-
Arkadaşlar;
Meditasyondan başlayan konunun kaynar suya kadar uzanması ne kadar hoş. Kaynar su hem faydalı hemde tehlikelidir. Dokunanı haşlar. Mazallah birde dokunmaktan öte insanın üstüne dökülmeye görsün cayır cayır cayır yakar.
Sevgili ve değerli düşünürümüz Mevlananın sözünde ki anlam; yazıları güçlü ve de dolu olanlar zaten kumdan kaynar su çıkarmışlar hatta meditasyon olayını aşmışlardır.
Sayın Drcimi; sizde doktor olmasaydınız yukarıda bahsettiğim statü içinde yer alacak birisiniz. Zannımca medeitasyon sizin için alternatif tıp olayıdır.
Ayrıca; biz burda yönetim tarafından son derece güzel bir şekilde ağırlanıyoruz. Bu sitenin ev sahibi yönetim işini ve ev sahipliğini son derece güzel yapmakla kendileri için bakınız ekli liste.(1) Ağırlanma konusunda sıkıntı yaşayan varsa bu ailenenin reisi Admin'e ulaşabilir.
dipnot:
1- https://www.hukuki.net/about.asp?sectionid=2
-
Yaşama dair aklınıza gelebilecek her konuda ( spor, sağlık, aşk, evlilik, magazin, bilim, teknoloji vs. ) sohbet edebilir siniz diyor ve bizde açılan başlığın dışında bir konuda fikir söylemişiz...
(Bravoo konunun seyri açısından; özellikle hanımları tebrik ediyorum)[V] diye tepki vermişsiniz ve sizin konuda uzamış gitmiş...
Hukuki.net sitesini zevkle takip ediyorum ve bilgim dahilindeki konulara katılıyorum.
Laf Lafı açar...
-
Asuman hanım;
Aslında tebrik etmem gereken kişi sadece ve sadece kısırlaştırılmak için traş edilmiş kediyi bir trajedi unsuru olarak foruma arz eden drcimidir.:D:D:D:D:D:D:D
Laf lafı da bu kadar açmaz ki! Meditasyon dandır.
-
Laf lafıda açar kalbide :D önemli olan zaman ve mekan meselesi....
Mekansız bir kedinin tırmık hikayesi bu, trajedi traşsız kedilerin hali. Meditasyon onlar için mevcut değilken biz onları ve olanları ortaya doğru koyabildik mi ki?
Filozof olacak insanım, meditasyon sonucu kazara avukat oldum. :D:D:D:D
-
Meditasyon öyle gizemli bir şeydir ki, hiç aykırılık olmaksızın bir bilim,bir sanat,bir hüner diye adlandırılabilir.
Yapılması gereken açık ve seçik bir teknik olduğundan bir bakıma bilimdir.İstisnaları yoktur ,hemen hemen bilimsel bir yasadır.Ama farklı bir görüş açısından ,onun bir sanat olduğu da söylenebilir.Bilim,aklın genişletilmesidir-matematik,mantıktır,ussaldır.
Meditasyon ,akla değil kalbe aittir.Mantık değildir,sevgiye daha yakındır.Öteki bilimsel etkinliklere değil,daha çok şiire müziğe,resme,dansa benzer;bundan dolayı ,bir sanat denilebilir ona.
Ama Meditasyon öyle gizemdir ki,bilim ve sanat adı verilmesi onu tüketmez.O bir hünerdir,o hüneri ya kazanırsınız ya da kazanamazsınız.Hüner bilim değildir;öğretilemez.Hüner bir sanat değildir,Hüner insan kavrayışının en gizemli unsurudur.
Alıntı(Meditasyon,ilk ve Son Özgürlük)
-
hoca camide vaaz veriyormuş
"Bizi yaratan ulu rabbimiz, gökte değildir, yerede değildir. O heryerdedir. Büyük değildir küçük değildir. İnsan ölçüleriyle ölçülmez. vs vs. Vaaz uzadıkça bektaşi yerinden kalkıp
"Hocam sen şuna allah yok diyeceksin de dilin varmıyor" demiş.
Demek ki meditasyon neymiş. Bilim gibiymiş bilim değilmiş, Sanatoalabilirse de, sevgiye yakımış. Ama gizemliymiş.
Hıncal Uluç yazmıştı. Yaş bakla kansere (yoksa alzheimere miydi) iyi geliyormuş
-
Sn.Rağıp Atay,
Mutlaka yollar bir yerde kesişiyor,herkesin yolu farklıdır,seçimi farklıdır,ama ulaşılan yada ulaşılmaya çalışılan Bir'dir.
Sevgiler,
-
Meditasyon yapmak için önce meditasyon yapılacak bir ortam olmalı bu ortam nasıl olmalı var mı? Yok Kısmi trans halidir meditasyon bir yerde bu bağlamda da düşünürsek ulus olarak her daim meditasyon yaptığımızdan birde özellikle yapmamıza gerek yok....
Meditasyondan çıkacak bir şey bulmak lazım bence... Bu ulus hiç bu kadar aşağılanıp bu kadar kötü tönetilmemişti... Değerler hiç bu kadar yerle bir olmamıştı... Ama tık var mı yok neden yok ulusça meditasyondayız ya ondan yok... uyanınca ne olacak aaaaa bir de bakmışız koca vatan yok....
-
sayın commodore
bu kadar karamsar olmayın karatmayın içimizi biz ne badireler atlatmış toplumuz bişey olmaz bize unutunuzmu biz çılgın türkleriz.
-
Çılgınlık birlik midir, dirlik midir? Meditasyon yarı trans ise vay halimize... Bilim olan olmayana ne kafa tutar, sanat paha biçilmezdir ama kişye göre değerlendirilir ve çeşitli kolları vardır. Statik olan bir olguya dayanmak insanı yüceltir mi? Mazallahhh