-
Re: Kız kaçırma
Biz hukukçulardan cevap bekleyen site üyeleri şunu bilmeli ki biz hukukun öngörmediği yol ve yöntemi ya da yasayı dolanmayı öğütlemeliyiz. Yapmaya kalkışacağınız işin hukuki olmadığını bildiğinize göre bizim size yol göstermeyeceğimizi de anlamış olmalısınız.:)
-
tabiki farkındayım sadece yapmış olsam ne kadar ceza alacağımı bilmek istiyorum :( ben inanın canımdan vazgeçmişim :( istediğim tek şey bir hiç uğruna sevdiğim insandan ayrılmamak :( ben onun ilk erkeğiydim, ayrıldıktan sonrada birçok kez görüştük şuan yeniden hamile olma ihtimali çok yüksek onunda hayatının kararmasını istemiyorum :( baba polis anlayışsız ve oldukça sinirli :(
peki şuan ben bir dava konusu yakalayabilirmiyim olaylarda ???
yada şuan hamile olsa ve onu aldırmaya kalkarsa benim kanunen müdahele şansım varmı ??? Mesela şuan maddi manevi tazminat davası açabilirmiyim ve mahkemeden gebelik testi talep edebilirmiyim ??? ki bu tür bir olayda da ailesi konu açılmaması ve yayılmaması için evliliğimizi onaylarlar diye düşünüyorum
-
Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma
MADDE 109. - (1) Bir kimseyi hukuka aykırı olarak bir yere gitmek veya bir yerde kalmak hürriyetinden yoksun bırakan kişiye, bir yıldan beş yıla kadar hapis cezası verilir.
(2) Kişi, fiili işlemek için veya işlediği sırada cebir, tehdit veya hile kullanırsa, iki yıldan yedi yıla kadar hapis cezasına hükmolunur.
(3) Bu suçun;
a) Silâhla,
b) Birden fazla kişi tarafından birlikte,
c) Kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle,
d) Kamu görevinin sağladığı nüfuz kötüye kullanılmak suretiyle,
e) Üstsoy, altsoy veya eşe karşı,
f) Çocuğa ya da beden veya ruh bakımından kendini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı,
İşlenmesi hâlinde, yukarıdaki fıkralara göre verilecek ceza bir kat artırılır.
(4) Bu suçun mağdurun ekonomik bakımdan önemli bir kaybına neden olması hâlinde, ayrıca bin güne kadar adlî para cezasına hükmolunur.
(5) Suçun cinsel amaçla işlenmesi hâlinde, yukarıdaki fıkralara göre verilecek cezalar yarı oranında artırılır.
(6) Bu suçun işlenmesi amacıyla veya sırasında kasten yaralama suçunun neticesi sebebiyle ağırlaşmış hâllerinin gerçekleşmesi durumunda, ayrıca kasten yaralama suçuna ilişkin hükümler uygulanır.
Etkin pişmanlık
MADDE 110. - (1) Yukarıdaki maddede tanımlanan suçu işleyen kişi, bu suç nedeniyle soruşturmaya başlanmadan önce mağdurun şahsına zararı dokunmaksızın, onu kendiliğinden güvenli bir yerde serbest bırakacak olursa cezanın üçte ikisine kadarı indirilir.