartışmayı burada kesiyorum, nedeni yazmak istemiyorum. herkese iyi günler dilerim.
SN. AV. G.A. size bu konuda başarılar dilerim, devam ediceğinizi umuyorum. çünkü birbirimizi anlayabilecekmişiz gibi geliyor, kolay gelsin...
homo homini iupus
-
Arkadaşlar neyi tartışıyorsunuz. Özgürlüğü yok etmek için kulanılabilecek araçların kullanım özgürlüğünü tartışıyorsunuz. Bu gün İran'a devlet başkanlarının eşleri bile başını örtmeden giremiyor. Cezayirde cuma namazına gitmeyen bir köy kılıçtan geçiriliyor. Bu gün türban serbest bırakılsa yarın sarık ve sakal için aynı taleplerde bulunacaklar. Amaç kendilerini tanımak ve tanıtmak.
Oruç tutmadığı için öldürülen ya da çocuğunu allah yoluna kurban eden insan haberlerini ne çabuk unuttunuz.
amirin memurunun elini hocam diye öptüğü bir düzeni mi özlüyorsunuz ya da böyle bir özgürlüğü mü tartışıyorsunuz. Bu özgürlüktür diyenler, islam tarihini incelesinler. kaç kadın medreselerde okumuş, devlet yönetiminde görev almış, ve hangi kadın erkeklerin amiri olarak görevlendirilmiş. İslamı o kadar yaşamak istiyorlarsa kadınlarını evde oturtsunlar. ister türbanlı, isterse mayolu, o kendi sorunları.
Niçin ruhban okulunu açmıyorlar, önce kendilerine sorsunlar. inançlarında özgür olması için kaç kişi olması gerekiyor. Türkiyenin %90ı müslüman gerekçesi var. peki, %10 özgür olamaz mı
Amaç, tanınmak ve tanımak. Gerçekleşmek istedikleri, toplum içersinde cemaat olmak
-
Violet, burada tarihi hata yapilmis, Sayin Nursel'in yazdiklarinda hata var. Mustafa Kemal Ataturk hic bir zaman hilafeti ve saltanati savunmadi. Padisah ve halkin bir kismi, Kurtulus Savasi baslangicinda Mustafa Kemal'i hain ilan ettiler. Ve Kurtulus Savasina karsi ciktilar. Konya'nin ahalisini buna ornek gosterebiliriz. Sayin Nursel, Kahramanmaras'dan bahsetmis, ama ayni yorenin Diyarbakirinda Mustafa Kemal'in Ordusuna Cami minarelerinden yerli halk tarafindan ates acildi. Maalesef tarihi gercekler.
Mustafa Kemal icin Hilafetin kaldirilmasi cok onemliydi ama Kurtulus Savasindan sonra, dusmanin gitmesine ragmen Ankara hala cok tehlikeli bir bolgeydi. Kemal, tepki gorecegini bildiginden Hilafeti yavas, yavas bir kac sene icinde Meclis vasitasiyla kaldirdi.
-
Sayin GA, ve Ragip Atay,
Korkut Ozal adli sahisin (ARI hareketine dahil mi bilmiyorum), tartistigimiz konunun cozulmesi icin Anayasayi degistirmemiz gerekir dedigini okudum. Ben Anayasayanin ilk 3 maddesi (Laiklik tanimi olan) degistirilinemez diye biliyordum ama yukarda arkadaslardan biri 4.cu maddenin buna imkan tanidigini yazmis.
Verdiginiz ornekler korkutucu. Herkesin bu konuda olumsuz bir deneyimi var zaten. Din ve Devlet ayirimini her vatandas gonulden kabul etse bu kavgalar bitecek.
-
Bence AİHM kemdisiyle çelişiyor.Aihm2nin 1 km ötesindeki Straousburg Üniv.türban serbest.Abd de İndiana Üniversitesinde türban serbest ve haftada bir gün türbanlı öğencilereö özel havuz var ve calışanlar lapalı ve bayan.Ak Parti Hükümetini kutluyor ve yaptıkları calışmalardan dolayı sükranlarımı sunuyorum.Yapılması gereken vew geç kalmış reformları yapanlar onlar.Beyler ideolojik kavgayı bırakıp ülkemiz için yapılanlara bakalım ve hep yanlı kararlar veren aihm ile ilgili fazla yorum yapmayalım.Biz farklıyız.AKP Hükümeti inşallah bu tutumunda devam eder.
