Cevap: Ben bugün kurtuldum!!!
Milli Mücadele yıllarının henüz başları ve Konya’da Mevlana’nın torunlarının, İtalyanları şehirlerinde ağırlama şerefine nail olduğu ve medeniyetlerin birleştiği günler…
Yine aynı Konya’nın Kolordu Komutanı Fahrettin Altay bakın Ankara’ya ne yazmış:
“…
“Sonu gelmez bir savaş ile milleti kırdırıyorlar. Hicaz gibi, Bağdat gibi kutsal yerler gittikten sonra GAVUR İZMİR için milleti kırdırmak olur mu?”
gibi kaba sözler kulaktan kulağa geçiyor. Sağlam düşünenler bile duraksamalı günler geçiriyor.
Bütün çabamız kötü haberleri çürütmek ve bu yoldan firarın önünü almaktır.”
ALINTI : Milli Kurtuluş Tarihi Doğan Avcıoğlu Cilt III Sayfa 975
/////
Ey Tanrım!
Sen de mi onlara katıldın?
Bak yaratmış olduğun gündem ile
hem de
koskoca Türk Ulusuna
KURTULUŞunu unutturdun...
Alacağın olsun!
İZMİR Kurtuluşunun 88 Yılını kutluyor.
88 Yıl Önce bu VATAN için hayatını kaybedenlere halen daha da bu VATAN için canını veren tüm ŞEHİTLERİMİZE ALLAHTAN Rammet diliyor tüm Gazilerimize ve ailelerine şükranlarımı sunuyorum.
http://www.dailymotion.com/video/xah...ordonda_school
Alıntı:
mehmet emin sezen rumuzlu üyeden alıntı
"Sen 'İZMİR' dersin iki hece; ben sevinçten ağlarım.. Sen ' 9 Eylül ' dersin iki kelime; ben onurlu bir halk anlarım.. Sen 'İZMİR' dersin iki hece; ben saygıyla ayağa kalkarım..
9 Eylül 1922 İzmir'imizin kurtuluş yılı kutlu olsun .
İzmirin Kurtuluş Gününde 89 yıldır her 9 Eylülde süvariler tarafından getirilen bayrağın İzmir Valiliğine çekilmesi töreni bu yıl yapılmayacak.
Cumhuriyetin ilanından bu yana 9 Eylül İzmirin Kurtuluş Gününün simgesi olan atlı süvariler tarafından getirilen Türk Bayrağının İzmir Valiliğine çekilmesi töreni,
Mayıs ayında değiştirilen Ulusal ve Resmi Bayramlar ile Mahalli Kurtuluş Günleri, Atatürk Günleri ve Tarihi Günlerde Yapılacak Tören ve Kutlamalar Yönetmeliğinin kurbanı oldu.
m.e.sezen: GELEN YOĞUN TEPKİLER ÜZERİNE GERİ ADIM ATTILAR AMA UNUTMAYALIM GERÇEK OLAN ŞUDUR Kİ BUNLARIN DÜŞÜNÜLMESİ VE UYGULANMAYA KONULMASI KORKUNÇ BİR ŞEYDİR BU KURALLARI ÇIKARAN İNSANLARDA NE VATAN SEVGİSİ NE BAYRAK SEVGİSİ VARDIR!!!
Bu milletin ordusunu sevmezler, kültürünü sevmezler Tarihini sevmezler.
İnancını sevmezler Bunlar endilerini TÜRK saymazlar.
Çünkü bunlar yabancıların AB'cilerin adamlarıdır.
Bunlar soy özürlü, şeref özürlü, haysiyet ve ahlak özürlü insanlardır.
Bu onursuz ve ahlaksızların arkasındaki güçler elbette Düşman güçleridir, Dr. Seyfi Şahin
Bu milletin ordusunu sevmezler, kültürünü sevmezler Tarihini sevmezler.
İnancını sevmezler Bunlar kendilerini TÜRK saymazlar.
Çünkü bunlar yabancıların AB'cilerin adamlarıdır.
Bunlar soy özürlü, şeref özürlü, haysiyet ve ahlak özürlü insanlardır.
Bu onursuz ve ahlaksızların arkasındaki güçler elbette Düşman güçleridir, Dr. Seyfi Şahin
9 Eylül 1922 İzmir'imizin kurtuluş yılı kutlu olsun .
Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, önlerinde saygı ile eğiliyorum…
"Kuşatıldık. Sarıldık.
Her türden İHANET USTASI sardı dört bir yanımızı: ABD, AB mandacıları, bölücüler, tarikatçılar, ordu düşmanları, yargı düşmanları, Cumhuriyet düşmanları… Vatansızlar sardı dört bir yanımızı…
VATANSIZLAAR…
İhanet çeteleri tarafından ateş çemberine alındık. " http://www.ilk-kursun.com/haber/155939
Kudurmuştu Ali Kemal...
Kin kusuyordu gazete köşesinden, "bu millici mahluklar kadar, başları ezilmek ister yılanlar hayal edilemez... Düşmanlar, onlardan bin kere iyidir!"
*
O "mahluk"lardan biriydi, İzmirli süvari teğmen Yıldırım. 18'inde... Yaralı ve 40 derece ateşli olmasına rağmen, hastaneden kaçıp cepheye koşmuş, bugün kendi adını taşıyan Küçükköy İstasyonu'nu almaya çalışırken, düşmüş, bahçesine gömülmüştü...
Yıldırım son nefesini verirken, 30 kadar Yunan askeri girdi, savunmasız Kuzuluk Köyü'ne... Gözleri bir kıza takıldı. 15'inde... "Taze incir gibi" dediler, sırıtarak... Korktu Fatma, kaçtı, evine kapandı, kapıyı kilitledi. Omuzladılar. Açılmadı. "Yakalım" dediler... "Evi yakalım, kız nasıl olsa çıkar..." Verdiler ateşe. Alev alev. Çıkmadı kardeşim...
Çıkmadı.https://www.hukuki.net/showthread.php...%FCn+kurtuldum
Alıntı:
mehmet emin sezen rumuzlu üyeden alıntı
"Başkomutanlık Meydan Muharebesi hemen ardından Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Ordular ilk hedefiniz Akdeniz'dir ileri" emriyle İzmir'in 9 Eylül'de düşman işgalinden kurtarılması, Lozan Barış Antlaşması'na uzanan yeni bir süreci başlatmasıyla da Türk milletinin kurtuluşunun simgesi oldu"