Re: İnternet bankacılığı hırsızlığı
İnternet bankacılığı dolandırıcılığı ile ilgili olarak 2006 yılında yaşadığım banka ile dava sürecinde bilirkişilerin tamamı lehime karar verdiler.(Banka mağdurun mağduriyetini gidermelidir,belirtilen tutarı faiz ve masrafları ile beraber davacıya ödemelidir.)Şimdi bu karara mahkemenin verceği kararı bekliyorum.
Sonucu ve eğer giderse yargıtay sonucunu buradan tekrar paylaşacam
Re: İnternet bankacılığı hırsızlığı
Cevap: Re: İnternet bankacılığı hırsızlığı
Yerel mahkeme toplanan deliller ve suçun oluşma yöntemlerini araştırdı ve 2 gruptan oluşan 6 kişilik bilirkişi raporlarına göre bankayı haksız bularak davayı lehime sonuçlandırdı.Yargıtay'dan gelecek sonucu bekliyoruz.
Cevap: Re: İnternet bankacılığı hırsızlığı
siz kendi kişisel bilgisayarınızn güvenliğini sağlayamassanız bankanın herhangi bir sorumluluğu bulunmaz
Cevap: İnternet bankacılığı hırsızlığı
Olayın oluş tarihi 2006!! O dönemde bankalar hesabı olan hemen hemen herkese internet bankacılığı şifresi veriyordu.Aynen peynir ekmek dağıtır gibi kredi kartı dağıtılmasına benzer bankaya müşteri çekme politikalarından birisiydi internet bankacılığı.Bana şifre verdiler ama ne bir ''internet bankacılığı kullanım sözleşmesi'' imzalattılar ne de bununla ilgili bir bilgilendirme yapmadılar.O zaman tek bir şifre ile giriş yapılıyordu ve güvenlik sertifikası yoktu.Bankanın internet sitesinde ise şu bilgilendirme mevcuttu.''İnternet bankacılığı sözleşmesi olmayan kullanıcılar siteyi kullanamaz,havale eft türü bankacılık işlemlerini yapamazlar''. Bu uyarıya rağmen hesaplarımı kullandırıp beni zarara uğrattılar. Sözleşmenin olmadığının farkına vardıklarında iş işten geçmişti ve olaydan yaklaşık 1 ay sonra bana internet bankacılığı sözleşmesi imzalattılar.Zaten daha sonraki yıllarda bankalar cep şifre,çift şifre gibi ilave önlem olarak güvenlik önlemlerini arttırdılar.Mahkemenin davayı lehime sonuçlandırmasının dayanağı da zaten bu oldu.
Cevap: İnternet bankacılığı hırsızlığı
Yargıtay 11.Hukuk dairesi yerel mahkemenin lehime verdiği kararı onamış ve davalı olan bankayı suçlu bularak hesabımdan aktarılan paranın sorumlusunun ilgili banka olduğuna karar vermiştir.6 yıl boyunca avukatsız olarak sürdürdüğüm hukuk mücadelemde bana destek olan herkese teşekkür ederim.Darısı diğer mağdurlara...saygılar