YAKIŞIKLI
-
Bir duzine tesetturlu bayan icin binlerce ogrencinin yararlanacagi havuzun tam bir gun, Amerikanin ortasinda, haremlik ve selamlik usul ile kapatildigini ve calisanlarin sadece kapali kadinlar oldugunu yazmissiniz. Bu okulda bulundunuz mu? Haber kaynaginiz kim? Burada yazilanlarin ideoloji ile uzaktan yakindan iliskisi yok. Herkesin fikirlerini hur bir sekilde konusmasini hos gormeniz lazim.
Ogullarini ve kizlarini bir is adaminin yuzbinlerce dolar parasiyla Indiana Universitesinde okutup, her bir turlu etik kurali cignemis olan, Tayyip Erdogan'i ve AKP'sini ben kiniyorum. Buyrun siz, sukranlarinizi sunun. Bati ulkelerinde olsa boyle bir Basbakan aninda, isadamiyla girdigi uygunsuz bu durum yuzunden, isinden olur, ama Turkiye'de kimse ses cikarmiyor. Farkliyiz demissiniz. Evet, dogru. Siz farklisiniz.
-
herkes işine geleni söylüyor. İslamda kölelik kurumu var. birden fazla evlilk var, sayın nursel Yöndem, yarın köle sahibi olmak istediğinizde yasalar engel olduğu zaman "hayır benim dinsel özgürlüğüme karışamazsınız" mı diyeceksiniz. Ya da inançlarınızdan dolayı hırısızın elini mi kesmeye kalkışacaksınız.
Başka biri, babasını öldüren bir adamı, benim dini inançlarım bunu gerektirdiği için kısas uyguladım ve katili öldürdüm bana ceza veremezsiniz mi diyecek. Ona ne cevap vereceksiniz.
niçin bu hükümet geldikten sonra türban ve imam hatip gösterilerinin aniden sona erdiğini bana söyler misiniz? bu konuda hiç bir uygulama değişmedi ama nedense, özgürlük talepleri aniden ortadan kalktı
-
Özel birisine mesaj olarak attığım bir şiiri buraya almak artık bazıları yüzünden farz oldu .. Bana değil neyzen ustaya kızın ..
Ne ararsın ALLAH ile aramda..
Sen kimsin ki orucumu sorarsın .?
Hakikaten gözün yoksa haramda...
Başı açığa niye türban sorarsın.?
Rakı şarap içiyorsam sana ne..
Yoksa kimseye bir zararım içerim.
İkimizde gelsek kıldan köprüye..
Ben dürüstsem sarhoşkende geçerim.
Esir iken mümkün müdür ibadet..?
Yatıp kalkıp Atatürk'e dua et.
Senin gibi dürzülerin yüzünden..
Dinindende soğuyacak bu millet.
İşgaldeki hali sakın unutma..
Atatürk'e dil uzatma sebepsiz.
Sen anandan gene çıkardın amma..
Baban kimdi bilemezdin Şerefsiz.
Neyzen Teyfik
demiş usata kaç sene önce neden dediyse kim kızdırdı ise ??
Aslında bir iki kişi haricinde herkesin yazdığı aynı ancak bazı arkadaşlarımız laik yapı ile dinsel yapıyı ısrarla karıştırıyor.
Öncelikle sevgili lawless1 size bir şey demek isterim.
