Cevap: Son çıkan KHK ile Subay/Astsubay Mecburi Hizmetin yeniden 15 yıla çıkması
Arkadaşlar su an farazi konusuyoruz. Benim bildigim su anda deniz kuvvetleri icin kararin kuvvet komutanina birakildigi. Tayin atamadaki arkadas esime oyle demis. Karar geldigi anda islem yapacagiz olumlu veya olumsuz demis. Toplamda 9 kisi var deniz kuvvetlerinde 6 sina kadar veren. Esim 2 sinde doldurdu, imzalatti. 3 unde ptt ye verildi evraklari. Ya diyecekler ki 6 sina kadar elimze ulasmadi dolayisiyla kabul etmiyoruz, ya da 6 sina kadar yazilan dilekceleri kabul edecekler. Zamaninda hava kuvvetlerinde bire bir ayni durum olmus, o zaman yeni cikan kanundan once dilekcelerini verenlero onaylamislar ve demisler ki tsk dan istifa durumlarinda dilekcenin yazildigi tarih esas alinir.
2 sinden itibaren diye mevzuata girmis olmasina gelince. Khk 2 si tarihli ancak yayimlanma tarihi 6 si. Dolayisiya tarih olarak 2 si diye gecse bile yayimlandigi gunun gecerli olmasi lazim. Ancak ohal var. Kabul etmek istemezlerse etmezler, bu kadar basit aslinda. Birkac tane insanin agzindan cikacak lafa kaldik, bekleyecegiz baska caresi yok.
Cevap: Son çıkan KHK ile Subay/Astsubay Mecburi Hizmetin yeniden 15 yıla çıkması
Bir gelişme kaydeden varmı arkadaslar
Alıntı:
Kayafb rumuzlu üyeden alıntı
Bir gelişme kaydeden varmı arkadaslar
Sonuç almak için görüşmek izah etmek gerek. Bu sayede düzeltme yapılma imkanı olur. Bu böyle kalırsa önceki mesajda yazdığım uygulamaları sırasıyla düşünmek gerekecek.
Personel daireyi defalarca aradım adamlar bıktı benden... m.s.b kanun dairesi kısmında sivil avukat bir bayan var geçen cuma ve bugün ulaşamadım kendisine. Kurumsal ağınız varsa m.s.b sitesine girin, sol menüden hukuk kısmında, kanun dairesi kısmı var. Kabul edilen kanunlar, oradan tüm bu taslağın bilgilerine, hangi kuvvt teklifine, amacına ve ulaşabilirsiniz. Geçen 19 eylülde yapılan bu taslakta amacının başka branşta olan sb. personel için yapıldığı apaçık ortada. Neden tüm sb. ve asb. dahil edildi anlamıyorum. Pilot eğitimi ve doktor diploması almadığın halde 15 yıl.
Ayrıca:
Jandarma ve Sahil Güvenlikte halen 10 yıl olarak mecburi hizmet uygulaması devam ediyor.
arkadaşlar bunlar hep yorum.sağda solda yazılı olan şeylerden birşeyler çıkarsamaya çalışıyoruz. şu anda önemli olan idarenin kararı.bu dönemde idare kanuna uymuyor, kanun idareye uyduruluyor. cevaplanması gereken soru şunlar;
1. Resmi olarak dilekçe verip,6 ocaktan önce veya sonra, 'kanun çıktı, 15 yıla tabisin' denilen var mı?
2. Ota çöpe emir yazan silahlı kuvvetlerde bu konu ile ilgili neden ses çıkmıyor?
3. 6 ocaktan önce veya sonra (ben sonra verdim) neden bir çırpıda irade beyan edilip karara varılamıyor?beklenilen nedir?
Bu sorulara cevabı olan varsa buyrun arkadaşlar
2 ocaktan itibaren istifa ve emeklilik basvurularinizi yapabilirsiniz ancak ohal sebebiyle 1 aylık yasal süre dikkate alınmayacaktır diye yazı gelmisti aralık sonunda. Yani 1 ay içinde cevap verme zorunluluğumuz yok diyorlar ohal olduğu için. Ne derece hukuka uygun bilemiyorum.
Eger sadece 6 sına kadar ellerine ulasan dilekceleri kabul ediyorlarsa o da ikili uygulama. Biz 2 sinde doldurduk ama postayla ellerine ulasmasi 14 ü falan. Bu durumda ankarada yasamadigimiz icin gunahimiz ne? Ankarada olan adam gitti elden verdi evraklari, onun kabul edilip bizim kabul edilmeyecek mi yani?
Neye karar veremiyorlar biz de anlamiyoruz. Daha once basvurduk ekim gibi, 2 ay cevap vermeyip sonunda red dediler. Aynı durum olursa çok kişi magdur olacak. Boyle bir durum olacagini dusunemedigimiz icin herkes disarda isini gucunu ayarlamis durumda, herkes bekliyor. Insan hayatiyla bu kadar oynanmaz, birakmak isteyen adam hukuk ayaklar alina alinarak bu sekilde tutulmaz.
Bu noktada avukat arkadaslarin destegi ve yorumu cok onemli. Kendi kendimize cirpinmamiz anlamsiz
Buradan konuşulanların çoğu 6 ocaktan önce dilekçe verenler için ben şunu merak ediyorum 30 Ağustos itibariyle ile eski kanuna göre 10 yılı tamamlayanlar icin malum ohal zamanı hukuki süreç kapalı ama ohal bitince hukuki bir çıkış yolu bulunabilirmi acaba
Memurlar.net te kkk de 6 sına kadar dilekçe veren personelin istifalarının kabul edildiği söyleniyor. Deni kuvvetlerini aradık hala haber yok bizde dediler. Bilgisi olan, tebliğ edilen kimse var mı?
Bn emeklilik şubeden muhtemelen kabul edilecek diye duymustum