Diğer yazılarından da sayın ooztemur'un ki kişisel bilgilerinde de öyle yazıyor hukuk öğrencisi olduğu anlaşılıyor. Onun yazmış olduğu 'Anayasa'nın ilk üç maddesinin değiştirilmesini men eden 4. maddenin değiştirilip değiştirilemeyeceği konusunda bir yasak olmadığını biliyor muydunuz arkadaşalar? Yani bir vekil çıkar da Any.'nın 4. maddesinin ....olarak değiştirilmesine dair kanun diye bir teklif getirir, genel kurul da bunu kabul ederse Anyasamızın devletin temel niteliklerini belirleyen üç kanunu ellerimizin arasından kayıp gider...' sözcüğü sizi ürkütmüş öyle demişsiniz. Ürkmeyiniz o arkadaşımız anayasanın ilk dört maddesini yanlış yorumluyor. Gerçekte ilk üç madde normal şartlar altında korumasızdır. Ancak dördüncü madde 'Değiştirilemeyecek hükümler' başlığında tek bir madde olarak toplanmıştır. Yani kanun koyucu aslında bir tek dördüncü maddeyi değiştirilemeyecek madde olarak belirtmiştir. Dördüncü madde de 'Madde 4.- Anayasanın 1 inci maddesindeki Devletin şeklinin Cumhuriyet olduğu hakkındaki hüküm ile, 2 nci maddesindeki Cumhuriyetin nitelikleri ve 3 üncü maddesi hükümleri değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez.' hükmüne amir olduğundan 'DEĞİŞTİRİLMESİ YASAK OLAN 4. MADDE İLK ÜÇ MADDEYİ KORUMAKTADIR.' bu dört kanunun özü budur.. içinizi ferah tutun...
Şimdi izninizle bu konuya dönmek istiyorum
Sayın ecerdecar' ın yazdıkları aslında belirli bir kesimin dillendiremediği görüşler, saygı duyuyor ve biz farklıyız demesine aynen katılıyorum.
Çünkü bu güne kadar türkiye cumhuriyeti hiç bu kadar küçük düşmemişti,
Çünkü bu güne kadar Türkiye Cumhuriyetinin hiç bir başbakanı ' türbandan sorumlu devlet bakanı görevi ' üstlenmemişti,
Çünkü bu güne kadar türkiye cumhuriyeti hiç bu kadar teslimiyetçi olmamıştı
Çünkü bugüne kadar türkiye cumhuriyetinde siyasi linçler yaşanmamıştı
Çünkü bu güne kadar türkiye cumhuriyetinde yolsuzlukla mücadele adı altında en büyük yolsuzluklar yapılmamıştı
daha bu çünküleri yazsam form alanı tıkanır kalır..
Sayın Yöndem ;
Bu güne kadar yazılarınızı zevkle okuyordum. Katılsamda katılmasam da hatta bu formdaki yazılarınızı bile büyük bir zevkle okumaktaydım. Ancak iki konuda sizi çok ciddi kınamak durumundayım kusura bakmayın çünkü bu yaptığınız Geçmişten bu güne dinle oynayan siyasi partilerin temel savını buraya taşımaktır...
1. Türbanın karşıtı olarak sakın ama sakın minieteği göstermeyin. Türban karşıtı olan kadınlarımızın çoğu mini etek giymiyor. Erkeklerde türban takacaklarına mini etek giysin demiyorlar. Kaldıki öyle bir anlatımınız varki sanki tüm kadınlara mini etek giydirme baskısı ve zorlaması var. Siz bilmez misiniz ki kıyafet yönetmeliklerinde min etek te serbest değildir. T.B.M.M sinde dizialtı etek giymiş bir bayan ufak bir yırtmacı var diye genel kurul salonundan çıkarılmadı mı? Siz hiç meclis te minietekli gördünüz mü? Yada bırakın oraları site hukuk sitesi si hiç mini etek giymiş süslü püslü cidden kızsal davranış sergileyen 'kadın hakim savcı avukat ' gördünüz mü? Son 10 senedir subay olarak ta istihdam edilmeye başlayan kadın subaylarımızdan veya tsk da çalışan kadın personelden mini etek giyeni gördünüz mü ? Mini etek te türban gibidir yöndem hanım laikliğin sağladığı bir haktır kadınlarımıza ama kamu alanında giyilmez işin garibi bu saçma sapan temeli olmayan türban kargaşası yokken de bu vardı şimdi de neden o hiç tartışılmıyor acaba ??? Kaldıki toplumda türbanlılara açıl baskısı olmadığı çok açıkken tam tersini nasıl yazarsınız? Ben türkiye Cumhuriyeti İstanbul beylerbeyinin taksim sancağında !!! cadde-i kebir de ( istiklal ceddesi ) şehri tavaf eylerken türbanlı genç kızlara hiç bir şey denmediğini ancak mini etekli üç dört kıza bir grup bağnaz fanatik dincinin ' ulan sizin gibileri önce.... (cinsel isteklerini söylüyor ) sonra asmalı ' diyerek saldırdıklarını bizzat görmüş birisiyim acaba kim kimi zorluyor sayın yöndem ??? Fatih te mini etekli kızlar hiç rahat dolaşamazken bizim bağdat türbanlı istilasında kaldı son bir senedir kim zorluyor demiştiniz ???
2.Asla ve kata Türban= din ve hemen akabinde Türbana Karşı olamak = dinsizlik savını savunmayınız. Akla mantığa vede vicdana aykırı ve çok tehlikelidir. Buraya fikirlerini yazan arkadaşlarımızın dini konusunda eleştiri yapmak ne haddimize nede üzerimize vazife ancak ben çoğunun dindar olduğuna inanıyorum.. Size tam tersinide söylüyorum ki dinimizin türbanla uzaktan yakından da ilgisi yoktur, bırakınız laik devlette kamu alanında olmaması yasağını dinde yok dinde... İlk islam çıktığında ve peygamber zamanında hatta devamında hz ömer hz ebubekir hz ali ve sahabalar da hiç türban gördünüz duydunuz mu?? 1150 lerin sonunda İran şiilerinin bir kolunda ki islamın sert yüzü olarak tanımlanan bir kolunda başlayan bir uygulama ' sıkma baş kadınları' onların terimidir. Bildiniz mi sıkma baş ın bugün kü karlılığını ??? evet evet yanılmadınız TÜRBAN . Türk geleneklerine bakarsanız da orta asyadan bu yana hiç bir devirde islamı kabul ettikten sonra dahi gelenek olmamış bir giyisi Dinimiz de yok geleneklerimizde yok ama bunu takmayan islam ve türk olamaz peeeee ......
Size sormuştum ama yanıt vermediniz Neden 1930-1995 yılları arasında bu türban sevdası ve tartışması yoktuda birden bire değeri olmayan bu husus baş sıraya çıktı ? Bu aşağıdaki yıllar arası yaşayan kadınlarımız dinsiz midir ?
Sayın yöndem türbandan sorumlu başbakanımız arkasına ABD gibi bir gücü aldığı ve ABD nin Laik demokratik sosyal bir hukuk devleti olarak güçlü bir türkiye görmek yerine kendi ortadoğu politikasına uygun olarak kullanabileceği ortadoğuda sözü geçen bir islam devleti istemesinin sayesinde bu kadar pervasızca konuşup bu olayı ha bire gündem de tutmaktadır. Zaten ABD bunu açıkladı 'Ilımlı islam cumhuriyeti ' diye... sonra pardon dediler 'dilimiz sürçtü...' he maşallah bunca senelik müttefiğinin yönetim şeklini bilmiyorsun hemde üç sözcükten oluşan cümlende iki kere dilin sürçüyor hani 'islam devleti' dese inanırız ama hem 'ılımlı' hem 'islam' siz inandınız mı??? Açıkça demek istediği 'ılımlı yönü benim yanımda dediklerimi yapacak ' 'islam yönü orta doğunun genel din yapısında islam olduğundan hükümran olacak' ee zaten peşine de eklerler 'son halife istanbuldan çıktıydı baş yönetici olarak şimdide cumhurbaşkanlığı kalksın halifelik gelsin ' ilk te abd tanır peşinden ab oldumu sana halifeliğe de sahip 'ılımlı islam devleti türkiye' yemede yanında yat tabiiki bu arada öbür taraftanda ' biz tam sizi önümüzdeki 1000 yıl içinde ab ye alacaktık amma siz yönetim değiştirdiniz islam oldunuz halifelik oldu çok farklı olduk' ta kaçınılmaz... ama ne gam halifelik bizde yaaaa
Bu kadarla kurtulacağımızıda sanmayınnn peşinden dev gibi yığılmış dış borç açığı gelecek halifeler diyarı ılımlı islam devleti türkiye ye yav şu kadar da borcunuz varmış ödeyemiyorsunuz zaten halifelik sizde tüm islam alemi emrinizde şu ırağın kuzeyi ile azıcık suriye sizden de biraz alarak kürt devletinide kurdurunda bizde borçlerı öteleyelim gelecek eee nede olsa tüm islam aleminin efendisi bizde...
Gazeteden aldığım bir yazıyı okuduğunuzu umuyorum zaten türbana karşı olunmanın nedenini en güzel o açıklıyor. Türban dini istekle olan bir olay değil zorlama ile oluşan bir olaydır. Çoğu kişi Türbanı kadınlarımızın isteyerek değil zorlama ile giydiğini bir kısmının da ayda $100 karşılığı giydiğini biliyor. Dahada ötesi türban dizi değil siyasi bir malzeme oluyor 'insanlara eşit değer verilmenin öğretildiği bir hukuk bir tıp fakültesinde daha başlarken ben eşit değilim diyen bir zihniyetin işi ne' Erkeğe bakmayan türbanlı kadın doktorun acilde ne işi var ? hadi diyelim ki daha beteri alkolu fazla kaçırmış sizin mini eteklilerden iki üçü alkol komasında geldi acaba bakacak mı ' vay kafirle hem mini etek hem alkol oh olsun ' mu diyecek??
Belediyeye ait yerlerde belediye başkanı iken bira yı bile yasaklayan zihniyet başbakan olunca ( içki yasağını asla kaldırmayı düşünmezken ) türbana yol açmaya çalışması mıdır eşitlik???
Yılların siyasi birikimi sonucu söylenmiş olan ' her sistem kendini yok etmek isteyen sistemi içinde taşır' sözü ne kadar doğru değil mi? Hangi türbanlı hastahaneden postahaneden adliyeden yararlanamamış ? Sadece türbanla burada çalışamazsın deniyor.. Yarın haham kendi elbisesiyle gelirse ne olacak ? öbürsü gün paaz sobra budist cizvit filan derken devlet daireleri birşelmiş dinleri temsil eden kaosun içine düşecek
Zaten türbanı savunan en büyük yazar olan imam gazali ye göre ' kadınlar aklen ve fikren dun yaratıklar' değil midir ? Anlamını bilmeyenler için yazayım kadınlar beden ve akıl olarak geri yaratıklardır diyor. EEE madem buna bu kadar inanıyorsunuz üniveristede ne işiniz var? (bunu bu site sakinlerine demiyorum bu zihniyeti savunanlara diyorum ) Kaldı ki ben hala anlamadım bu kadar aklenve bedenen geri olan bir yaratık nasıl olduda İmam gazali gibi bir alimi doğur du???
Fikirler daima özgür platformlarda tartışılmalıdır ama her fikrin mutlaka bilinmesi gereken bir kökü olmalıdır.. LÜtfen nereden geldiğini bilmediğimiz fikirleri savunmayalım..yoksa teknolojiden de yanlış tirene bindiğinden de farkı olmayan temelin durumuna düşeriz..
temel trende karşısındakine sormuş yolculuk nereyedur... adam yanıt vermiş İstanbul a gidiyorum.. Tren ankaradan kalkıyor temel bakmış adama bir ' ula teknoloji ne güzel decul mu ben kayseriye cideyrum kayseri yönüne orutdum siz istanbul a cideysunuz istanbul tarafına oturdunuz aynı trende cideyruk..'' AMA TREN SADECE İSTANBUL A GİDİYOR......
bilmiyorum dediğim konu hakkında 2 saat eh bence dersem günlerce konuşurum
-
Arkadaşlar, işlerimin yoğunluğu sebebiyle iki satır yazamıyorum ama bu konu, özellikle de Nursel Yöndem öyle sinirimi bozdu ki ara sıra birkaç dakikalığına siteyi ziyaret edip yazılanlara cevap veriyor mu diye bakıyorum. İki gündür ses seda yok. Bundan sonra da bişeyler yazacağını sanmıyorum. Kendisi de büyük gaflar yaptığının, saçmaladığının farkında. Ajitasyonla , mazlum rolü oynayarak , konuları , olayları , kişileri, tarihleri birbirine karıştırarak , ilişkilendirmeye çalışarak, en barizinden de din sahtekarlığı yaparak infial uyandırmaya çalışıyor. Seviyesizlik örneği veriyor. Yazdığı bir paragraf var ki hala ne diğer site yöneticileri uyardı ne de kendisi akıl edip değiştirebildi. Sayın Yöndem bu paragrafı acilen yok et.